• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! yara

Busrkya_

Yeni Üye
Kuşumun arka kısmında poposuna yakın kısmında zeytin çekirdeğinden biraz küçük bir yara tarzı bir şey var.
Genel bilgi olarak da kuşum kafesten çıkmayan uçmayan bir kuş ve 8,5 yaşında.Bugün tesadüfen fark ettim muhtemelen orayı kaşıdığı için gagası ve tüyleri kan olmuştu
Kuşlardan anlayan biri bakıp yağlanması var uçsun dedi ama hala tedirginim o yarasına bir şey yapmam gerekir mi ?

Ekli dosyalar

Busrkya_

Yeni Üye
Batikon gibi iyot yok içinde yesede bir soru olmuyor. Ense damlasıda parazitlerden korumak için :)
teşekkür ederim peki bu yara gibi şeyin enfeksiyondan olduğu kesin mi internette kötü şeyler okudum yumurta sıkışması vs

Mert G.🥇

Eski Forumcu
Kafeskuslarıcom Öğrencisi
Kıdemli Üye
teşekkür ederim peki bu yara gibi şeyin enfeksiyondan olduğu kesin mi internette kötü şeyler okudum yumurta sıkışması vs
Bence gagasıyla kasımıstır. Yada dıs parazit kaynaklı kasınmadam yapmıs olabilir Rif surerseniz geçer ve B vitamini, ense damlası yapınız

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
hayır hiç bilmiyorum ne için bu acaba?
Antiseptik ve antibiyotik hem baticon görevi görür, hem antibiyotik. Yese de bir sorun olmaz, oradaki enfeksiyonu tedavi eder. Ense damlası vilmectin alın ense derisine bir damla damlatın masaj yaparak yedirin, 10 gün sonra tekrarlayın 🙏🌸 Rife de en az bir hafta günde 2-3 kez uygulayın 🌸

hayvanseverrr

Aktif Üye
Kuşumun arka kısmında poposuna yakın kısmında zeytin çekirdeğinden biraz küçük bir yara tarzı bir şey var.
Genel bilgi olarak da kuşum kafesten çıkmayan uçmayan bir kuş ve 8,5 yaşında.Bugün tesadüfen fark ettim muhtemelen orayı kaşıdığı için gagası ve tüyleri kan olmuştu
Kuşlardan anlayan biri bakıp yağlanması var uçsun dedi ama hala tedirginim o yarasına bir şey yapmam gerekir mi ?
Ur olabilir ve cerrahi müdahale ile temizlenmesi gerekir varsa. Kuşlara bakan bir veterinere kontrol ettirin.

Üst Alt