• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Acil Yardım! Sultan Papağanlarım Hasta ve Halsiz, Ne Yapmalıyım?

Meryem demir

Paylaşımcı
Merhaba, iki sultan papağanım var ve ikisi de ciddi şekilde hasta görünüyor. Erkek kuşumun ayakları sıcak ve sık sık dişi kuşu kafesin altına indiriyor. Ayrıca, halsizlikleri devam ediyor ve birkaç gün önce çiftleştiler. Vitamin ve ishal kesici vermeme rağmen iyileşme belirtisi göstermiyorlar. Durum acil, ne yapabilirim? Yardımınıza ihtiyacım var!

Meryem demir

Paylaşımcı
Acaba dişide yumurta mı var çiftleşmeden falan mı yorgunlar çünkü yuvalığa çok giriyorlar ve dişi kuş tamamen alışmasına rağmen korumaya çalışıyor

Ekli dosyalar

Meryem demir

Paylaşımcı
Yani ayakları falan bazen sıcak oluyor dışarı falan çıkartıyorum geziyorlar falan ama kafeste böyle yorgun halsiz oluyorlar

Meryem demir

Paylaşımcı
Dışkı olarak da şu an yuvalık'tan çıkmadıkları için çıkınca atarım

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Dişide yumurta olma ihtimali var. Dışkıları atarsanız bakalım

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Görünüşleri bahsettiğiniz gibi çok hasta gibi durmuyor gayet iyi duruyorlar. Ayrıca kuluçka yaptıracağınız kuşları kafes dışına çıkarmayın. Dişi kuş yumurtlama sürecinde kafes tabanında fazla zaman geçirir.

Meryem demir

Paylaşımcı
Fotoğraflarda belli olmuyor bazen enerjili oluyorlar bazen de tek ayak üstünde durup kabarıyorlar ve halsiz oluyorlar yorgunlar yani dışkı olarak ishalleri çok vardı erkek kuşumun daha fazla ama şu an ishal kesici ve benzeri şeyler verdim multivitamin falan dışkıları biraz daha iyi mesela dün gece ishalleri yoktu ama çok değişiyor mesela birisinde oluyor diğerinde olmuyor Bilmiyorum atacağım da tabletin kamerası iyi değil telefondan atacağım telefonda şu an müsait değil yani erkeğin normal olmadığını söylüyorum şimdi biraz daha iyi yaşları daha küçük Onun için ben çiftleşmelerini istemiyorum Çünkü daha 2 yaş olmadılar dişi bir 15-16 aylık erkek de biraz daha küçük 13-14 gibi bilmiyorum şu an dışarıdalar ve yaptığı dışkıda su gibi ama az önce de ishali yoktu kafeslerinde her şeyi var her gün sularını da değiştiriyorum erkeğin tüyleri biraz sağlıksız gibi geldi bilmiyorum dediğim gibi atacağım ama hala küçük olduğu için yumurtalar Boş çıkıyor Bir 3 kez falan yumurtladı 9 Yumurta üçer üçer yumurtalıyor ve hepsi boş çıktı ben kafes kuşları sitesinde sordum yaşları küçükmüş Onun için boş çıkıyormuş Yani bir daha çiftleşmesini istemiyorum 2 yaş olmadan hem yoruluyorlar hem zaten boş çıkacağı için çıkartıyorum kulukça döneminde çıkartmamam gerektiğini biliyorum Mesela ben çıkardığımda temiz bir yere yem koyuyorum onlar da dolaşıp yiyorlar şu an yoruldular mesela kabarıyor Erkek kendini şimdi belki çok belli olmaz ama atacağım dışkılarını da müsait bir zamanda telefondan atarım

Ekli dosyalar

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Güncel dışkı resimlerini paylaşır mısınız