Merhaba muhabbet kuşumun bugün uyandığında ağzını şapırdattığını, hapşırdığını ve gagasını yerlere sürttüğünü farkettim. ağız şapırdatmasını arada yapıyordu ama bu kadar uzun süre sürmüyordu. hapşırması sürekli vardı yaz aylarında dahi ancak hastalık düşündürtecek sıklıkta değildi. sitede oturduğumdan dolayı petekleri açmadıkları için ev soğuktu bugün açtırabildim ama özellikle onun olduğu odada camlar asla açık değil geceleri de üstünü mutlaka soğuk gelmeyecek şekilde örtüyorum. multivitamin ve b vitamini takviyesi haftada bir yapıyorum mineral bloğu var. solunum yollarına iyi geldiğini duyduğum için 10 günde bir okaliptüs yaprağı da veriyorum meyve yeşillik de yediriyorum. neden birden böyle oldu anlamadım. kakası aynı sıkıntılı durmuyor. neşesi fena değil oyun oynuyor. gececeleri dışında kafeste durmuyor yemek ve su için girip çıkıyor kendi. iştahı su içmesi iyi. bi anda bu anlattığım hareketleri yoğunlaşırken bi anda hiçbir şeyi yokmuş gibi görünüyor. burnu açık. 2 gün önce temizlediğim kafesindeki dışkı kalıntıları bu şekilde. videosunu ekledim. akşama kadar gözlemledim bu videoyu çektikten sonra düzeldi keyfi tamamen yerine geldi gece uyuması için kafese koydum şimdi yine arada bu ağız şapırtısını yapıyor. bu gaga açıp kapama veya öğürme hareketi gibi değil. ki tüylerini temizledikten sonra öğürme hareketini yapar arada. ağız içinde mantardan kaynaklandığı söylenen beyazlıklar da farketmedim. yardımcı olabilirseniz sevinirim. veterinere götürmeden önce fikir almak istedim istanbuldayım ancak çoğu veterinerin kuşlar hakkındaki yorumları o kadar kötü ki endişe ediyorum.
Ekli dosyalar
-
2.1 MB Görüntüleme: 12
-
2.7 MB Görüntüleme: 19