• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

ACİL Muhabbet kuşu Ağızdan gelen balgam/kusmuk

cheryminky2

Yeni Üye
Oturup çay içerken kuşuma bir parça bisküvi verdim, birkaç dakika içinde ağzından upuzun değişik kusmuk/balgam gibi bir sıvı geldi. Hapşırır gibi birşey oldu değişikti. Yaklaşık 3-4 kere oldu bu. Takılı kalmıştır diye su içirmeye gittim. İçmeyince gagasını daldırıp içirdim. İçirdikten sonra son 1-2 kere aynı şeyi yaptı ve durdu. Ama yine de bir anda durgunlaştı gözlerini kapatmaya başladı(suratı da balgam oldu). Oyuncaklarını vs. teklif ettiğimde oynadı. Sonra su içirmeye teşvik ettim banyo yapmaya kalktı(banyo yapmayı çok sever) Ardından dışkı sıkışması durumu fark ettim. Kafesine, sıcak bir yere koydum ışığı kapattım dinlensin diye. Dışkısını takip ediyorum ama yeni dışkı göremedim. Yarın veterinere götürmeyi düşünüyorum şuanda kendim yapabileceğim birşey var mı?
-Evet biliyorum bisküvi vermemeliymişim.. 12-13 yıldır (3-4 yaşımdan beri) kuş bakıyorum cennet, muhabbet vs. daha önce hiç böyle bir sorunla karşılaşmamıştık. O yüzden hiçte düşünüp araştırmamıştım.. Bir daha yedirmeyeceğim evet.. Şimdi ne yapabileceğim hakkında birşeyler söylerseniz sevinirim.-

Doğacı

Eski Forumcu
Bisküvi kuru olduğu için dokunmuştur ve kusmuştur. Kusması iyi olmuş. Bu tarz ürünler kuşlara verilmemeli.
Probiyotik kullanın şimdi.

cheryminky2

Yeni Üye
Bisküvi kuru olduğu için dokunmuştur ve kusmuştur. Kusması iyi olmuş. Bu tarz ürünler kuşlara verilmemeli.
Probiyotik kullanın şimdi.
Bir problem olmaz, ölmez değil mi? Endişeliyim açıkçası. 😔 Probiyotik olarak ne kullanmalıyım ne önerirsiniz?

cheryminky2

Yeni Üye
1 saattir ilk defa pisledi. Böyle görünüyor.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Açlık dışkısına benziyor.
İnsan yiyecekleri kuşlar için zararlıdır. Bundan sonra dikkat edersiniz. 😊

Probiyotik olarak entrobac kullanıyorum ben,çörek otu yağıda kullanabilirsiniz.

Doğacı

Eski Forumcu
Grit kuş kumu ve entrobac probiyotik kullanın. Bisküvi tarzı şeyler ağır gelir kuşa yağ,şeker veya tuzlu... Midesi boşaldıktan sonra öyle dışkı yapması normal çünkü midede bir şey kalmamış oluyor.. Ama siz yine de tedbirli olun. Eğer düzelme olmazsa kanatlı hekimine götürün...
Şimdi probiyotikli su verin.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Şırınga ile su verin damla damla ve bir daha bisküvi vermeyelim kuşun videosunu ekleyin bir görelim

cheryminky2

Yeni Üye
Herkese teşekkür ederim. Kuşum şimdi biraz daha iyi, birazdan probiyotik alıp vereceğim inşallah. Gidip yem yedi, suyunu içti. Neşeli de görünüyor ama yine de ben entrobacla destekleyecegim 😊