• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil Sultan Papağanı Yumurtası Çatlatamıyor!

Arpaz

Yeni Üye
Merhabalar, sultan papağanı yumurtası zamanı doldu 3 gündür resimdeki gibi azar azar başlayarak bi kısmı çökmeye başladı. İçinden ses gelmiyor. Müdahele etmem gerekiyor mu?

Ekli dosyalar

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Merhaba onu açıp bakın muhtemelen bozulmuş veya boştur

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Işıkla baktığımda dolu gözüküyordu hala dolu gözüküyor ama ses yok. Açmalımıyım
Ezilmiş tarafından cımbızla yavaş yavaş kabuğu soyarak açın 3 gün geçmiş demişsiniz ki zaten belirtilerde var 👍

Arpaz

Yeni Üye
Ezilmiş tarafından cımbızla yavaş yavaş kabuğu soyarak açın 3 gün geçmiş demişsiniz ki zaten belirtilerde var 👍
Evet açtım ölmüş sanırım. Neden bu durum olmuş olabilir. Bir yumurta daha var ona da aynı şey olmaz umarım.

Ekli dosyalar

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Ortamda ısı ve nem ölçer var mı? Onu öğrensek iyi olur

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Malesef yok. Soğukta mı kalmış olabilir hava sıcak olunca cam falan açmıştım.
Mevsimini yaşayamayınca oluyor, nem ve ısı değişince oluyor, vitaminsizlikten oluyor, gerekli mineral ve calsıyum eksikliğinden oluyor ve strese de bağlı oluyor bunun birçok sebebi var hatta bit ve haşere bile ölümüne sebep oluyor

Arpaz

Yeni Üye
Mevsimini yaşayamayınca oluyor, nem ve ısı değişince oluyor, vitaminsizlikten oluyor, gerekli mineral ve calsıyum eksikliğinden oluyor ve strese de bağlı oluyor bunun birçok sebebi var hatta bit ve haşere bile ölümüne sebep oluyor
Vitaminlerini düzenli olarak kullanıyorum ama 45 günlük bi yavrumuz var o da yuvalığa giriyordu ve dışkılama yapıyordu bu sebepten olabilir mi? Ben sık sık temizliyodum ama yinede bir süre kalıyor. Yeni kafes aldım yavru için henüz geçirmemiştim. Baba sultan arada kendi besliyor yeme yeni yeni düştü ama babadan mama istiyor arada ne yapmalıyım?