• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Ağzında köpük

Fıstıklı limon

Yeni Üye
Arkadaşlar kuşum halsiz ishal var demiştim entrobaca başladım iyi gelmişti düzeldi kuşum kabarıklığı gitti neşesi keyfi yerindeydi şimdi kafasını aşağı yukarı sallıyor ilk başta cilveleşiyor zannediyordum çünkü her şeyi iyiydi bugün ilk defa ağzından köpük geldi ve sallama hareketini çok uzun yaptı boğazında bir şey kaldı zannettim veterinere gidicez ama yarın şu an merak ediyorum başından böyle bir olay geçen var mı

Mert G.🥇

Eski Forumcu
Kafeskuslarıcom Öğrencisi
Kıdemli Üye
Arkadaşlar kuşum halsiz ishal var demiştim entrobaca başladım iyi gelmişti düzeldi kuşum kabarıklığı gitti neşesi keyfi yerindeydi şimdi kafasını aşağı yukarı sallıyor ilk başta cilveleşiyor zannediyordum çünkü her şeyi iyiydi bugün ilk defa ağzından köpük geldi ve sallama hareketini çok uzun yaptı boğazında bir şey kaldı zannettim veterinere gidicez ama yarın şu an merak ediyorum başından böyle bir olay geçen var mı
Güncel videosunu görebilir miyim?

Ece A.🥇

Tutkulu
Yardımsever üye
Bir de dışkı fotoğrafı alabilir miyiz beyaz peçete üzerinde🙏

Ece A.🥇

Tutkulu
Yardımsever üye
Köpüklü kusma, gagada kötü koku, sürekli kafa sallama hareketi bana kursak mantarını çağrıştırıyor ama bu konuda deneyimli arkadaşlarımızı etiketleyip onlarında yorumlarını duymayı isterim. 🙏 @Burçak A. @Demet bükay @Aslı Ö.
Elinizde hangi takviyeler var acaba? Vitamin olarak Röhnfried markasının vitaminlerini öneririm. (Bt Amin Forte B vitamini, Entroba Probiyotik, Gerwit-V multivitamin) Takip Edelim - Kuşlarımız için Rutin Vitamin Kullanımı Nasıl Olmalıdır ?
@mamaist den kuşlar için zeolit tozu temin edin. Yeminin üzerine, dal darısı üzerine 1 mercimek tanesi kadar serpiştirip yesin, bir süre her gün olacak şekilde (en az 10-15 gün) bunu kullanın, grit kumu yoksa grit kumu da temin edin. Kekik çayı yapın, suluğuna koyun 8 saat kalsın. Makale - Kuşlara Kekiğin Faydaları ve Kekik Çayı Tarifi
Ve mutlaka bir kanatlı uzmanına gösterin, röntgen ve tahlil yaptırılsın, büyük ihtimalle eğer kursak mantarı ise ilaç verecektir, burada da paylaşın ne verildiğini bizlerle. Benim önerdiğim şeyler tamamen doğal yöntemlerdir

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba bu köpüklü kusma bir kereye mi mahsus oldu yoksa devamı geldi mi. Tek dışkı problemli durmuyor. Kursak mantarı başlangıcı olabilir yada sizin görmediğiniz bir şeyi yedi ve kustu. Kusma sıklığı önemli.

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Köpüklü kusma bugün ilk defa oldu daha öncesinde görmedim hiç
İlk defa olduysa ve devamı gelmediyse gözlemlemek gerek. Yediği bir şey dokunmuş olabilir yada yediği şeyi öğütemedi o an. Devamı gelirse kanatlı uzmana gitmeniz uygun olur. Çünkü kursak mantarı hızlı ilerleyen bakteri. Çabuk önlem alınması lazım. Takip edin ve gelişmeleri haberdar edin.

mortsvivants🥇

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Arkadaşlar veterinere götürdüm kursak mantarı olabilir dedi kuşa ama pek anlamıyorlar gibi ilaç yokmuş onlarda pet shopa sorun dedi onlarda bunu verdi bu ne alaka anlamadım ama ağzına bir damla suyuna 8 damla verin dedi
Bir veteriner 'olabilir' şeklinde ihtimaller üzerine konuşmamalı. Zeolit tozu temin edip kullanmanızda fayda var. Petshop ürününün etkili olacağını sanmıyorum, mümkünse kanatlı uzmanı görsün.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Nerede ikamet ediyorsunuz kanatlı uzmanı bakalım ☺

Fıstıklı limon

Yeni Üye
Yok hayır arkadaşlar doğrudan kanatlı uzman diye bir veterinerden bahsettiğinizi düşündüm o yüzden yok dedim pek anlamadığım için dün tarım bakanlığının veterinerine götürdüm pek bir şey söylemediler bugün araştırdım başka bir yer varmış dediğiniz gibi oraya götüreceğim mesajım yanlış bir bilgi içermesin diye sildim yanlış anlaşılmasın

Üst Alt