• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kızgınlık dönemi acil Tavsiye lütfen

fikogc

Aktif Üye
Selam, benim 1,5 yaşını geçkin erkek Pakistan bir süredir kendi siluetini gördüğü herşeye konuşmaya, kur yapmaya, gaga atmaya başladı. telefon, TV, ayna, saat, resim tabloları, zil diyafonu vb. en son metal yemliklerini içinde yem varken devirip altını çeviriyor ve konuşmaya başladı, 3 tür yemini döküyor. hadi yem neyse de TV ye konunca TV yi gagalıyor ve zarar verecek diye korkuyorum. 3 tane resim çerçevesini devirdi kırdı, evde salmaktan çekiniyorum artık. geçenlerde diyafonu da bozdu. bunun bir çözümü var mıdır ? nasıl yaklaşmak gerekir ? buna bir çözüm bulmam lazım zira işler hiç iyiye gitmiyor.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Kızışmış. Yansıma yapacak eşyaları ortadan kaldırın. Kendi silüetini el olarak görüyor. Çerçeve, TV , diafon, metal yemlik bunların hepsinde yansıma gördüğü için yapar. Yada eş almayı düşünün.

fikogc

Aktif Üye
Merhaba, pakistanlar genelde bu tarz durumları yapıyorlar az eşyalı bir odaya geçmeyi deneyin dışarıya oyalanacağı bir oyuncak veya nesne verin ☺
Kafesi büyüttüm, Kendisine çok güzel bir köşe yaptım salonda, küçük odaya geçmek yazık olacak, yanlız kalacak ve bizden de uzaklaşacak. İşimiz zor

fikogc

Aktif Üye
Kızışmış. Yansıma yapacak eşyaları ortadan kaldırın. Kendi silüetini el olarak görüyor. Çerçeve, TV , diafon, metal yemlik bunların hepsinde yansıma gördüğü için yapar. Yada eş almayı düşünün.
Bu dönemsel kısa süren bir durum mu, yoksa sürekli olacak mı? Yansıma yapacak şeyleri kaldırmak çok zor, güzel bir köşe yaptım ona salonda kafesi büyüttüm falan, oda değişikliği de yazık olacak. İkinci dişi bir Pakistan papağanı alırsam gürültü yüzünden kovulurum siteden diye kotkuyorum :) :) bu canavarla işimiz zor

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Bu dönemsel kısa süren bir durum mu, yoksa sürekli olacak mı? Yansıma yapacak şeyleri kaldırmak çok zor, güzel bir köşe yaptım ona salonda kafesi büyüttüm falan, oda değişikliği de yazık olacak. İkinci dişi bir Pakistan papağanı alırsam gürültü yüzünden kovulurum siteden diye kotkuyorum :) :) bu canavarla işimiz zor
Benimki maalesef bitiremedi hala devam ediyor. Ben çok sorun yapmadım ama. Aynı düzene devam ediyorum. Onunda etkisi vardır. Sanırım sonu yok 🤷🏼‍♀️

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Kafesi büyüttüm, Kendisine çok güzel bir köşe yaptım salonda, küçük odaya geçmek yazık olacak, yanlız kalacak ve bizden de uzaklaşacak. İşimiz zor
Bu dönem geçene kadar maalesef.. Benim Pakistanım dişi hiç böyle sorunu yok çok şükür 🤣

mesut511

Yeni Üye
kızışma ile alakası yok, daha önce bende besledim tam bir yaramaaz çocuk gibi, yapma diyorsun sanki anlıyor, size baka baka devam ediyor yapacağına. ne bulsa aşağı atıyor du ünitenin üzernde gözümün içine baka baka sonra da yanıma geliyordu. bana göre bi zararı yok mutlu olsun da artık yapacak bir şey yok çok şebektirler kendileri :)

fikogc

Aktif Üye
kızışma ile alakası yok, daha önce bende besledim tam bir yaramaaz çocuk gibi, yapma diyorsun sanki anlıyor, size baka baka devam ediyor yapacağına. ne bulsa aşağı atıyor du ünitenin üzernde gözümün içine baka baka sonra da yanıma geliyordu. bana göre bi zararı yok mutlu olsun da artık yapacak bir şey yok çok şebektirler kendileri :)
evet, bir şeyleri atma bizimkinde de var. sevdiği bir şeyi alıp kaçırma falan. ağzından alamaya çalışırken koparırcsına ısırıyor elimi fakat bir parça elma yada sevdiği bir kuru yemiş görsün ağzımda nazikleşip dudaklarımda almaya çalışıyor. çok acayip bir yaratık bu. zeki ve Yorucu kuşlar. erkek olmasına sevinmiştim, acaba dişi olsaymış daha iyi mi olurmuş diye düşünmüyor değilim :)

fikogc

Aktif Üye
Benimki maalesef bitiremedi hala devam ediyor. Ben çok sorun yapmadım ama. Aynı düzene devam ediyorum. Onunda etkisi vardır. Sanırım sonu yok 🤷🏼‍♀️
kedilerde bu sorunu kısırlaştırınca çözüyorsun fakat kuşlarda maalesef yok böyle bir şey :)

fikogc

Aktif Üye
merhaba. yansıma yapacak şeyleri kaldırdım, kafesinde vakit geçirirken oynasın diye 2 adet ses çıkaran küçük top aldım, şimdi ise bu toplara sardı sürekli onlarla oynuyor. ötmeyi, ıslık çalmayı ve konuşmayı bıraktı. harika ıslık çalan, 5-6 kelime söyleyen kuşta ses yok 2 haftadır. sadece o toplarla oynuyor. topları alayım dedim kafesten bir ısırdı parmağımı, şimdiye kadar öyle ısırmamıştı, deldi morarttı parmağımı. kafesten dışarı çıkarıyorum, içeri sokmak için uğraşırdım, girmek istemezdi doğal olarak şimdi ise dışarda 10 dakika kalıp kendi içeri giriyor ve topla oynamaya başlıyor. piskolojik travma mı yaşıyor anlamadım. bu durumdan hiç mutlu değilim. şimdi topları hepsini toptan kaldırıp atayım diyorum, bu sefer ters tepip, iyice bozulur mu psikolojisi diye çekincem var. tuhaf bir durumdayım. tavsiye rica ediyorum

Üst Alt