• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Veteriner! ACİL‼️Apse mi mantar mı tümör mü??????

emine1071

Yeni Üye
ACİL‼‼
Bikaç gün önce soğuk algınlığından burnu tikandi şu an şişlik var veterinere götüreceğim ama yine de sizlerin görüşünü almak istedim

emine1071

Yeni Üye
Böyle görünüyor. Bilgili biri varsa açıklayabilir mi?

emine1071

Yeni Üye
ACİL‼‼
Bikaç gün önce soğuk algınlığından burnu tikandi şu an şişlik var veterinere götüreceğim ama yine de sizlerin görüşünü almak istedim
Güncelleme*
Veteriner krem ağır olur antibiyotik kullanmış zaten dedi. Tentürdiyot alip çok az sürmem gerekiyormuş birkaç gün sonra geçmezse öyle ilaç yazacak.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Merhaba geçmiş olsun.
Apse gibi görünüyor. Tentürdiyot acı verir onun yerine rif ampül sürseniz daha faydalı olabilir sanırım. @Demet bükay abla rif uygun mudur bunun için?

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Güncelleme*
Veteriner krem ağır olur antibiyotik kullanmış zaten dedi. Tentürdiyot alip çok az sürmem gerekiyormuş birkaç gün sonra geçmezse öyle ilaç yazacak.
Rif Ampul eczaneden alıp kırın kulak pamuğu ile sürün patlar ve rahat eder yeni tüyler çıkar, fucidin de işe yarar👍

emine1071

Yeni Üye
Rif Ampul eczaneden alıp kırın kulak pamuğu ile sürün patlar ve rahat eder yeni tüyler çıkar, fucidin de işe yarar👍
Bilemedim burun deliklerine gelmeyecek sekilde cok az surmem gerekiyormus. Eczane bunu verdi temturdiyot deyince. Bunu uygulayacagim

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Bilemedim burun deliklerine gelmeyecek sekilde cok az surmem gerekiyormus. Eczane bunu verdi temturdiyot deyince. Bunu uygulayacagim
Kendi başınıza almışsınız, uygulayın, sonuç kötü olur, yakar😔içinde iyot var ve çözelti kuşlara iyot zararlıdır!!!
İyot %100 zararlıdır kuşlara!!!
Rif söyledim hocalar yazdı ama siz gidip iyot çözeltisi aldınız
Rif te iyot yoktur

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Kendi başınıza almışsınız, uygulayın, sonuç kötü olur, yakar😔içinde iyot var ve çözelti kuşlara iyot zararlıdır!!!
Rif te iyot yoktur
Tentürdiyot ve baticon iyot içeriklidir onlarda zararlıdır

emine1071

Yeni Üye
Rif te iyot yoktur
Yarin ilk is ondan alayim, bursa ozel hayvan hastanesindeki veterinere guvenerek aldim. Yarin onlardan alayim, bilmiyordum

emine1071

Yeni Üye
Aralarinda en etkili en zararsizi hangisi? Fucidin ,terramycin rif ampul adinda 3 tane krem onerisi oldu. Hangisini alayim? Çok hassas daha fazla yormak istemiyorum kuşumu

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Aralarinda en etkili en zararsizi hangisi? Fucidin ,terramycin rif ampul adinda 3 tane krem onerisi oldu. Hangisini alayim? Çok hassas daha fazla yormak istemiyorum kuşumu
Fucidin yara yanık kremi antibiyotik
Terramcyin yara yanık kremi antibiyotik
Rif ampül antibiyotik ve antibakteriyel
En etkilisi Rif ampul ve en zararsızıdır

emine1071

Yeni Üye
Fucidin yara yanık kremi antibiyotik
Terramcyin yara yanık kremi antibiyotik
Rif ampül antibiyotik ve antibakteriyel
En etkilisi Rif ampul ve en zararsızıdır
Sağ olun yarin deneyip sonuclari paylasacagim.Gerwit multivitamin de alacagim bagisikligi dustu.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Krem kanina geccegi icin zararli olur demislerdi,simdi uygulayinca hayvan cok korktu yandi sanirim sildim suyla temizledim hemen. Umarim korkacak bir sey yoktur
Kim söyledi bunu???
Hangi akıllı???
Deri altına geçecek ki faydası olacak, deri altı zaten enfeksiyon yapmış, bakteri üretmiş, su sabun bunu yok etmez, el değil ki mikrobu gitsin!!
Cilt altı enfeksiyonu var, tabiki antibiyotik kullanılacak, içirilmiyecek sürülecek,
Veterinere götürseniz saniyede patlatır, enfeksiyonu akıtır, antibiyotik krem veya solisyon verir,
Baticon ve tentürdiyot vermez..
Antibiyotik o bölgede ki irini kurutup yok edecek, deri kendini yenileyip hücre yaparak yeni deri oluşturacak.
Bu uzaktan bakma ile olmaz, müdahale ile olur👍

emine1071

Yeni Üye
Kim söyledi bunu???
Hangi akıllı???
Deri altına geçecek ki faydası olacak, deri altı zaten enfeksiyon yapmış, bakteri üretmiş, su sabun bunu yok etmez, el değil ki mikrobu gitsin!!
Cilt altı enfeksiyonu var, tabiki antibiyotik kullanılacak, içirilmiyecek sürülecek,
Veterinere götürseniz saniyede patlatır, enfeksiyonu akıtır, antibiyotik krem veya solisyon verir,
Baticon ve tentürdiyot vermez..
Antibiyotik o bölgede ki irini kurutup yok edecek, deri kendini yenileyip hücre yaparak yeni deri oluşturacak.
Bu uzaktan bakma ile olmaz, müdahale ile olur👍
Veterinere goturme sansim yok ne yazik ki :( Tek kremle tedavi olabilir mi?

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Veterinere goturme sansim yok ne yazik ki :( Tek kremle tedavi olabilir mi?
Emine hanım ECZANEDEN RİF AMPUL ALIN AMPULU KRIN VE SÜRÜN, yok olmadı FUCİDİN sürün Oda yok TERRAMCYİN KREM sürün