• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

ACİL alexander papağanımın gözü az önce bir anda yaşarmaya başladı ve şuan göremiyor

nrgalxndr

Yeni Üye
az önce bir anda gözünü sıkça kapatıp açmaya başladı ve gözünde kızarma oldu, yaşardı. sonrasında ne olduguna bakmak için gözünü inceledim ve o gözüne elimi yaklaştırdığımda bile tepki vermiyor ama diğer gözünün tarafında tepki veriyor. grileşme var mı tam anlayamadım. vitaminleri hiç eksik olmadı ve kafesi de hep temiz. neden olmuş olabileceğini anlamıyorum. kaşırken tırnağını sokmuş olabilir mi? ya da geçici bir mikrop kapma mıdır? çevremde kuşlarla ilgilenen hiç veteriner yok ne yapacağımı bilmiyorum. kendiliğinden bir anda kör olması ihtimali de çok düşük çünkü yaşı daha 5 :( ilk üç fotoğraf sıkıntılı olan göz, son iki fotoğraf sağlıklı olan gözünden. tam olarak farkından emin değilim ama görme sorunu hariç kızarıklık çok fazla var

Ekli dosyalar

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
az önce bir anda gözünü sıkça kapatıp açmaya başladı ve gözünde kızarma oldu, yaşardı. sonrasında ne olduguna bakmak için gözünü inceledim ve o gözüne elimi yaklaştırdığımda bile tepki vermiyor ama diğer gözünün tarafında tepki veriyor. grileşme var mı tam anlayamadım. vitaminleri hiç eksik olmadı ve kafesi de hep temiz. neden olmuş olabileceğini anlamıyorum. kaşırken tırnağını sokmuş olabilir mi? ya da geçici bir mikrop kapma mıdır? çevremde kuşlarla ilgilenen hiç veteriner yok ne yapacağımı bilmiyorum. kendiliğinden bir anda kör olması ihtimali de çok düşük çünkü yaşı daha 5 :( ilk üç fotoğraf sıkıntılı olan göz, son iki fotoğraf sağlıklı olan gözünden. tam olarak farkından emin değilim ama görme sorunu hariç kızarıklık çok fazla var
Eğer tırnak takma varsa göz hasarı da olabilir, enfeksiyon da olabilir. Siz gentagut damla temin edip sabah 1, akşam 1 olacak şekilde beş gün boyunca kullanın. Şu an iç taze ılık çay demiyle gözüne pansuman yapın bakalım tepki veriyor mu

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Merhaba, retina ya zarar vermiş olabilir, o zaman puslu görür, düzelmesi 10-15 günü bulur, retina kendini yeniler, A ve C vitamini desteği yapın, havuç, brokoli, yeşil ve kapia biber, bunlarda çokca var, salata yapın yesin,
Gentagut için @Burçak A. gerekeni söylemiş, damladan sonra çay pansumanı gerekmez geçmiş olsun