• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

ACİL

Nevriye

Yeni Üye
Bu sabah kalktığımda kuşumu yanıma aldım birlikte dizi izliyorduk bi anda yanımda kafasını salladı yüzüme salya ve tükürük geldi daha önce hiç böyle bir şey başıma gelmedi ağzına baktığımda dilinin altında sarı bir şey olduğunu gördüm ve ağzı kokuyordu son 2 gündür tek yaptığı şey uyumak hali yok veterinere götürecek durumumuz yok evde yapabileceğim veya pet shoptan alabileceğim bir şey varsa lütfen söyleyin bu dışkıyıda az önce yaptı ayaklarına baktım ama gagasının üstünede baktım ama herhangi bir şey yok sadece dilinin altında var lütfen yardım edin 1695480138090.png

Doğacı

Eski Forumcu
Merhaba,
Kuşun dışkısının fotoğrafını atmışsınız galiba ama net değil,net olacak şekilde yükleyin,yeni yaptığı dışkıların fotoğrafını beyaz peçete üzerinde görelim,kuşun altına beyaz peçete koyun dışkısını onun üzerine yapsın, fotoğrafını atarsınız buraya.

Streamable isimli siteye girip kuşun son halinin videosunu,ağzının içinin videosunu yükleyip linki buraya atınız.
Ağzının içindeki sarı şeyin fotoğrafını çekseniz de olur.

Kuşunuz salyalı ve kötü kokulu kustuysa,dışkı iyi değilse,kursağı şişse,halsizse yemek yemiyor içmiyorsa ve ötmüyorsa,çok zayıfsa kuşunuzun kursak mantarı olmuş olma ihtimali var ama tabiki kanatlı uzmanı hekimin teşhis etmesi gerekir. Kuşunuz eğer hasta ise zaten ona ilaçlar almanız gerekecek bir bütçeniz olmalı.
Kanatlı uzmanına götürürseniz eğer,kuşun hastalığının ne olduğunu bilir ve ona göre tedavi uygularsınız hekim yönlendirmesiyle.

Nevriye

Yeni Üye
Merhaba,
Kuşun dışkısının fotoğrafını atmışsınız galiba ama net değil,net olacak şekilde yükleyin,yeni yaptığı dışkıların fotoğrafını beyaz peçete üzerinde görelim,kuşun altına beyaz peçete koyun dışkısını onun üzerine yapsın, fotoğrafını atarsınız buraya.

Streamable isimli siteye girip kuşun son halinin videosunu,ağzının içinin videosunu yükleyip linki buraya atınız.

Kuşunuz salyalı ve kötü kokulu kustuysa,dışkı iyi değilse,kursağı şişse,halsizse yemek yemiyor içmiyorsa ve ötmüyorsa,çok zayıfsa kuşunuzun kursak mantarı olmuş olma ihtimali var ama tabiki kanatlı uzmanı hekimin teşhis etmesi gerekir. Kuşunuz eğer hasta ise zaten ona ilaçlar almanız gerekecek bir bütçeniz olmalı.
Kanatlı uzmanına götürürseniz eğer,kuşun hastalığının ne olduğunu bilir ve ona göre tedavi uygularsınız hekim yönlendirmesiyle.
telefonum eski şuan çeksemde net bir görüntü çıkmaz annem az sonra eve gelicek onun telefonu daha iyi çekiyor o geldiğinde dışkısınıda dilinin altında ki sarı şeyide çekerim aslında kuşumuzu sahiplenmedik bile ablam almış 2 tanelerdi uzunca bir süre baktı ama çocukları rahatsız ediyorlar diye bize gönderdi bizde baktık 1 yıl önce diğer kuşum öldü geriye bir tek bu kaldı bunada ben bakıyorum 7/24 dışarıda kafesine sokmam kendi girer kendi çıkar geceleri odasında ses yok ışıkları kapalı rahatça uyur iştahı var zayıfta değil az öncede mamasını yedi fakat son 2 gündür uyuyunca bugünde salyasının olduğunu görünce hasta olduğunu anladım inan bana bütçemiz şuan çok kısıtlı kuş sahiplenmek bile aklımızdan geçmedi çünkü hastalansa bakamazdık ablam bize verince bir şey diyemedik

Nevriye

Yeni Üye
Merhaba,

az önce tekrardan ağzına baktım sarı olan şey ilk baktığımda şişti sürekli ağzı ile onu oynuyodu şuan baktım turuncu kahverengi bir renge dönüşmüş ve şişliği inmiş durumda ağzında salyası yok

Doğacı

Eski Forumcu
az önce tekrardan ağzına baktım sarı olan şey ilk baktığımda şişti sürekli ağzı ile onu oynuyodu şuan baktım turuncu kahverengi bir renge dönüşmüş ve şişliği inmiş durumda ağzında salyası yok
Siz anormal olarak gözlemlediğiniz şeyleri not edip buraya yazın.

Son düzenleme:

Nevriye

Yeni Üye
ne kadar denesemde başaramadım ya siyah gösteriyor ya da donuyor video youtube üzerinden linki atıyorum oraya yükledim videosunu umarım açılır Acil

Doğacı

Eski Forumcu
Kuşun ağzının içini çekin foto da olur video da

Zehra Berik

Müdavim
Kıdemli Üye
konu ne bilmiyorum nereye ne atmam gerektiğinide bilmiyorum googledan bu sayfayı gördüm yani nereye ne attığımı bende bilmiyorum kusura bakmayın
Kuşa ek takviye olarak ne veriyorsunuz ? İştahi yerinde mi ? Yem markasi nedir ? Vitamin olarak ne veriyorsunuz? Grit kum, gaga tasi, minarel blok kafesinde mevcut mu ? Bir de beyaz kağıt üzerine kuşun birikmiş dışkılarını atar mısınız 😊

Nevriye

Yeni Üye
Kuşa ek takviye olarak ne veriyorsunuz ? İştahi yerinde mi ? Yem markasi nedir ? Vitamin olarak ne veriyorsunuz? Grit kum, gaga tasi, minarel blok kafesinde mevcut mu ? Bir de beyaz kağıt üzerine kuşun birikmiş dışkılarını atar mısınız 😊
iştahı yerinde tanıdığımız bir kuruyemişçi var içinde vitamin bulunduran yemlerden alıyoruz genellikle geldiklerinden beridirde onu tüketiyorlar grit kum kullanmıyoruz gaga taşı var fakat arada bir kemiriyor tümsekleri tahtadan mineral olarak kalamar kemiği veriyoruz kalamarı bolca tüketiyor

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
iştahı yerinde tanıdığımız bir kuruyemişçi var içinde vitamin bulunduran yemlerden alıyoruz genellikle geldiklerinden beridirde onu tüketiyorlar grit kum kullanmıyoruz gaga taşı var fakat arada bir kemiriyor tümsekleri tahtadan mineral olarak kalamar kemiği veriyoruz kalamarı bolca tüketiyor
Merhabalar, öncelikle açık yemlerden ve içinde renkli ekmek parçaları olan yemlerden uzak durunuz. Kafeste her zaman bir kapta grit kuş kumu bulunmalı.

Sorununuza gelirsek kusma ve ağzının içindw dil söndürmesi, trikonomis hastalığının tipik işareti. Yine de net şekilde beyaz kağıt üzerine bir kaç adet dışkısını görelim.

Nevriye

Yeni Üye
Merhabalar, öncelikle açık yemlerden ve içinde renkli ekmek parçaları olan yemlerden uzak durunuz. Kafeste her zaman bir kapta grit kuş kumu bulunmalı.

Sorununuza gelirsek kusma ve ağzının içindw dil söndürmesi, trikonomis hastalığının tipik işareti. Yine de net şekilde beyaz kağıt üzerine bir kaç adet dışkısını görelim.
bugün sirke ile temizlendi altlığı bugün yaptıkları bu kadar 1695496011763.png

Nevriye

Yeni Üye

kapalı yem olarak önerebileceğiniz bir marka varsa bütçemizde yeterse yarın hemen gidip alabilir yeter ki kuşum iyileşsin

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
kapalı yem olarak önerebileceğiniz bir marka varsa bütçemizde yeterse yarın hemen gidip alabilir yeter ki kuşum iyileşsin
Yem olarak önerim versele laga ya da hobi m006.

Durumumuz iyi değil diyince ne önerebileceğimi şaşırıyorum. Çünkü kuşun tedaviye ve tedavi öncesi sonrası destek ürünlere ihtiyacı var. Bunlar da masraf demek. Ben lazım olanları yazayım siz ona göre hareket edin isterseniz.

Belirtiler trikonomisi düşündürüyor. Dışkı analizi, swap olmadan, videodan gördüğüm kadarıyla. Siz de takdir edersiniz ki veterinerlerin çeşitli tahlil ve analizlerle koydukları teşhisi, bizler uzaktan gördüğümüz video ve dışkı resimleri ile koymaya çalışıyoruz.

Size önerim care4birds combimix 3 in 1 kullanmanız. Tollisan kombimix de olabilir sadece daha ağır bir ilaçtır. Ama tedavi öncesi en az 3 gün röhnfried enteobac verilmeli, 1 gün röhnfried gerwit, sonraki gün combimix +gerwit birlikte 5 ya da 7 gün uygulanmalı. Bu süreçte kuş devamlı gözlenmeli, bizlerle dışkıları ve kuşun tedaviye verdiği tepkileri paylaşmalısınız. Kuşun kaldıramadığını hissedersek, tedaviyi kesme ihtimalimiz var çünkü. Röhnfriwd entrobac ve gerwiti mamaist. com dan temin edebilirsiniz. Ayrıca kafeste her zaman grit kum bulunmalı. Ama sanıyorum ki combimix mamaist de satılmıyor. Onu internet üzerinden almanız lazım. Yemi de aynı şekilde mamaist den alabilirsiniz. Ürünler gelene kadar, kuş elle besleme mamasına 1 mercimek tanesi kadar zeolit tozu ekleyerek kursaktan elle besleme yapabilirsiniz. Yerse sadece şırınga ile de olabilir. Zeolit tozunu aktarlarda bulma ihtimaliniz var ama havanda çok iyi dökülmesi gerek. Ayrıca hazır halde mamaistde de satılıyor.