• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acill!!Muhabbet Kuşum Nefesiyle senkronize bir sekilde kuyrugunu sallıyor

Nozero

Yeni Üye
Arkadaşlar merhabalar öncelikle. 4 aylık erkek muhabbet kuşum var. Kuşum nefes almasiyla senkronize bir sekilde kuyrugunu asagi yukari dogru salliyor. İnternetten arastirdigim kadariyla solunum yolu rahatsızlığı olabilir. Fakat kuşum yemeğini güzel yiyor, oldukça hareketli, dışkısı normal gece uyurken ozellikle dikkat ediyorum vik vik seste cikartmiyor. Sadece kuyruk sallamasi var ve arada bir agzini 5 6 defa açıp kapatiyor. Etrafimda kanatli hayvanlardan anlayan bir veteriner hekim yok maalesef. Cevremde benim gibi kus hobisi olan kisilerden bazilari , kus daha yavru tüy dokumunden sonra duzelir diye bir seyler duydum. Ama ya ilerlerse ve dahada kotu olursa diyede endiselerim var. Yardimci olabilirmisiniz.? Şimdiden degerli vaktinizi ayırdığınız icin teşekkür ederim. İyi günler.

Nozero

Yeni Üye
Maşallah 🧿 sağlıkla büyüsün kuşunuz
Kafesi çok kalabalık
Plastik tünek zararlı tahta tünek te var sanırım
Plastik tunege gerek yok
Öncelikle güzel temennileriniz ifin cok teşekkür ederim. Kafesi inanilmaz büyük, ondan mutevellid oyuncagina rahat ulasabilmesi ocin yerlestirdim ama tavsiyenizi dikkate alip, tahta tunek temin edecegim en kisa surede.

Nozero

Yeni Üye
Tunekte cok hareketli bunu zor yakaladim.

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Levadox ornimix doksimis vs doksisiklin etken maddeli ilaç alıp kullanmaya başla temin edince uygulamasını yazarım

Grpet

Müdavim
Üretici
ornimix hipadoksi gibi ürünler kullanın

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Denilen ilaçları bulamazsanız eğer ben baya veteriner gezip bulamamıştım santadox buldum onu kullandım. 50 ml suya 2 damla su güneş görmeyecek ilaç kullanırken vitamin probiyotik kullanılmayacak ve metal maddeyle temas etmeyecek.6 saat dursun içmezse şırınga ile içirin. İlaç kullanırken günde 1 kere elle besleme yapsanız yararı olur

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
ornimix hipadoksi gibi ürünler kullanın
Grpette mevcuttu ornimix kullandım 1 haftada düzeldi sesi dahi çıkmayan kuş. Kur ötüşlerine başlamıştı. Ornimix 5 gün mercimek tanesi kadar verdim. Sonra probiyotik vitamin takviyesi ile sonuca ulaşabilirsiniz hastalık çok ileri bir düzeye gelmemiş. Erken teşhis hayat kurtarır

Nozero

Yeni Üye
Denilen ilaçları bulamazsanız eğer ben baya veteriner gezip bulamamıştım santadox buldum onu kullandım. 50 ml suya 2 damla su güneş görmeyecek ilaç kullanırken vitamin probiyotik kullanılmayacak ve metal maddeyle temas etmeyecek.6 saat dursun içmezse şırınga ile içirin. İlaç kullanırken günde 1 kere elle besleme yapsanız yararı olur
Bytril %2.5 ile multimineral tavsiye edenler var. Suan icin onlari temin edebildim. Ama henuz uygulamadim. Suyuna gunluk 5 damla bytril , bir sonraki gun 5 damla mineral, toplam 10 gun kullanmam tavsiye edildi. Sizce uygun mudur.

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Bytril %2.5 ile multimineral tavsiye edenler var. Suan icin onlari temin edebildim. Ama henuz uygulamadim. Suyuna gunluk 5 damla bytril , bir sonraki gun 5 damla mineral, toplam 10 gun kullanmam tavsiye edildi. Sizce uygun mudur.
Baytril antibiyotik solunum ile alakası yok kardeşim kim önerdi

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Ek olarak baytril çok ağır bir ilaç 5 damla çok çok fazla dozaj. Büyükbaş için kullanılıyor.

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Veteriner, ama kanatli hayvanlardan anlamadigini tahmin ettigimden dolayi henuz uygulamadim
Kuşunuz enfeksiyon kapar yada üşütür antibiyotik kullanılır lakin solunum yolu ile alakasız. Ki elinizdeki kuş çok yavru hem bünyesi o tür ilaçları kaldırmaz hemde etki etmeyeceği için hayvanın bağışıklığını boş yere düşürsün.

Nozero

Yeni Üye
Kuşunuz enfeksiyon kapar yada üşütür antibiyotik kullanılır lakin solunum yolu ile alakasız. Ki elinizdeki kuş çok yavru hem bünyesi o tür ilaçları kaldırmaz hemde etki etmeyeceği için hayvanın bağışıklığını boş yere düşürsün.
Çok doğru, peki soylediginiz olaci nereden temin edebilirim, ve suyuna dahil ederekmi vermem lazim.

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Çok doğru, peki soylediginiz olaci nereden temin edebilirim, ve suyuna dahil ederekmi vermem lazim.
Banada baytril vermeye çalıştı veteriner ama bence onun yerine doksisiklin etkili ilaç kullanmak daha iyi

Üst Alt