- Hastalık Belirtileri
- Geceleri inleme sesi, nefes alırken kuyruğunu aşağı yukarı oynatması (emin değilim olmayabilir)
- Kullanılan İlaç
- Avicare Echinacea purpurea vitamin, padovan multi vitaminco
Merhabalar, çok endişeli olduğum için, konuya direk gireceğim. Benim yaklaşık 1.5 yıl önce yurtdışında yaşadığım ülkede sokakta yakaladığım bir muhabbet kuşum var. Onu o kadar çok seviyorumki, ona bir şey olursa ne yaparım bilmem. Konuma dönecek olursam, kuşum yaklaşık 1 senedir geceleri, inleme sesi çıkartıyor. Sadece bunu geceleri yapıyor, gündüzleri uçması çok iyi belkide kafesten çıkınca, odada aralıksız 10 tur atıyor. Yemesinde de bir sorunu yok. İki günde kafesini ye kabuğu ile dolduruyor. Dışkısında da bir sorun yok. Ancak çok fazla öten bir kuş değil ve aşırı korkuyor. 1.5 senedir bana düzgünce alışamadı. Elime gelmeyi bırakın kafese yaklaşınca bile tedirgin. Bende böyle kabullendim çünkü benden öncelik sahipleri daha yavru iken kaçırmışlar sanırsam zaten yakaladığımda daha yeni uçmayı öğreniyordu. Artık Türkiye’ye temelli dönüş yaptım ve kuşu da yanımda getirdim. Yaşadığım ülkede ne yazıkki kuştan anlayan bir veteriner yoktu. Ben hava akarından şüpheleniyorum ancak farklı bir sebebi olabilir mi ? Bursa’da önerebileceğiniz veteriner var mı ? Bana verebileceğiniz tavsiyeler nelerdir? Kuşun sesini kaydettim ama bu siteye dosya olarak yükleyemedim.Şimdiden geri dönüşleriniz için çok teşekkür ederim.