• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Acil - muhabbet kuşum hıçkırıyor

ufuk12

Yeni Üye
ben dün gece nöbetteydim eve döndüğümde akşam misafir geldiğini ve kafesine bir bütün dal darı attığını gördüm. Sabaha kadar tüm dal darıyı yemiş ve eve geldiğimde aşırı derecede acı içerisinde ötüyordu. Aldım veterinere götürdüm bana ağrı kesici ilaç verip gönderdi ama zorlamama bile rağmen asla içiremedim. Karnına yaklaşık 2 saat kadar masaj yaparak sindirim sistemini bi nebzede olsa rahatlattım. dışkı yapmadı ve şu an aşağıdaki videoda yer verdiğim gibi hıçkırıklarına devam ediyor.

Tarık T.

Eski Forumcu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Konum Bursa gözüküyor hangi veterinere gittiniz eğer gitmediyseniz Vetorka veteriner kliniğine gidin kanatlı uzmanı Bursa da sadece kendileri var Erol hocayı bulun selamımı söyleyin yardımcı olacaktır bugün açıklar Beşevler karafatma heykelinin orda.

ufuk12

Yeni Üye
setbaşı petshopa gittim kuşum şu an yan düştü yan halde hıçkırmaya devam ediyor sanırım kaybediyorum kuşumu

Tarık T.

Eski Forumcu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Ufuk sağolsun elinden geleni yaptı Vetorka ya yetiştirdi arayıp bilgi aldım hocalarımız gereken muayene ve kontrolleri yapmışlar ancak karaciğerde ki aşırı yağlanmadan ötürü hava keseleri neredeyse tamamen kapanmış oksijen takviyesi yapılmış gerekli ilaçları verilmiş ama durumu baya kritik hiç iyi değil çok üzüldüm inşallah bir mucize olur atlatır. 😞

WhatsApp Image 2024-11-03 at 15.08.39.jpeg

ufuk12

Yeni Üye
güncel durumda turşumuz bu şekilde artık iyice şuuru kapandı evin favori kişisi olarak her daim benim sesime tepki verirdi ancak artık banada cevap vermiyor iyice şuuru kapandı. Lütfen yorumun devamında yazacaklarımı da okuyun:
camphoto_758783491.jpeg

Ben bilmiyordum bugün hekimimizden öğrendim evcil kuşlarımız evlerde doğada oldukları kadar fazla uçamadıkları için verdiğimiz yemlerdeki yağ oranını yakamıyorlarmış vücutlarında karaciğer yağlanmasına yol açıyormuş. Ben 6 yıllık yol arkadaşıma içim parçalana parçalana veda ediyorum ama aynısı sizin başınıza gelmesin lütfen %70 sebze %30 yem olarak beslenme takvimi uygulayın. Veteriner hekimimizin önerdiği beslenme takvimini ekliyorum. Bana nasip olmadı ama sizlerin kuşlarıyla uzun eğlenceli zamanlar dilerim. ayrıca sürecin başından beri dakika dakika bana arayıp bilgi veren @Tarık T. abime çok teşekkür ederim.
FD8ACD6D-AFB2-4B07-B7BA-58AB7B85BA45.jpeg

ufuk12

Yeni Üye
güncelleme: yavrumuza veteriner danışmanlığında tekrar evde hava takviyesinde bulunduk. Bilinci hala kapalı örneğin han dediğimde turşu şeklinde karşılık verirdi günün saati fark etmeksizin bu tarz kelime oyunlarını hala yapamıyor ancak evdeki diğer aile bireylerimizide tanımıyor sadece benim elimde durmak istiyor elimden bıraktığımda yaygarayı kopartıyor. Nöbetten kaynaklı hala kafasında tiklenmeler mevcut. Ek güncelleme olarak saatler sonra ilk kez dışkısını yaptı ve ishal kıvamında sarı renkte dışkılama gerçekleştirdi. Veterinerimizi aradım ancak sanırım mesai saatleri dolduğu için telefona cevap vermediler. Rica etsem @Aslı Ö. ve @Tarık T. siz yorumlayabilir misiniz?

Ekli dosyalar

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
güncelleme: yavrumuza veteriner danışmanlığında tekrar evde hava takviyesinde bulunduk. Bilinci hala kapalı örneğin han dediğimde turşu şeklinde karşılık verirdi günün saati fark etmeksizin bu tarz kelime oyunlarını hala yapamıyor ancak evdeki diğer aile bireylerimizide tanımıyor sadece benim elimde durmak istiyor elimden bıraktığımda yaygarayı kopartıyor. Nöbetten kaynaklı hala kafasında tiklenmeler mevcut. Ek güncelleme olarak saatler sonra ilk kez dışkısını yaptı ve ishal kıvamında sarı renkte dışkılama gerçekleştirdi. Veterinerimizi aradım ancak sanırım mesai saatleri dolduğu için telefona cevap vermediler. Rica etsem @Aslı Ö. ve @Tarık T. siz yorumlayabilir misiniz?
Basit bir üşütmeden yada soğuk algınlığından bile konuşmayı kesiyorlar keyifsiz oluyorlar şuan dediğiniz kelimeleri yada tepkileri vermesi mümkün değil. Siz Bursa'nın en iyi kanatlı uzmanına götürdünüz diyebilirim. İlaç antibiyotik vs illaki vermiştir. Hekimin doğrultusunda ilerleyin. Dışkısına gelirsek çok fazla yem yemediğini tahmin ediyorum o yüzden dışkısı beyaz şekilde olabilir. Evinizde besleme aparatı varsa kursaktan besleyebilirseniz besleyin. Besleyemezseniz mama yapıp gagadan iğnesiz şırınga ile besleyin. Haricînde yapmanız gereken her şeyi yaptınız zaten bundan sonrası dua etmek 🙏🏻

ufuk12

Yeni Üye
Turşumuz gece 04:00 sularında her zaman acıktığında çıkarttığı sesleri çıkartarak beni uyandırdı kendi isteğiyle su içti ve son kez yemek yedi. Tekrar hekimimizin önerdiği kutuya bırakıp biraz önce kontrol için uyandığımda artık uyanamayacağını gördüm. Turşu 19 saatlik mücadelesini kaybetti.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Başınız canınız sağolsun ona yapacak pek birşey yokmuş ama yinede sizin gibi duyarlı hayvansever insanlar iyiki varmış varolun 🙏

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Başınız sağolsun 😞

ufuk12

Yeni Üye
Başınız sağolsun 😞
teşekkür ederim son saatlerini huzurlu geçiremese bile ağrısı sızısı kalmamıştı. En azından ağrısız gitti sonsuzluğa turşum. Sabahtan beri üzüntüden kendime gelemiyorum Allah hiç bir yavrumuza bu kadar acı vermesin inşallah

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
teşekkür ederim son saatlerini huzurlu geçiremese bile ağrısı sızısı kalmamıştı. En azından ağrısız gitti sonsuzluğa turşum. Sabahtan beri üzüntüden kendime gelemiyorum Allah hiç bir yavrumuza bu kadar acı vermesin inşallah
Amin 🙏

Üst Alt