• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Ailesinde astım olan kişi kus besleyebilir mi

mert10

Aktif Üye
Hastalık Belirti Tarihi
20 Eyl 2024
Herkese iyi akşamlar iyi günler öncelikle. Evimde 2 muhabbet kuşu ve 1 sultan papağanı var aile üyelerinden birinde astım var bu kuşlar ona zarar verir mi nasıl bir önlem almalıyım onlarla hiç teması olmaması mı lazım yoksa tüm kuşları 1 odada mı birleştireyim?(muhabbet kuşları çift olarak bir odada sultan papağanı kendi odamda kalmaktadır)

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Çeviri Ekibi
Merhaba, sultan papağanları epey toz üretiyorlar. Astım veya başka solunum hastalıkları olan kişiler için tehlikeli olabilir . Muhabbet kuşları da toz üretir ama sultana göre çok daha az miktarlarda. Astım hastası bence kesinlikle tozlu kuşlarla aynı odada uyumamalı, gün içerisinde aynı odada duracaklarsa odaya bir hava temizleyici almak mantıklı olabilir.

mert10

Aktif Üye
Sultan papağanı iade etsem mantıklı olacak o zaman teşekkür ederim sağolun hocam

Sultan_12papağan

Yeni Üye
Herkese iyi akşamlar iyi günler öncelikle. Evimde 2 muhabbet kuşu ve 1 sultan papağanı var aile üyelerinden birinde astım var bu kuşlar ona zarar verir mi nasıl bir önlem almalıyım onlarla hiç teması olmaması mı lazım yoksa tüm kuşları 1 odada mı birleştireyim?(muhabbet kuşları çift olarak bir odada sultan papağanı kendi odamda kalmaktadır)
benim babamda astım,sultan papağanım var pek etkilemiyor onu

ardoztrrk

Paylaşımcı
Kıdemli Üye
Sultan papağanına düzenli banyo yaptırarak tozu azaltabilir, Xiaomi hava temizleyicisi alıp hem kuşunuz hemde aileniz için temiz ve ferah bir ortam sağlayabilirsiniz.