• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Akıllı Kafes Sistemleri

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Her ne kadar konuştugunu anlamazsamda keyifle izledim ve teknoloji diyorum harika sistem yapmışlar 😍 emeğine yüreğine sağlık @Ahmet D. Kardeşim paylaşım için teşekkürler ☺

mortsvivants

Eski Forumcu
Suyunu her gün yenilerken kabı iyice temizleyen biri olarak suyu sadece boşaltıp tekrardan doldurması pek hijyenik gelmedi açıkçası, en nihayetinde kabın çevresinde oluşan o yapışkan madde ancak günlük olarak iyice durulanırsa geçiyor. O suyun kuşlar tarafından kirletileceğini de göz önünde bulundurursak tonla bakteri bu sisteme göz kırpıyor şu an. Bir de kuşlar sadece zemine değil tüneklere de dışkılıyor, bu yanı hesaba katılmamış. Yem ya da su değişiminde kuşun ayağının sıkışması ihtimali de ister istemez tedirgin etti, yem kabının üstünde yemek yerken bir süre sonra da uyuklayan benim kuş için ürkütücü bir seçenek gibi bu. Yani bir de her ne kadar teknolojinin yanında olsam da kuşumu prize taktığım bir şeyin içinde tutmaktan da tedirgin olurdum.
Bu video özelinde ''moderniteyi reddet geleneklerine sahip çık'' mottosunu savunacağım. 😁 Video için teşekkürler, ilgi çekiciydi. :)

Son düzenleme:

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Suyunu her gün yenilerken kabı iyice temizleyen biri olarak suyu sadece boşaltıp tekrardan doldurması pek hijyenik gelmedi açıkçası, en nihayetinde kabın çevresinde oluşan o yapışkan madde ancak günlük olarak iyice durulanırsa geçiyor. O suyun kuşlar tarafından kirletileceğini de göz önünde bulundurursak tonla bakteri bu sisteme göz kırpıyor şu an. Bir de kuşlar sadece zemine değil tüneklere de dışkılıyor, bu yanı hesaba katılmamış. Yem ya da su değişiminde kuşun ayağının sıkışması ihtimali de ister istemez tedirgin etti, yem kabının üstünde yemek yerken bir süre sonra da uyuklayan benim kuş için ürkütücü bir seçenek gibi bu. Yani bir de her ne kadar teknolojinin yanında olsam da kuşumu prize taktığım bir şeyin içinde tutmaktan da tedirgin olurdum. :)
Bu video özelinde ''moderniteyi reddet geleneklerine sahip çık'' mottosunu savunacağım. 😁 Video için teşekkürler, ilgi çekiciydi. :)
Şöyle düşün ablacım, bakım yapamayanlar için ideal👍

Ahmet D.

Tutkulu
Emektar Üye
Suyunu her gün yenilerken kabı iyice temizleyen biri olarak suyu sadece boşaltıp tekrardan doldurması pek hijyenik gelmedi açıkçası, en nihayetinde kabın çevresinde oluşan o yapışkan madde ancak günlük olarak iyice durulanırsa geçiyor. O suyun kuşlar tarafından kirletileceğini de göz önünde bulundurursak tonla bakteri bu sisteme göz kırpıyor şu an. Bir de kuşlar sadece zemine değil tüneklere de dışkılıyor, bu yanı hesaba katılmamış. Yem ya da su değişiminde kuşun ayağının sıkışması ihtimali de ister istemez tedirgin etti, yem kabının üstünde yemek yerken bir süre sonra da uyuklayan benim kuş için ürkütücü bir seçenek gibi bu. Yani bir de her ne kadar teknolojinin yanında olsam da kuşumu prize taktığım bir şeyin içinde tutmaktan da tedirgin olurdum. :)
Kabın çevre ve tabanında oluşan kısım aslında biofilm. Normal plastik suluğun tabanı düz ve plastik olduğu için bakteri ve mantarlarin tutunma orani fazla. Diger gıdalara ve yuvaya yakın olmasi, ortam hijyeni, suyun degisme ve kabın temizliği tabiki etken. Burda kullanan parça aşağı dogru kavisli ve düz yüzeye sahip bir paslanmaz çelik. Ayrıca kolay çıkartabilen yıkanabilen bir malzeme. Yanı aslında o jelimsi sıvı bu parcadan daha geç kendini belli edecekir.

Yem su olayı aslında kuşun gereğinden fazla(kalori dengesizligi)yem tüketmesini önler. Sanırım sistemi, telefondan hangi aralıkta ve ne kadar miktarda verilebileceği ayarlanabiliyor.
Aslında sistem çok geliştirilebilir yapılmış. Fakat çok premium bir ürün bizim için hayal.

Üst Alt