• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tavsiye Et Acil! Kafes tabanında kabarık

Merydemeryy

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Kabarma
Kullanılan İlaç
B vitamini
1 haftadır gayet enerjik olan dişi kuşum bugün uyandığımda kafes tabanında uyuyordu yani kendini kabartıp halsiz duruyor probiyotiğini ve b vitamini eksik etmedim düzenli kendini sevdiriyor dış parazit diye şüphelendim aylardır kaşınması var ama tüy döktüğü için diye düşündüm benim kuşumda tümör var kafasında 1 yıldır onla uğraşıyoruz ameliyat olamıyor tehlikeli. Şuan neyden böyle oldu yemek yiyordu günlerdir ama sanki kilo alamıyor gibi full kafesin dışında yaşar uyurken girer içeri sadece, şuan çok üzgünüm bir mucize olsun Allahım

EzgiA

Eski Forumcu
Etkinlik Uzmanı
Kıdemli Üye
Merhaba Geçmiş Olsun. Yavrunuz Dişi Olduğu İçin Karninda Popo Tarafında Şişlik Var mı? Kontrol Eder misiniz ?

Merydemeryy

Yeni Üye
Merhaba Geçmiş Olsun. Yavrunuz Dişi Olduğu İçin Karninda Popo Tarafında Şişlik Var mı? Kontrol Eder misiniz ?
Karnında değil de göğüsünde bir sivrilik gördüm popoya bakmadım şimdi bakalım bunu ne için kontrol etmeliyiz yani neyden şüphelendiniz

Merydemeryy

Yeni Üye
Yumurta Olabilir. Bu Yüzden sordum. Kullandığınız İlaç Var mı? Birden Bire Böyle Olması tuhaf Çünkü.
Poposunda biraz şişlik var 4 yaşında ama 2 gün önce bana hareketleri kızgınlık gibi gelmişti alakası olabilir mi acaba ilaç vermiyoruz ama rif sürüyoruz kafasına mecbur iltihaptan dolayı tümörden, onun dışında ben haftada 1 kez probiyotik veriyorum dün de b vitamini verdim ve biraz da acur sebzesi verdim o mu zehirledi dye endişelendim. Yemek yemiyor su içmiyor biraz da kustu beyaz kustu böyle salya yok koku yok ama biz de kursak mantarı şüphesi ile veya zehirlendiyse diye yemek de yemeyince şırınga ile pirinç kadar zeolitle minicik su karıştırıp içirdik, bir damla da ağızdan b vitamini verdik bakalım bugün pazar hiçbir yer açık değil aldık götürdük dolandık geldik bu sıcakta yarına nasıl dayanır bi tavsiyeniz var mı yumurta bağlamışsa kuş bu kadar halsiz olur mu tabanda oturuyor tünekte durmak istemiyor.

EzgiA

Eski Forumcu
Etkinlik Uzmanı
Kıdemli Üye
Poposunda biraz şişlik var 4 yaşında ama 2 gün önce bana hareketleri kızgınlık gibi gelmişti alakası olabilir mi acaba ilaç vermiyoruz ama rif sürüyoruz kafasına mecbur iltihaptan dolayı tümörden, onun dışında ben haftada 1 kez probiyotik veriyorum dün de b vitamini verdim ve biraz da acur sebzesi verdim o mu zehirledi dye endişelendim. Yemek yemiyor su içmiyor biraz da kustu beyaz kustu böyle salya yok koku yok ama biz de kursak mantarı şüphesi ile veya zehirlendiyse diye yemek de yemeyince şırınga ile pirinç kadar zeolitle minicik su karıştırıp içirdik, bir damla da ağızdan b vitamini verdik bakalım bugün pazar hiçbir yer açık değil aldık götürdük dolandık geldik bu sıcakta yarına nasıl dayanır bi tavsiyeniz var mı yumurta bağlamışsa kuş bu kadar halsiz olur mu tabanda oturuyor tünekte durmak istemiyor.
Evet Şişlik varsa Yumurtasi Olabilir. Ve Bu Şekilde Hareketsiz Durması Yumurta Sikismasi Yaşıyor Olabilir. İlgilenen Hekim Varsa Yarın Sabah Hemen Götürün Lütfen. Şimdi Götürün Derdim ama Açık Olan Yer Yok Demişsiniz. Rif Zehirlemez Benim Fikrim Çünkü Çok Kullanan arkadasimiz Oldu. Yine de Ağzına 1 Damla Zeytinyağı Sürün. Ve Çok Az Da Poposuna Sürün.

Merydemeryy

Yeni Üye
Sizlerin de desteğini bekliyorum 🙏🏻 @Demet bükay @Şehmus Bakır

EzgiA

Eski Forumcu
Etkinlik Uzmanı
Kıdemli Üye
Demet Ablamı da Etkileniyorum. Yumurta Hakkında Fikrini Alalım. Ama Siz Yine de Yandan Fotoğrafını Atabilir misiniz? Kuyruğu Yandan Gözükürken İyi Olur. @Demet bükay

EzgiA

Eski Forumcu
Etkinlik Uzmanı
Kıdemli Üye
Bu Arada Rabbim Sifa Versin. Tümör Böyle Hele ki Başında Kuşlarda Çok Riskli😔

Merydemeryy

Yeni Üye
Evet Şişlik varsa Yumurtasi Olabilir. Ve Bu Şekilde Hareketsiz Durması Yumurta Sikismasi Yaşıyor Olabilir. İlgilenen Hekim Varsa Yarın Sabah Hemen Götürün Lütfen. Şimdi Götürün Derdim ama Açık Olan Yer Yok Demişsiniz. Rif Zehirlemez Benim Fikrim Çünkü Çok Kullanan arkadasimiz Olsu.
Yani yumurta 12 saatin sonrasında sıkışma devam ederse riskli diye okudum yarına dayanabilir mi 2 gündür tabanda geziyor ama eğlenmek için bir yerleri tırtıklıyordu bu sabah indi aşağı oturdu süreyi şuandan saymalıyım değil mi, yani yarın çoktan 24 saat olmuş olacak inşallah sorun olmaz bir de sıkışan yumurta için bir çözüm var mı nasıl çıkacak bu çok soruyorum ama cidden elimden geleni yapayım istiyorum. Yemek yemiyor şuan zaten içtiği 3 damla zeolitli su ile duruyor, bir de vitamin.

Merydemeryy

Yeni Üye

Ekli dosyalar

EzgiA

Eski Forumcu
Etkinlik Uzmanı
Kıdemli Üye
Yumurta Sikismalari Tehlikelidir. Kendisi Çıkaramaz ve Tabana İner. Ayaklarda Kısmı Felç Gözükür. Ayakları Tutmuyormus Gibi His Verir. Bu Kaslara Baskı yaptığı İçindir. Sabah erkenden Götürün Lütfen. Şimdi de Telefonla Arayın Veterinerlerden Bilgi İsteyin. Belki Ilgilenen Olur.

EzgiA

Eski Forumcu
Etkinlik Uzmanı
Kıdemli Üye
Yemek Yemiyorsa Siz Beslemeye Çalışın. Aç Kalmasın az da Olsa Yedirin. Besleme Mamaniz Varsa ignesini Çıkarip Siringayla Yedirmeye Çalışın.

Merydemeryy

Yeni Üye
Yumurta Sikismalari Tehlikelidir. Kendisi Çıkaramaz ve Tabana İner. Ayaklarda Kısmı Felç Gözükür. Ayakları Tutmuyormus Gibi His Verir. Bu Kaslara Baskı yaptığı İçindir. Sabah erkenden Götürün Lütfen. Şimdi de Telefonla Arayın Veterinerlerden Bilgi İsteyin. Belki Ilgilenen Olur.
2 gün önce ayakları o şekil denge kaybetti ama 1 kez oldu dedim tümörden ama belki de bundandır. Teşekkür ederim mesaj attım ama cevap vermedi bir de kapı kilitliydi dediğim gibi gittik geri döndük, diğer veterinerleri de gezdik ama kuşla ilgilenmiyoruz diyip gönderdiler bu yüzden böyle bu durumda kaldık son bir çare fakülte kaldı orası da hiç ilgili değiller fakültenin acil bölümüne götürelim mi şimdi ne dersiniz

EzgiA

Eski Forumcu
Etkinlik Uzmanı
Kıdemli Üye
Fakülteyi Bilmiyorum. Ama Ilgilenirlerse Götürün. Besleme Mamasi Versele Laga A21.Vardır Genelde Olur.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhaba tüneğe çıkarsa mümkünse video görebilir miyim
Popoda sertlik varsa evet yumurta olabilir

Merydemeryy

Yeni Üye
Merhaba tüneğe çıkarsa mümkünse video görebilir miyim
Popoda sertlik varsa evet yumurta olabilir
Tüneğe çıkmıyor alt tüneğine biraz çıktı kaşıdı tüylerini sonra yine indi köşeye maalesef ama genel durumu şöyle yaslanma vs. Yok çok şükür ama uyukluyor gözleri kapalı ara ara açıyor ara ara 5 saniye yürüyor suluğunu aşağıya taktım kalamarı da onların yanına gidiyor geri dönüp yine köşeye geliyor. Poposuna baktık kakasını yaptığı yerin azıcık üst tarafında minik şişlik gibi geldi bize ama sonradan kemik diye düşündük, belirtler çok uyuşuyor bu yumurta sıkışması ile ama bi ihtimal tümöründen de olabilir karaciğersel. Ne yapalım çok uzattım ama sabana veterinere götürsek geç kalmayız inşallah değil mi

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Tüneğe çıkmıyor alt tüneğine biraz çıktı kaşıdı tüylerini sonra yine indi köşeye maalesef ama genel durumu şöyle yaslanma vs. Yok çok şükür ama uyukluyor gözleri kapalı ara ara açıyor ara ara 5 saniye yürüyor suluğunu aşağıya taktım kalamarı da onların yanına gidiyor geri dönüp yine köşeye geliyor. Poposuna baktık kakasını yaptığı yerin azıcık üst tarafında minik şişlik gibi geldi bize ama sonradan kemik diye düşündük, belirtler çok uyuşuyor bu yumurta sıkışması ile ama bi ihtimal tümöründen de olabilir karaciğersel. Ne yapalım çok uzattım ama sabana veterinere götürsek geç kalmayız inşallah değil mi
Yumurta şişliği minik olur
Folluk var mı evinizde?
Eğerki yumurta ise fulluğa girmek ister
Kafes zeminine yerleştirebilirsiniz içine girer
İnşallah kızgınlık yumurtasıdır
Tümör veya karaciğer değildir
Dışkıları nasıl? Normalden büyük mü?

Merydemeryy

Yeni Üye
Yumurta şişliği minik olur
Folluk var mı evinizde?
Eğerki yumurta ise fulluğa girmek ister
Kafes zeminine yerleştirebilirsiniz içine girer
İnşallah kızgınlık yumurtasıdır
Tümör veya karaciğer değildir
Dışkıları nasıl? Normalden büyük mü?
şimdi çok önemli bi şey sorucam veteriner kadınla telefonda konuştuk baytril %2.5 damlatın dedi ağızdan kullananlar kuşumun kör olduğunu söylüyor bu doğru mu vereyim mi lütfen bunu söyleyin şimdi almaya gittiler baytrili!!

dışkıları 2 gün önce büyüktü sonra dünden beri minik minikler az önce bugün ilk defa beyaz kaka yaptı yemek yemediği içim bugün su ile beslendi ondan diye düşündüm yuvalık filan yok kafeste

Ekli dosyalar

Üst Alt