• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil lütfen kuşumun neyi var öğrenmek istiyorum.

Ysm

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Göz kızarıklığı, gözünün etrafında ki tüylerin dökülmesi, kaşınması, ve gözünün küçülmesi, göz kapağında yara oluşması.
Hastalık Belirti Tarihi
30 Tem 2023
Kullanılan İlaç
Tobrased, terramycin göz merhemi
Merhabalar öncelikle benim kuşum 4 gündür böyle ilk olarak evi ilaçlattırdık biz karınca ilacı ve kuşa herhangi bir zararı olmayacağını söylediler bana ve kapı altından ilacı sıktılar ki ilaç, karıncaya dahi etki etmedi karıncalar hala var, her neyse ben işyerinde iken karınca ilacını odama da sıkıldığını öğrendim, ve gece öpüp kafese koyduğum kuşun sabahında gözünün etrafının kızardığını gördüm, ve bende bu ilaç etki etmiştir diye önce çay ile göz etrafının temizledim daha sonrasında ise gözüne oksijenli su döküp pamuk ile temizledim, daha sonrasında ise daha çok kızardığını gördüm ve bizim buralarda kanatlı canlara bakmadıkları için direk kuşcuya gittim, kuşcu yaptığım şeyin yanlış olduğunu oksijenli suyun göze dökülmemesi gerektiğini söyledi.. ki ben o zamana kadar oksijenli suyun asitli bir şey olduğunu bilmiyordum sadece ilaçtan arınsın diye dökmüştüm🥺 damla önerdi, bana ve ben tobrased isimli bir göz damlası aldım.. ilk orada göz damlasını sıktılar ve kuşum bir süre gözünü açamadı ve kaşınmaya başladı ve ben o akşam da, gözüne tremaycin sürmüştüm o akşam sabaha kadar hiç uyumadı kafeste kaşınmaya başladı gözlerini açamıyordu, ve bende o günden sonra kestim damlasını daha sonrasında, ise tekrar kızardığını görünce tekrar bu sefer kuşcudan damlatmasını rica ettim, ve o gün yine gözlerini açamadı ve kafasını ve gözlerini kaşıdı bende zarar veriyor diye kestim ve tremaycin göz merhemini sürdüm, şuan ilk halinden iyi gibi ama hala rahatsızlığı devam ediyor neyi var bilmiyorum da.. ne kullanmam lazım lütfen bana yardımcı olun..
Ve ben kuşum çiftleşme döneminde olduğu için de, yeni bir kuş aldım alalı 2 gün oldu, ikinci damlayı gözüne damlattığım zaman aldım, ve bugün fark ettim ki o aldığım kuşun tek gözünde damla gibi çıbık tarzı bir şey var ve sanki tek gözü de şişmiş gibi geldi bana..
Bulaşıcı bir şey midir nedir hastalığı bilmediğim için de düzgün bir tedavi yapamıyorum.
Ve dün balkonda 2 tane böcek öldürdüğüm için de kanatlı siyah kuşuma da bit pire bulaştırır diye, kafesindeki tüm eşyaları dalin ile temizledim daha sonrasında sirke sıktım, ve bit spreyi sıktım kuruladım ve kafes altına da okaliptus yaprağı koydum, daha sonra her iki kuşumun kanat altına bit spreyi sıktım ve sirke sıktım.. iştahları iyi, hatta kuşumun performansı da iyi..
Ama göz kapağında, yara oluştu, hala kaşınıyor, ve gözünün etrafında ki tüyleri döküldü, ve gözleri küçüldü..

Ysm

Yeni Üye
Merhabalar öncelikle benim kuşum 4 gündür böyle ilk olarak evi ilaçlattırdık biz karınca ilacı ve kuşa herhangi bir zararı olmayacağını söylediler bana ve kapı altından ilacı sıktılar ki ilaç, karıncaya dahi etki etmedi karıncalar hala var, her neyse ben işyerinde iken karınca ilacını odama da sıkıldığını öğrendim, ve gece öpüp kafese koyduğum kuşun sabahında gözünün etrafının kızardığını gördüm, ve bende bu ilaç etki etmiştir diye önce çay ile göz etrafının temizledim daha sonrasında ise gözüne oksijenli su döküp pamuk ile temizledim, daha sonrasında ise daha çok kızardığını gördüm ve bizim buralarda kanatlı canlara bakmadıkları için direk kuşcuya gittim, kuşcu yaptığım şeyin yanlış olduğunu oksijenli suyun göze dökülmemesi gerektiğini söyledi.. ki ben o zamana kadar oksijenli suyun asitli bir şey olduğunu bilmiyordum sadece ilaçtan arınsın diye dökmüştüm🥺 damla önerdi, bana ve ben tobrased isimli bir göz damlası aldım.. ilk orada göz damlasını sıktılar ve kuşum bir süre gözünü açamadı ve kaşınmaya başladı ve ben o akşam da, gözüne tremaycin sürmüştüm o akşam sabaha kadar hiç uyumadı kafeste kaşınmaya başladı gözlerini açamıyordu, ve bende o günden sonra kestim damlasını daha sonrasında, ise tekrar kızardığını görünce tekrar bu sefer kuşcudan damlatmasını rica ettim, ve o gün yine gözlerini açamadı ve kafasını ve gözlerini kaşıdı bende zarar veriyor diye kestim ve tremaycin göz merhemini sürdüm, şuan ilk halinden iyi gibi ama hala rahatsızlığı devam ediyor neyi var bilmiyorum da.. ne kullanmam lazım lütfen bana yardımcı olun..
Ve ben kuşum çiftleşme döneminde olduğu için de, yeni bir kuş aldım alalı 2 gün oldu, ikinci damlayı gözüne damlattığım zaman aldım, ve bugün fark ettim ki o aldığım kuşun tek gözünde damla gibi çıbık tarzı bir şey var ve sanki tek gözü de şişmiş gibi geldi bana..
Bulaşıcı bir şey midir nedir hastalığı bilmediğim için de düzgün bir tedavi yapamıyorum.
Ve dün balkonda 2 tane böcek öldürdüğüm için de kanatlı siyah kuşuma da bit pire bulaştırır diye, kafesindeki tüm eşyaları dalin ile temizledim daha sonrasında sirke sıktım, ve bit spreyi sıktım kuruladım ve kafes altına da okaliptus yaprağı koydum, daha sonra her iki kuşumun kanat altına bit spreyi sıktım ve sirke sıktım.. iştahları iyi, hatta kuşumun performansı da iyi..
Ama göz kapağında, yara oluştu, hala kaşınıyor, ve gözünün etrafında ki tüyleri döküldü, ve gözleri küçüldü..
Şuan ki hali de böyle

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Merhabalar foruma hoşgeldiniz. Ilık demlenmiş çayı günde sabah akşam olacak şekilde iki kez devam ediniz. Ayrıca tobrased ve terramicyn ilaçları da kesmeyin 7-8 gün uygulayın. Bu işlemlerden sonra gözlemleyin herhangi bir ilerleme olmazsa kanatlı uzmana götürün. Terramicyn göz merhemini gece ışıkları kapatmadan hemen önce sürünüz kulak çubuğu yardımıyla. Sürdükten sonra odada TV sesi yada başka bir seste olmasın. Uyku moduna geçsin ki merhemi bir yerine değdirmesin yada yemesin.

Ysm

Yeni Üye
Merhabalar öncelikle teşekkür ederim bugün kuşumun tek göz çevresinde göz kapağındaki o kuruluğun düştüğünü gördüm, dün terramycin göz merhemi sürmüştük iyi geldi.. diye düşünüyorum. Bugün tekrar sürdük ama direk gözüne daha sonra pamuk yardımı ile de yaydık, ama göz merhemi gözüne direk zarar verir mi bilemiyorum... çünkü kremi sürdükten sonra göz çevresinde ki, tüylerin döküldüğünü görüyorum.. yani acaba krem ıslattığı için mi o şekilde oluyor, onu da bilmiyorum ama merhemi akşamları, sürüp kafesin üstünü örtüyorum..
Ve ben damla kullanmayı bıraktım çünkü damla sürünce gözünü açamıyor.. sadece merhem kullanıyorum oda akşamları az önce sürdü babam.. ama direk kremi gözüne sürmek zarar verir mi emin olamadım..
Ve o kremi sürdükten sonra da çok kaşınıyor, acaba o krem bir yerine değse, zarar verir mi?

Ysm

Yeni Üye
Ve ben kuşumun yanına yeni dişi aldım, alalı yeni 2 gün oluyor..
Onun gözünde de hafif sulanma gördüm, acaba kuşumdaki bu hastalık salgın gibi bir şey mi, ve ben o dişiyi aldığım kuşcuya da durumu anlattım, bana göz nezlesi olduğunu söyledi ki, göz nezlesinin belirtilerini okuyunca da, aynı olduğunu görüyorum.. ki bende göz nezlesi olabilir diye düşünüyordum..

aslanbey

Paylaşımcı
Ve ben kuşumun yanına yeni dişi aldım, alalı yeni 2 gün oluyor..
Onun gözünde de hafif sulanma gördüm, acaba kuşumdaki bu hastalık salgın gibi bir şey mi, ve ben o dişiyi aldığım kuşcuya da durumu anlattım, bana göz nezlesi olduğunu söyledi ki, göz nezlesinin belirtilerini okuyunca da, aynı olduğunu görüyorum.. ki bende göz nezlesi olabilir diye düşünüyordum..
Hata etmişsiniz hocam hasta kuşun yanına yeni kuş koyulurmu...

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Krem gözüne girerse bir sorun olmaz. Diğer kuşunuza da aynı şekilde uygulayın. Denildiği gibi ayrı kafeslerde olmalıydı. Yeni gelen kuşta bir hafta on gün karantina süresi oluyor. Siz direk yanına koyduğunuz için bulaştı büyük ihtimalle.

Ysm

Yeni Üye
Öncelikle çok teşekkür ederim, 4 gündür kuşumun gözüne tremaycin merhem uyguluyorum ve çok şükür dün ve bugün gözünün iyileştiğini görüyorum, iyileşmiş çok şükür, şuan gözü çok iyi, ve tüyleri de toparlanıyor ama biz hala tremaycin krem sürüp kafesinin üstünü örtmeye devam ediyorum akşamları tek sadece acaba iyileşen göze tekrar tremaycin sürmeli miyim bir zararı olur mu ve yeni gelen kuşa herhangi bir krem sürmedim acaba kuşum iyilestigi zaman yanında ki kuştan tekrar hastalanır mı? Ona da sürmelimiydim, şuan kafesin üstünü örtüğüm için resim ekleyemiyorum, ama sabah paylaşırım durumları.

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Bir iki gün daha devam edin. Bir zararı olmaz. Diğer kuşunda gözünde sulanma var demiştiniz. Sanırım aynı kafesteler. Eğer öyleyse diğer kuşa da krem sürünüz. Kuşunuz iyileştiğinde zaten bulaş riski ortadan kalkıyor. Ama karantina süresi olmalıydı. Aklınızda olsun eğer Allah korusun hastalanma vs olursa mutlaka kuşları hemen ayırın. 🙏🏻 Bu teşekkürü üstüme alındım 😊 rica ederim

Ysm

Yeni Üye
Bir bırakmadı ki paşam resmini çekeyim beni görünce hemen ya kafese konar açınca da direk telefona konar😄 dişi kuş yuvaya giriyor ama bazen de korktuğu zamanda girebiliyor onu neden yapıyor anlamadım, erkek kuşum da iyileşti çok şükür, durumları iyi gibi duruyor ama akşam babamla dün konuşmuştum yeni gelen kuşa da krem süreceğiz tebdir amaçlı 😊 ve teşekkürüm size tabiki, kabul etmeniz de beni mutlu etti😊

Ysm

Yeni Üye
Ve şunu da belirtmek isterim ki umarım bu paylaşım bazı arkadaşların karşısına çıkar, ve böyle bir durum ile karşılaşınca direk, terramycin krem sürer ve işine yarar benim işime yaradı çok şükür ilk haline ve şimdiki haline bakıyorum, baya iyileşti,

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Maşallah maşallah bir daha tekrarlanmamasını dilerim çok geçmiş olsun 🌸🙏🏻

Üst Alt