• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuluçka Dönemi (ACİL!!) 1 haftalık muhabbet kuşu yavrusu bakımı

sophthelover

Yeni Üye
Çok acil yardıma ihtiyacım var muhabbet kuşumun yavruları 6 gün önce çıkmaya başladı, yani en büyük yavru şuan 6 günlük. Bir küçüğü 4 günlüktü ama bugün kontrol ettiğimde küçük olan büyük olanın altında kalıp ezilmişti. Anne kuş sürekli hem yavruları hem yumurtaları altına almaya çalışıyordu bu nedenle altına tıkıştırıp ezilmesine sebep olmuş. 6 günlük olan şuan elimde ve ne yapmam gerek bilmiyorum yuvada hâlâ içi dolu (canlı) 2 yumurta daha var. Bu yavru da ölür diye korkuyorum. Anne baba gayet düzgün besliyorlardı ama anne sürekli yavrunun üzerine yatıyor bu nedenle öldürüyor. Ben bu yavruyu nasıl beslemeliyim, nasıl sıcak tutabilirim, anneye geri mi vermeliyim peki verirsem yumurtalar nolacak? Lütfen cevaplayan bilgili biri olsun çok çaresiz hissediyorum

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Annenin yavruları altına alması doğal bir süreç. Bence müdahale etmeyin. Yavru ezildiği için ölmüş değil öldüğü içinde ezilmiş de olabilir. Ölen yavru beslenmişmiydi kursağı dolumuydu mesela. Anaçlar hasta yavruları hissedip beslemeyebiliyor.

sophthelover

Yeni Üye
Annenin yavruları altına alması doğal bir süreç. Bence müdahale etmeyin. Yavru ezildiği için ölmüş değil öldüğü içinde ezilmiş de olabilir. Ölen yavru beslenmişmiydi kursağı dolumuydu mesela. Anaçlar hasta yavruları hissedip beslemeyebiliyor.
Kursağı dopdoluydu öldüğünü farketmeden iki saat öncesinde sağlıklıydı. Baktığımızda yavrular birbirine yapışmıştı küçük olan ölmüş üstteki büyük yaşıyordu yaşayanı anneye geri vermeli miyiz yoksa kendimiz sıcak tutmak mümkün mü? Kursağı boşaldıkça anneye versem besler mi yoksa terk eder mi yavruyu? Yavru hâlâ ayrı duruyor küçücük bi kutuya havlu sererek yuva yaptım üzerini de örttüm. Havalar baya sıcak hava şuan 34 derece civarında.

Şahin_tutuş

Paylaşımcı
Sizin yapabileceğiniz pek bir şey yok. @Semiha S. hanımın dediği gibi yavru ezilmeden değil başka sebepten ölmüş olabilir. Anne beslemeyi reddetmiş bile olabilir.

Kendi uygulamam olarak bu durum benim de aklıma gelmişti geçen sene. Mısır granülünü derin koymuştum ama ne kadar faydalı olmuştur tartışılır. Şu anki kuluçkada derin de yapmadım. Üstüne dişi tabana kadar eşelemiş yavruyu düz yerlere yatırıyor nedense. bugün ikinci yavdu çıktı bakalım ne olacak. Onun haricinde geçen sene ilk yavru ile son yavru arasında 10 günden fazla fark vardı bir şey olmadı küçüklere. Anne üstüne yatıp ısıtacak başka çaresi yok.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Kursağı dopdoluydu öldüğünü farketmeden iki saat öncesinde sağlıklıydı. Baktığımızda yavrular birbirine yapışmıştı küçük olan ölmüş üstteki büyük yaşıyordu yaşayanı anneye geri vermeli miyiz yoksa kendimiz sıcak tutmak mümkün mü? Kursağı boşaldıkça anneye versem besler mi yoksa terk eder mi yavruyu? Yavru hâlâ ayrı duruyor küçücük bi kutuya havlu sererek yuva yaptım üzerini de örttüm. Havalar baya sıcak hava şuan 34 derece civarında.
Yavruyu anneye teslim edin. Bu derece küçük bir yavruyu deneyiminiz yoksa bakmanız çok çok zor. Yuvalığın içini görebilir miyim?

Üst Alt