Arkadaşlar verdiğiniz destek için teşekkür ederim. Deneyimlerime dayanarak şunu söyleyebilirim ki; Kuşlarınızı rüzgarda soğukta bırakmayın. Sıkıntı. Dikkat edin gerçekten. 2. Olarak kalamar kemiği olsun her zaman kafesinde. Kalsiyum kemiği diye de geçer ama kalamar şeklindekiler daha çok sultan papağanlarının hoşuna gidiyor. Yeminin içine mutlaka kum karıştırın. Yemi yerken ne kadar çok kum da giderse kursağına o kadar iyi. 3. Olarak probiyotik desteği vermeyi ihmal etmeyin. Multi vitaminler falan bi yere probiyotik bi yere. En önemlisi gerçekten probiyotik. O sebepten probiyotiği eksik etmiyoruz. Lakin kuşunuz hastalandı ve ya benim kuşum gibi sıkıntıya girdi diyelim. Burada herkes probiyotik ver falan demiş. Evet verilmesi lazım lakin hastalığın çözümü bu değil arkadaşlar maalesef. Probiyotikle iyileşmez hayvan. Daha doğrusu zor o şekilde iyileşmesi. Veteriner şart. Onlar size ilaç veriyor kekik yağı gibi bişe ismi avicare digestive. Kekik yağı gibi bişe. Bakterileri öldürüyor. Ağır bi ilaç. Dozuna çok dikkat edilmesi gerekiyor. Probiyotik ile aynı suda v.s verilmez. O verildikten 4 5 saat sonra probiyotik verilir. Anlatmak istediğim bu ağır bi ilaç 1 damla ise 1 vereceksiniz. Dozu aşmayın sakın. Su ile karıştırıp şırınga ile kuşuma veriyordum ben. Yaklaşık 2, 2 buçuk haftalık bi sürec sonrası kuşum kendine geldi ve iyileşti. Herkese tekrardan çok teşekkür ediyorum. ( bu arada kuşunuz hasta iken onu yormayın. Sıcak bi alan en önemlisi o zamandan itibaren sıcaklık çok önemli. Ve kendisi istemediği sürece enerjisini harcatmayın. Suyuna ayda 2 kere 3 kere 100ml suya 2 3 damla elma sirkesi damlatın. Bağırsaklarını korur. Yemliğimi soluğunu haftada 1 beyaz sirke ile yıkayın.) Görüşmek üzere
Merhaba yazınızı okudum, çok güzel açıklamışsınız, artılar ve eksiler var

Probiyotik tedavi etmez doğru

Probiyotik bağışıklık sistemi içindir güçlendirir,sindirim ve bağırsak florasını düzenler, dengeyi sağlar

Dozu ne kadar mükemmel ayarlansa da sirke sirkedir verilmez
Asit vardır kötü bakteriyi sökerken iyi bakteriyi de alır götürür bağırsak florasını bozar fazlası kursağı bağırsağı yakar atar telafisi olmayan yola girilir malesef

Probiyotik verirsiniz 1 gün sirke verilince probiyotik sirkeyi bastırdığı için çok belli olmaz, tolere eder, iyileşirken bozulur sistem, tekrar probiyotik verirsiniz düzelir süreç uzarrrr gider
Bu yüzden sirke kullanmayın
Sirke dezenfektandır kendinizde yazmışsınız