• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Çözüldü! Ak darı

Smaug

Yeni Üye
Herkese merhaba, geçen haftalarda internette kilolu muhabbet kuşlarına belirli bir süre sadece ak darı verilmeli tarzı bir yazı gördüm. Bugün tekrardan siteye girince aklıma geldi sorayım dedim. Sitenin ismi de aklımda değil, bu bilginin doğruluk payı nedir?

EbuCiklet

Yeni Üye
Genel olarak yağ oranı düşük besinler vermek gerek, tohumların yağ oranlarına göre mukayese edebilirsin. Bir de kilolu ise bol bol uçurun.

Smaug

Yeni Üye
Anladım, merak ettim bu tarz bi yazı görünce doğru mu diye. Teşekkürler cevabınız için.

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Kıdemli Üye
Üretici
Antioksidan vererek bol bol uçurma yapabilirsiniz.

Nur I.

Yeni Üye
Herkese merhaba, geçen haftalarda internette kilolu muhabbet kuşlarına belirli bir süre sadece ak darı verilmeli tarzı bir yazı gördüm. Bugün tekrardan siteye girince aklıma geldi sorayım dedim. Sitenin ismi de aklımda değil, bu bilginin doğruluk payı nedir?
Kiloludan kastınız normal beslenmeden kaynaklı kilo artışı ise, dengeli bir beslenme (yani sadece tohum içermeyen, dengeli bir beslenme) ve bol egzersiz gerekir. Yem olarak evet, yağ oranı düşük darı gibi tohumlar ağırlıkta olabilir.

Ama, çoğunluk beslenme hatasından kaynaklanan, yağlanma problemlerinin çözümü için bu çözümler yetersiz kalır.

Üst Alt