• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Çözüldü! ACİL!!!! GÖZ ENFEKSİYONU

anonym.a

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Göz enfeksiyonu
Kızarıklık
Hastalık Belirti Tarihi
2 Tem 2025
Kullanılan İlaç
Yok
2 gün önce dişi sultanımda göz enfeksiyonu fark ettim kızarıklık vardı napmam lazım?
Öğrenciyim ailem müsaade etmiyor kanatlı uzmanı veteriner gibi bir yere götürmeme yaşadığımız semt de de yok o tarz şeyler napmam lazım??? Şimdilik izole ettim yavru baba ve yumurtalardan farklı kafeste şu an suyunu ve yemini sık sık tazeleyip odayı havalandırıyorum sebze vermeye çalışıyorum ama ilaç olmadan geçmeyecek iş
Bugün pet shopa gitcektim ama gidemedim il dışındaydım yarın probiyotik ve antibiyotik alıcam anladığım kadarıyla beraber kullanmam lazım antibiyotik tercih edilmesi önerilmese bile
Yapabileceğim başka bir şey var mı? Sanırım göz enfeksiyonunun türleri var ve ona göre merhem vs sürülüyor kafama göre de bir şey yapamam lütfen çok acil

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Merhaba, kuşunuzun gözünün resmini görebilir miyiz

Tuba K.🥈

Eski Forumcu
Kafeskuslarıcom Öğrencisi
Forum Rehberi
Ilık çay demiyle pansuman yapın şimdi, ilaç gerekliyse hocalarımız yardımcı olacaktır. Başka rahatsızlığı varmı. Göz enfeksiyonunun bulaşıcı olacağını sanmıyorum . Galiba kuluçka döneminde ve ayırmışsınız yuvadan

Son düzenleme:

anonym.a

Yeni Üye
Ilık çay demiyle pansuman yapın şimdi varsa ilaç gerekliyse hocalarımız yardımcı olacaktır. Başka rahatsızlığı varmı. Göz enfeksiyonunun bulaşıcı olacağını sanmıyorum galiba kuluçka döneminde ve ayırmışsınız yuvadan
Yumurtalar uzun süredir yavruluktaydı ve yaşam belirtisi yoktu o yüzden ayırmayı uygun gördüm, ve dişi sultanım suluk dışkı didiklediği için ayırmayı daha uygun gördüm
Bu kendi jendine geçebilcek seviyede mi? Merhem gibi bir şey mi lazım yoksa
Bu arada bulaşıcı diye değil bakımını daha özenli şekilde yapmak için ayırdım, erkek dişi ve çocuk hep kavga ediyorlardı yanyanayken daha uygun olur diye düşündüm

Tuba K.🥈

Eski Forumcu
Forum Rehberi
Yumurtalar uzun süredir yavruluktaydı ve yaşam belirtisi yoktu o yüzden ayırmayı uygun gördüm, ve dişi sultanım suluk dışkı didiklediği için ayırmayı daha uygun gördüm
Bu kendi jendine geçebilcek seviyede mi? Merhem gibi bir şey mi lazım yoksa
Bu arada bulaşıcı diye değil bakımını daha özenli şekilde yapmak için ayırdım, erkek dişi ve çocuk hep kavga ediyorlardı yanyanayken daha uygun olur diye düşündüm
Çay pansumanı yapın lütfen iyi gelecektir 4.5 güne toparlamazsa Hocalarımız uygun görürse ilaç tavsiyesinde bulunur ben kötü görmedim gözünü. Yavrulukta yumurta uzun süre duruyorsa ve çıkmadıysa neden atmadız kuluçkaya yatıyormuydu . Biraz yorgun geldi bana

mortsvivants🥈

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Önce ılık çay demi ile göze pansuman yapın. Eczaneden gentagut ya da tobrased göz damlası alın bir damla damlatın. Göz çevresi için de gece olduğunda terramycin göz merhemi sürün ve ışıkları kapatın. Kullanmıyorsanız da aşağıdaki takviyeleri temin edip düzenli kullanın.

anonym.a

Yeni Üye
Çay pansumanı yapın lütfen iyi gelecektir 4.5 güne toparlamazsa Hocalarımız uygun görürse ilaç tavsiyesinde bulunur ben kötü görmedim gözünü. Yavrulukta yumurta uzun süre duruyorsa ve çıkmadıysa neden atmadız kuluçkaya yatıyormuydu . Biraz yorgun geldi bana
Yatmıyordu ama yavrusu kuluçkaya giriyordu bende fazla eklemedim
Enfeksiyondan önce daha iyi gözüküyordu sultanım.

anonym.a

Yeni Üye
Önce ılık çay demi ile göze pansuman yapın. Eczaneden gentagut ya da tobrased göz damlası alın bir damla damlatın. Göz çevresi için de gece olduğunda terramycin göz merhemi sürün ve ışıkları kapatın. Kullanmıyorsanız da aşağıdaki takviyeleri temin edip düzenli kullanın.

Pansuman sadece geçici, ağrıyı mı azaltır yoksa tedavi yöntemi mi? Bir de nasıl yapmam lazım anlatabilir misiniz rica etsem

anonym.a

Yeni Üye

Bir de çabuk şekilde iyi gelcek besin sebze vs tavsiyeniz var mı yoksa kuşa uyguladığım ilaç takviye pansumanlar mı yalnızca işe yarar

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Pansuman hem enfeksiyonu alır hem ağrıyı azaltır, a vitamini iyi gelir brokoli, ıspanak bunları verebilirsiniz ☺ Hangi takviyeleri kullanıyorsunuz ☺

Tuba K.🥈

Eski Forumcu
Forum Rehberi
Pansuman sadece geçici, ağrıyı mı azaltır yoksa tedavi yöntemi mi? Bir de nasıl yapmam lazım anlatabilir misiniz rica etsem
Hem ağrıyı alır hemde tedavi eder. Ilık çay demine pamuğu batırın elinizle hafif sıkıp fazlasını alın daha sonra gözünü iç taraftan dışa doğru silin pamuğu iyice sıkıp kupkuru yapmayın

mortsvivants🥈

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Sabah bir damla akşam bir damla olacak şekilde beş gün damlatın. Öncesinde çay pansumanı yapın tabi. Damla ve pansuman iyi gelecektir.

anonym.a

Yeni Üye
Pansuman hem enfeksiyonu alır hem ağrıyı azaltır, a vitamini iyi gelir brokoli, ıspanak bunları verebilirsiniz ☺ Hangi takviyeleri kullanıyorsunuz ☺
Multi vitamin kullanıyorum ama petshop Multi vitamini hic yokdan iyidir diye kullanıyorum

anonym.a

Yeni Üye
Hem ağrıyı alır hemde tedavi eder. Ilık çay demine pamuğu batırın elinizle hafif sıkıp fazlasını alın daha sonra gözünü iç taraftan dışa doğru silin pamuğu iyice sıkıp kupkuru yapmayın
Yeşil çay falan mı lazım yoksa bildiğimiz marketlerdeki siyah çay olur mu

Üst Alt