• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Akıllı yemlik kullanımı

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Merhaba. Yemliğin ön tarafından kabuk düşen yere dolu yemlerde kuş yerken kayıp düşüyor. En alt hazne yenilmemiş yemle dolu. Sizde durum nasıl? Yanlış birşeyler mi yaptım acaba? Teşekkürler.

Ekli dosyalar

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Bu akıllı yemlik bazı kuşlar için zor geliyor... Yemi iteklerken aşağı düşürmüş... Ya alışmamış ya da zorlanıyor... Ya da oyun oynuyor... Değişik bir durum şuan onun için... Aman stres yapmasın dikkat et... Yediğinden emin ol...

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Bu akıllı yemlik bazı kuşlar için zor geliyor... Yemi iteklerken aşağı düşürmüş... Ya alışmamış ya da zorlanıyor... Ya da oyun oynuyor... Değişik bir durum şuan onun için... Aman stres yapmasın dikkat et... Yediğinden emin ol...
Yiyor abi yemesinde bir sorun yok. :)

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Bizim Prenses hiç alışamadı... Gagası hep alt tarafa çarpa çarpa yemeye çalışıyordu... Az yiyip pes ediyordu... Onun için işkence oluyordu...

Meri

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Merhaba. Yemliğin ön tarafından kabuk düşen yere dolu yemlerde kuş yerken kayıp düşüyor. En alt hazne yenilmemiş yemle dolu. Sizde durum nasıl? Yanlış birşeyler mi yaptım acaba? Teşekkürler.
İlk başta maviş de böyle yapıyordu geçti sonradan. Jeton nasıl düştü nasıl alıştı hiç bilmiyorum ☺

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Ben şahsi olarak klasik yemlikte daha rahat yediklerini düşünüyorum. Bu yüzden akıllı yemliği dolapta duruyor. Bizim evde alışkanlık oldu ilk kim kalkarsa kuşların yemini üflüyor. 😅
Aynen ben de... Ama ben üflemiyorum... Üfleme makinesi üflüyor... 😁

Bahar Y.

Müdavim
Sen daha profesyonel abi 😂 ama camdan üflemek ayrı be abi 😅 bir çift kumrumuz var hangi camdan uflersek sabah bakıyorum oradalar kalan yemide atıyorum onlarda sebepleniyor
O kabuklar uçuştukça sanki dert sıkıntı birlikte gidiyor 😂😂😂 rahatlatıyor baya cidden
Ek olarak bende güvenemiyorum akıllı yemliğe

Bahar Y.

Müdavim
Ben iki gün sonra akıllı yemliği dolaba koydum... Yavrum rahat rahat istediği kadar yesin... Ne de olsa sporunu yapıyor... :ROFLMAO:
Ben almaya tenezzül bile etmedim nedense ona karşı bir ön yargım var 😅 yem yerken üstüne üstüne geliyor gibi olur kuşcağızların, ben normal yemlikte bile illa hava alan yemlik kapaklarını seçiyorum daralmasınlar diye 😂😂 birde benimkiler hep dışarıyı izlerken yiyorlar benimde çok hoşuma gidiyor öyle onları izlemek, akıllı yemlikte bu imkanda yok

Sude W.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Ben almaya tenezzül bile etmedim nedense ona karşı bir ön yargım var 😅 yem yerken üstüne üstüne geliyor gibi olur kuşcağızların, ben normal yemlikte bile illa hava alan yemlik kapaklarını seçiyorum daralmasınlar diye 😂😂 birde benimkiler hep dışarıyı izlerken yiyorlar benimde çok hoşuma gidiyor öyle onları izlemek, akıllı yemlikte bu imkanda yok
Benimkinin de normal yemliğe kafası zor sığıyor 🤣

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Yemlik akıllı da kuşlar zamanla akıllaniyor 😂 onu üfleyip tekrar içine dök zamanla alışıyorlar 👍😊

beyyza02

Müdavim
bizde de aynısı oluyordu üfleyip koyuyordum ama yemler bayatlıyordu. zaten şimdi de plastiğin içinde bekliyor üstteki yemler yine sıkıntı. kuşlar da genelde çok sevmiyor ben kumlyk boyutundaki yemliği kullanıyorum **günde iki defa yeni yem koyuyorum hem taze hem kabuk üfleme derdi vs yok. buna hiç gerek yok bence.

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
Sen daha profesyonel abi 😂 ama camdan üflemek ayrı be abi 😅 bir çift kumrumuz var hangi camdan uflersek sabah bakıyorum oradalar kalan yemide atıyorum onlarda sebepleniyor
20 çift çalışan kuşum var , yem üfleme makinamda var ama ben yine de manuel üflüyorum, gerçekten @Bahar Y. 'ın dediği gibi sanki dertler tasalar uçuyor. ayrıca bazı çiftlerimde akıllı bazılarında normal yemlik var, kuşa göre değişiyor, akıllı yemliklerin bile alt haznesini üflüyorum.
Bazı kuşlar yem seçtiği içinde alt haznede kırılmamış yemler birikebiliyor.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Bizim Prenses hiç alışamadı... Gagası hep alt tarafa çarpa çarpa yemeye çalışıyordu... Az yiyip pes ediyordu... Onun için işkence oluyordu...
Bulutta öyleydi. O yüzden ilk kullandığım zaman eziyet olmasın diye kaldırdım ama ikinci kez taktığımda acıyıpta hemen almadım. 🤣 Öyle öyle öğrensin dedim. Şimdi rahat yiyor. Benim şu an tek sıkıntım alt hazne iki günde doluyor. Takip ettiğim üreticilerden biri alt hazneyi çıkarıp poşet bağlamıştı birde öyle deneyeceğim. 😁

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Bizim sultanlara akıllı yemlik taktigimda sadece çekirdeklerini yiyip bırakıyorlardi. Hiç alistiramadim akıllı yemlige. Onlar normal yemlikte yemeyi daha çok seviyorlar. Biraz da ister istemez dolu yemleri de boş kabuk yemlerle karistiriyorlardi haznenin altında çok buluyordum dolu yemleri.

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Ben de kabukları ile dolu yemleri ayırsın diye bunu aldım ama daha alışamadı. İkisini de alt hazneye atıyor.

Yusuf Kürşat Akkuş

Eski Forumcu
Kurucu Üye
ben ikisinide kullanıyorum özellikle yavrulu çiftlerde akıllı yemlik yanına 1 adette normal takıyorum ne olur ne olmaz suluklarıda çiftliyorum

Üst Alt