• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil Cinsiyet konusunda yardımcı olabilir misiniz ?

Canboo

Yeni Üye
Merhaba Allah aşkına kuşumun cinsiyeti hakkında biri bilgi versin. Erkek diye aldım ama bilemiyorum. 50 günlük dendi uzman arkadaşlarımız yardımcı olursa sevinirim.

Ekli dosyayı görüntüle 19992

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Dişi bence. Birde plastik tünek kullanmazsanız iyi olur çünkü mantarı tetikliyor

Canboo

Yeni Üye
Petshop bizi kandırdı desenize :)

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Dişi kuşlar daha iyidir. Daha vefalı olur erkek dişiyi görünce seni unutabilir ama dişi erkeği gorsede seni unutmaz. İlk kusim dişiydi şuan 30dan fazla kuşum var hala o kuş elime gelir

Soner

Aktif Üye
Bence yanına bir erkek alın tek kalmasın eger aldıgınız yere güvenmiyorsanız ki güvenilecek gibi degil belliki almadan önce buraya resim atın online olan arkadaslar fikir alısverisinde bulunur en azından tekrardan aynı olayı yaşamamış olursunuz

Canboo

Yeni Üye
Dişi kuşlar daha iyidir. Daha vefalı olur erkek dişiyi görünce seni unutabilir ama dişi erkeği gorsede seni unutmaz. İlk kusim dişiydi şuan 30dan fazla kuşum var hala o kuş elime gelir
Öncelikle güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Erkek kuşlar cok uysal, çabuk eğitiliyor ve cok fazla kelime haznesine sahip deniyor. Dişiler nadir konuşurmuş ve eğitilmesi zormuş o yüzden biraz moralim bozuldu aslında :) 2 haftadır kuş bende kafese elimi sokunca göğüsüne yaklaştırınca elime geliyor daha hic ısırmadı cok uysal ama dışarı salınca yanıma filan gelmiyor tabiki :)

Soner

Aktif Üye
Öncelikle güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Erkek kuşlar cok uysal, çabuk eğitiliyor ve cok fazla kelime haznesine sahip deniyor. Dişiler nadir konuşurmuş ve eğitilmesi zormuş o yüzden biraz moralim bozuldu aslında :) 2 haftadır kuş bende kafese elimi sokunca göğüsüne yaklaştırınca elime geliyor daha hic ısırmadı cok uysal ama dışarı salınca yanıma filan gelmiyor tabiki :)
Dışarda size gelmesi zamanla aranızdaki bağın artmasıyla ve size olan güvenini kazanmanızla olacak bir durum bunun icinde dediğim gibi zaman lazım biraz sabredin dişiler biraz daha anac duyguları geregi temkinli ve icgüdüsel olarak korumaya alırlar kendilerini ama zamanla aşılır diye düşünüyorum

Canboo

Yeni Üye
Dışarda size gelmesi zamanla aranızdaki bağın artmasıyla ve size olan güvenini kazanmanızla olacak bir durum bunun icinde dediğim gibi zaman lazım biraz sabredin dişiler biraz daha anac duyguları geregi temkinli ve icgüdüsel olarak korumaya alırlar kendilerini ama zamanla aşılır diye düşünüyorum
Teşekkür ederim soner bey

Bahar Y.

Müdavim
Bence daha zor diye bir durum yok tamamen karakter, benim dişi kuşumda var 2 aylıkken aldığım şuan 1 yaşında ele geliyor eşi olduğu için kafes içinde gelmeyi tercih etmiyor ama kafes dışında benimle vakit geçiriyor, erkek kuşlarda da eğer karakteri düzgün değilse dişiden daha çok zorlayabilir

Eyüpnalan

Yeni Üye
Kusumun cinsiyeti nedir 😊 birde yavru diye aldık ama ortalama kaç ayliklik olabilir

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Dişi olduğunu sanmıyorum bence cere erkeğe donucek biraz mor rengini de almış sonuçta

Bahar Y.

Müdavim
Bende dişi olduğunu düşünüyorum daha net fotoğraf ekler misiniz