• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

ACİL Muhtemel megabakter

cheryminky2

Yeni Üye
Kuşumda ilk başta bir kusma durumu gözlemledim. Normal kuş kusması gibi değildi, ağzından upuzun yapışkan bir sıvı çıktı. Ardından halsizlik durumları ve sadece beyaz/su şeklinde dışkı aldık. Dışkılar koyu yeşile evrildi, tek seferde eskisinden 2-3hat daha büyük bir şekilde dışkılıyordu. Durumu iyileşiyor gibiydi o yüzden çok dikkate almadım kullandığı yemi değiştirdim(eski yemi tozlu-kırmızımsı birşey- gibiydi sonradan fark ettim maalesef-) durumu iyiydi ama bugün yine bir durgunlaştı. Veterinere götürdük vitamin verip yolladı. Eve geldiğimde dışkısında sindirilmemiş bütün yemler fark ettim. Bu bulguyla beraber araştırdığımda megabakter hastalığıyla karşılaştım ve mukus şeklinde kusma, sindirilmemiş yemli dışkı, halsizlik gibi durumlar belirtilere uyduğundan endişelendim. Osmaniye/Kadirlideyim burada zannediyorum ki veterinerlerin hiçbiri kanatlı uzmanı değil. Adanaya götürme imkanım olabilir belki. Nasıl bir yol izlemeliyim bilmiyorum baya endişelendim. Daha öncede başlık açmıştım(bisküvi yemişti ve onun üzerine kusma durumu gözlemlenmişti) ama farklı bir durum gözlemledim o yüzden baştan ele almak istedim.
Yaşadığım yerde entrobac bulamadım sipariş ettim henüz elime ulaşmadı.
20231206_214042.jpg20231206_214048.jpg20231201_154448.jpg

cheryminky2

Yeni Üye
amphotericin b diye bir ilaç varmış sanırım başvurmalı mıyım? Önce kanatlı uzmanı bir veteriner bulup testler mi yaptırmalıyım? Ya da başka bir hastalık olma ihtimali var mı?
-Belirtiler perşembeden beri devam ediyor yani yarın 1 hafta olacak-

rilish26

Müdavim
Bildiğim megabakter ise aslında fungus bunlar yani mantarlar kurumaya devam eden sürece neden olur kuşunuzun kilosu ve göğüs kemiğinin etrafındaki yağlar var mı bir bakar mısınız? Bence en mantıklı adım önce teşhis konulması yani bir kanatlı uzmanına gidip dışkı ve ağız örneği alıp test yaptırmanız ve öyle onun eşliğinde tedaviye başlamanız daha sağlıklı olucaktır. Perşembeden beri var demişsiniz bence zaman kaybetmeyin

Doğacı

Eski Forumcu
Kırmızımsı yemden bahsettiniz. Eğer bildiğimiz yemlerden bahsediyorsanız ve o yem kırmızımsı olmuş ise yem bozulmuş diye düşünüyorum ve bundan sebep zehirlenme yaşamış olabilir.
Tozlu yemler de kursak mantarına sebep olabiliyormuş.
Bahsettiğiniz gibi megabakteri olabilir. Zaman kaybetmeden kanatlı uzmanı veteriner hekime götürmenizi öneririm.
Bahsettiğiniz belirtiler sorun olduğunu anlatıyor.
Entrobacla düzelecek bir iş olduğunu düşünmüyorum. Siz şimdilik zeolit tozu varsa kursaktan besleme yapın mama ile karıştırıp biliyorsanız..
Yemesine içmesine dikkat edin karnı tok olsun,yakın zamanda da hekime götürmelisiniz.

cheryminky2

Yeni Üye
Bildiğim megabakter ise aslında fungus bunlar yani mantarlar kurumaya devam eden sürece neden olur kuşunuzun kilosu ve göğüs kemiğinin etrafındaki yağlar var mı bir bakar mısınız? Bence en mantıklı adım önce teşhis konulması yani bir kanatlı uzmanına gidip dışkı ve ağız örneği alıp test yaptırmanız ve öyle onun eşliğinde tedaviye başlamanız daha sağlıklı olucaktır. Perşembeden beri var demişsiniz bence zaman kaybetmeyin
Göğüs çevresini kontrol ettim yağ oranı normalde olduğu gibi geldi ama kemikte milimlik belki bir çıkıntı olabilir gibi hissettim. Normalde de biraz zayıf bir kuş. Veterinerlerde çok ilgi göstermiyorlar maalesef. Osmaniye-Adana civarında ilgili kanatlı uzmanı bulmam gerekiyor.

Doğacı

Eski Forumcu

rilish26

Müdavim
Göğüs çevresini kontrol ettim yağ oranı normalde olduğu gibi geldi ama kemikte milimlik belki bir çıkıntı olabilir gibi hissettim. Normalde de biraz zayıf bir kuş. Veterinerlerde çok ilgi göstermiyorlar maalesef. Osmaniye-Adana civarında ilgili kanatlı uzmanı bulmam gerekiyor.
Yani biraz çıkıntı olması doğal inerken hasar görmesin diye o etrafındaki yağlar önemli olanlar onlar yoksa kurumaya çevirmiş demiştir.

Dost Veteriner Kliniği:

Adres:
Mahfesığmaz, 79128. Sk. Sincar Kule Apt. No:1, 01170 Çukurova/Adana

Telefon: 0532 497 38 68

Forumda paylaşılmış kanatlıya bakıyorlar siz yine de arayıp bir sorun ama gerekli testleri yaparlar

cheryminky2

Yeni Üye
Kırmızımsı yemden bahsettiniz. Eğer bildiğimiz yemlerden bahsediyorsanız ve o yem kırmızımsı olmuş ise yem bozulmuş diye düşünüyorum ve bundan sebep zehirlenme yaşamış olabilir.
Tozlu yemler de kursak mantarına sebep olabiliyormuş.
Bahsettiğiniz gibi megabakteri olabilir. Zaman kaybetmeden kanatlı uzmanı veteriner hekime götürmenizi öneririm.
Bahsettiğiniz belirtiler sorun olduğunu anlatıyor.
Entrobacla düzelecek bir iş olduğunu düşünmüyorum. Siz şimdilik zeolit tozu varsa kursaktan besleme yapın mama ile karıştırıp biliyorsanız..
Yemesine içmesine dikkat edin karnı tok olsun,yakın zamanda da hekime götürmelisiniz.
Şöyle yemler kırmızı değil, yemlerde kırmızı toz gibi şeyler vardı. Yemliği yıkadıktan sonra kurularken fark ettim.
Kanatlı uzmanı bulamıyorum. Veterinerler ilgili değil. Ne yapmam gerektiğini şaşırdım panikledim şuanda.
Zeolit tozundan mama hiç yapmadım açıkçası.. Yemesine dikkat ediyorum bizzat yediğinden emin oluyorum ama besinler öğütülmesiği için muhtemelen kuruluk olacak. Adana bölgesinde önerebileceğiniz kanatlı uzmanı var mı?
Ve ya önerebilecek birilerini tanıyor musunuz?
Osmaniye olsa çok daha iyi olur.
Duzenleme: şimdi bırakmışsınız, gördüm sağolun 😊

Doğacı

Eski Forumcu
Şöyle yemler kırmızı değil, yemlerde kırmızı toz gibi şeyler vardı. Yemliği yıkadıktan sonra kurularken fark ettim.
Kanatlı uzmanı bulamıyorum. Veterinerler ilgili değil. Ne yapmam gerektiğini şaşırdım panikledim şuanda.
Zeolit tozundan mama hiç yapmadım açıkçası.. Yemesine dikkat ediyorum bizzat yediğinden emin oluyorum ama besinler öğütülmesiği için muhtemelen kuruluk olacak. Adana bölgesinde önerebileceğiniz kanatlı uzmanı var mı?
Ve ya önerebilecek birilerini tanıyor musunuz?
Osmaniye olsa çok daha iyi olur.
Duzenleme: şimdi bırakmışsınız, gördüm sağolun 😊
Yem kabını hangi aralıklarla ve nasıl dezenfekte ediyorsunuz? Yemini ne sıklıkla yeniliyordunuz?

cheryminky2

Yeni Üye
Yani biraz çıkıntı olması doğal inerken hasar görmesin diye o etrafındaki yağlar önemli olanlar onlar yoksa kurumaya çevirmiş demiştir.

Dost Veteriner Kliniği:

Adres:
Mahfesığmaz, 79128. Sk. Sincar Kule Apt. No:1, 01170 Çukurova/Adana

Telefon: 0532 497 38 68

Forumda paylaşılmış kanatlıya bakıyorlar siz yine de arayıp bir sorun ama gerekli testleri yaparlar
Sağolun 😊 Yarın arayıp bilgi alırım.
Dışkısında yemi ilk defa bugün gözlemledim zaten kuruma başlarsa muhtemelen bugünden itibaren başlar gibi görünüyor 😔

cheryminky2

Yeni Üye
Yem kabını hangi aralıklarla ve nasıl dezenfekte ediyorsunuz? Yemini ne sıklıkla yeniliyordunuz?
4-5 günde bir yemliklerini yenileyip deterjan ve suyla elde temizliğini sağlayıp kuruluyorum. Ardından tekrar yem dolduruyorum. Yeni bir yem almıştım daha önce kullanmadığımız, bir süre sonra yemeyince yemliğinden birine başka bir yem doldurdum. Onu yemeye başlayınca sorun olduğunu anlayıp ilk kullandığımız yemi döküp yemliği ısladım, peçeteyle sildiğimde kırmızı minik parçacıklar vardı. Iyice temizledikten sonra tekrar yem doldurdum.
Bu yemden kaynaklı bir problem olabilir mi?

Doğacı

Eski Forumcu
4-5 günde bir yemliklerini yenileyip deterjan ve suyla elde temizliğini sağlayıp kuruluyorum. Ardından tekrar yem dolduruyorum. Yeni bir yem almıştım daha önce kullanmadığımız, bir süre sonra yemeyince yemliğinden birine başka bir yem doldurdum. Onu yemeye başlayınca sorun olduğunu anlayıp ilk kullandığımız yemi döküp yemliği ısladım, peçeteyle sildiğimde kırmızı minik parçacıklar vardı. Iyice temizledikten sonra tekrar yem doldurdum.
Bu yemden kaynaklı bir problem olabilir mi?

Evet,yemdeki toz sıkıntı çıkarabilir. Tozsuz, çok defa elekten geçirilmiş yemleri vermek gerekir kuşlara. Kursak mantarına sebep olabilirmiş tozlu yemler Duygu hanım aktarmıştı bu bilgiyi.

Deterjan kalıntısı kalmış olabilir mi ? İyi temizlenmezse bu da sıkıntı çıkarabilir.

Kuşta zayıflama varsa eğer zaman kaybetmeyin

Doğacı

Eski Forumcu
Beyaz peçete üzerine yaptığı birikmiş dışkı fotoğrafını ve kuşun kısa bir videosunu paylaşın. Dışkı seyrini görelim.
Kuş ağız hareketi yapıyor mu bunu da sorayım.
Kusmuğu ekşi kötü kokulu muydu?
Dışkıda bozukluk ne kadardır devam ediyor?
Kuşta başka anormal durumlar var mı?

cheryminky2

Yeni Üye
Beyaz peçete üzerine yaptığı birikmiş dışkı fotoğrafını ve kuşun kısa bir videosunu paylaşın. Dışkı seyrini görelim.
Kuş ağız hareketi yapıyor mu bunu da sorayım.
Kusmuğu ekşi kötü kokulu muydu?
Dışkıda bozukluk ne kadardır devam ediyor?
Kuşta başka anormal durumlar var mı?
Yarın daha detaylı inceleyip bilgilendireceğim. Ilginiz için teşekkürler 😊
Ağız hareketini her zaman yapıyor günlük hayatta da anormal bir ağız hareketi gözlemlemedim. İlk günden beri hiç kusmadı.
Kusmukta kötü koku hatırlamıyorum, babamın üstüne kusmuştu ben kuşla ilgilenirken babamda hemen silip atmış o yüzden inceleme fırsatı bulamadım ama bunun hakkında birşeyler okuduğum için kuşun yüzüne gelen kusmukları incelemiştim. Kötü bir koku alamamıştım.
Başka anormal durum görürsem yarın ekleyeceğim.

Son düzenleme:

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Video ekleyiniz ve kilosunu net olarak hassas tartıda tartıp öğrenelim

cheryminky2

Yeni Üye
Video ekleyiniz ve kilosunu net olarak hassas tartıda tartıp öğrenelim
Elimde hassas tartı yok şuanda. Eve geldiğimde dışkısındaki yemleri yiyordu yemliği tamamen dolu olmasına rağmen. Çıkartıp yem koydum önüne. İştahlı bir şekilde onu yedi. Ardından şu şekilde bir dışkı bıraktı20231207_155212.jpg
Henüz yeni yem yemişken. Birazdan peçetede de alıp atarım.

cheryminky2

Yeni Üye

Bugün böyle bir kuyruk düşüklüğü gözlemledim.
En erken pazar günü gidebiliriz gibi görünüyor veterinere. Pazar günü de forumda bahsedilen Adanadaki veteriner kapalı görünüyor. Başka kanatlı uzmanı var mı internette bulamadım.