• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Başsağlığı ACİLL kuşum yediği her şeyi kusuyor

Azra.k

Aktif Üye
Merhabalar bir şey olduğunda hep size yazmıştım siz de veterinere götürmemizi söylemiştiniz fakat havalar soğuk olduğu için ve benim kuşum da tüy hastası olduğu için goturemedim sonra durumu aslında iyiydi keyfi yerindeydi hatta bugün sabah da yerindeydi fakat şu sıralar bütün yediklerini çıkarmaya başladı aslında size yazdığım günden bu güne böyle bir sıkıntı yoktu ama bugün bir anda böyle oldu zaten çok da zayıfladı resmen artık kemiği gozukiyor ve kustuktan sonra da garip bir koku olduğunu fark ettim dışkısı da genel olarak sulu kursağında şuan hiçbir şey yok yemek için kendini çok zorluyor ama yediklerini hemen kusuyor biz şırınga ile besleme de yaptık ama onları da kustu biz belirtilerden kursak mantarı diye düşünüyoruz ama emin de değiliz lütfen yardımcı olur musunuz kuşum 5 6 yaşlarında erkek ve tüy hastası bir sultan papagani

Hamdi

Tutkulu
Yardımsever üye
Merhabalar bir şey olduğunda hep size yazmıştım siz de veterinere götürmemizi söylemiştiniz fakat havalar soğuk olduğu için ve benim kuşum da tüy hastası olduğu için goturemedim sonra durumu aslında iyiydi keyfi yerindeydi hatta bugün sabah da yerindeydi fakat şu sıralar bütün yediklerini çıkarmaya başladı aslında size yazdığım günden bu güne böyle bir sıkıntı yoktu ama bugün bir anda böyle oldu zaten çok da zayıfladı resmen artık kemiği gozukiyor ve kustuktan sonra da garip bir koku olduğunu fark ettim dışkısı da genel olarak sulu kursağında şuan hiçbir şey yok yemek için kendini çok zorluyor ama yediklerini hemen kusuyor biz şırınga ile besleme de yaptık ama onları da kustu biz belirtilerden kursak mantarı diye düşünüyoruz ama emin de değiliz lütfen yardımcı olur musunuz kuşum 5 6 yaşlarında erkek ve tüy hastası bir sultan papagani
Veterinere götürmeniz gerek maalesef hatırlıyorum sizin kuşunuzu. Tüy hastasıydı üstünü örtüp götürün. Yani buradan söylediler yetkililer ama... @Demet bükay @Aslı Ö. @EzgiA @Tuba K.

Sati

Tutkulu
Kıdemli Üye
Merhabalar,
Öncelikle kuşunuzu sıcak tutun, tüysüz olduğu için bi tık daha sıcakolsun ve derece stabil olmalı.
Şu an besleme çalışmayın, zaten kusuyor en azından ılık su içirin çok az.
Kuşu parlak ışıkta tutmayın, üstünü örtün kafesinin parlak ışık daha da enerji harcamasına sebep olacaktır.

Veteriner iyi olur belki kursak mantarı değil, üşütmedir.
Gündüz taze yapılmış birkaç dışkısını resimlerseniz de en azından yorum şansı olacaktır.
Söyleyeceklerim şimdilik bu kadar.
Geçmiş olsun...

Azra.k

Aktif Üye
Veterinere götürmeniz gerek maalesef hatırlıyorum sizin kuşunuzu. Tüy hastasıydı üstünü örtüp götürün. Yani buradan söylediler yetkililer ama... @Demet bükay @Aslı Ö. @EzgiA @Tuba K.
[/QUOT
Doğrusunu söylemek gerekirse ilk zamanlarda veterinere goturmustuk fakat hiçbir şey yapmadılar ve ozmn da büyük ihtimal hastalık başlangıcıydı ve ne yazikki sadece vitamin verdi ne diskisina baktı ne de bir test yaptı ve şuan bulunduğum yerde ondan başka goturebilcegim bir yer yok bir hayvan hastanesi var fakat oraya sorduvunuzda da herhangi bir test yapılmadığı söylendi yoksa biz suruntu testi yaptırmak istiyorduk burada olan diğer bütün veterinerler kuşlara bakmıyor ne yazikki

Azra.k

Aktif Üye
Merhabalar,
Öncelikle kuşunuzu sıcak tutun, tüysüz olduğu için bi tık daha sıcakolsun ve derece stabil olmalı.
Şu an besleme çalışmayın, zaten kusuyor en azından ılık su içirin çok az.
Kuşu parlak ışıkta tutmayın, üstünü örtün kafesinin parlak ışık daha da enerji harcamasına sebep olacaktır.

Veteriner iyi olur belki kursak mantarı değil, üşütmedir.
Gündüz taze yapılmış birkaç dışkısını resimlerseniz de en azından yorum şansı olacaktır.
Söyleyeceklerim şimdilik bu kadar.
Geçmiş olsun...
Gerçekten fazla zayıfladı ve ne yazikki soğuk algınlığı olduğunu düşünmüyorum bu yüzden keşke dediğiniz gibi olsa ağzındaki yem bu arada şırıngayla beslemeye calistik da

Ekli dosyalar

Sati

Tutkulu
Kıdemli Üye
Hocam,
Kursaga bastırın parmak ucunuzla, iz kalıyormu, nasıl desem hamurumsu gibi mi ?
Eger baskı uyguladıgınızda iz kalıyorsa, ve agzını koklayın kötü bir koku varsa kursak mantarı diyebilirz.
Ama şunu da belirtmek isterim ben veteriner değilim sadece tahmin yurutuyorum.

Azra.k

Aktif Üye
Ağzında kustuktan sonra kötü bir koku oluyor ama şuan kokladigimda yem kokuyo kursagina bastirdigimda da böyle sert ama bir tarafı da yumuşak kursagin acikcasi tam olarak anlayamadim

Sati

Tutkulu
Kıdemli Üye
Siz anlayamadıysanız benim anlamam imkansız.
En azından ilk tavsiyelerime uyun, ilk kusmada kursak mantarı demek mantıklı olmaz.
Bişeyde yedirmeye calısmayın.
Sabah kursagı resimdeki gibi dolu görünuyorsa, yem yada mama sindirilmemişse sindirim sisteminde de sıkıntı olabilir, bu da kusma yapabilir.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhaba geçmiş olsun 🤲bu güzelliğin veterinere gidip dışkıdan ve kursaktan sürüntü alınıp analiz yapılması gerekli

Azra.k

Aktif Üye
En azından ilk tavsiyelerime uyun, ilk kusmada kursak mantarı demek mantıklı olmaz.
Sabah kursagı resimdeki gibi dolu görünuyorsa, yem yada mama sindirilmemişse sindirim sisteminde de sıkıntı olabilir, bu da kusma yapabilir.
Aslında ilk kusmasi değil bir kaç gündür
Merhaba geçmiş olsun 🤲bu güzelliğin veterinere gidip dışkıdan ve kursaktan sürüntü alınıp analiz yapılması gerekli
Ya telefonla sorduk ama yapılmadığı söylendi ne yazikki

Azra.k

Aktif Üye
İlk kusuşu değil birkac gündür kusuyor ama bugün bütun yediklerini çıkarttı bir anda sonra yeniden yedi onları da cikardi

Azra.k

Aktif Üye
Yere gitmek istedi bir anda dengesini saglayamamaya başladı sanırım olucek çok korkuyorum ne yapmaliyim

Hamdi

Tutkulu
Yardımsever üye
Veterinere götürmek dışında benim aklıma bir şey gelmiyor. Lütfen veterinere götürün üstünü örtün götürün. Çok geç kaldınız size haftalar önce söylenmişti.

Üst Alt