• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acemiyim lütfen yardım edin

limon740623

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Burun akıntısı
Bir sağ ayağını bir sol ayağını kaldırma
Normalde olmadığı kadar yakın durma
Hastalık Belirti Tarihi
11 Kas 2024
Merhaba, iki hafta önce bir sultan papağanı edindik. Annesinden erken ayrılmıştı, yarı elle besleme yarı yulaf şeklinde besleniyordu, yaklaşık 5-6 haftalık olduğunu söylediler. Bir hafta daha mamayla beslememizin yeterli olacağını söylediler, bir hafta sürmedi bile, güzel güzel yem yemeye, diğer kuşlarımızı ziyaret etmeye başladı.
Birkaç gündür seyrek şekilde hapşırıyordu, son birkaç gündür burnunu kaşımaya başladı, burun delikleri hafif kızardı, bugün burnunu kaşıyıp hapşırdığında burnundan sıvı geldiğini gördüm.
Bu forumda ve veteriner hekimlerin Instagram sayfalarında gezinip bilgi edinmeye çalıştım. Yemlerini tazeledim, kafesi temizledim, kekik çayı hazırladım, gezinmesi bitince bir güzel karnını doyurdu, çaydan içti mi göremedim. Çaydan önce de diğer kuşlarımız için aldığımız multivamin, a ve b vitaminleri, diar-support denilen bir ürün ve aminosol diye geçen bir ürünü kullanıyorduk sürekli. Evin sıcaklığı 26-27 derece, nem 27-30. Kakası da diğer kuşlarımızınki gibi, dikkat çeken bir fark yok.
Normalde kafesinin kapısında geceyi geçiren kuşum bugün kafesin üzerinde durmayı tercih etti, bir sağ ayağını bir sol ayağını aralıklarla kaldırıyordu, ayağının rahatsız olabileceğini düşünüp dinlenme tüneğine koydum ama elimden inmek istemedi. Akşamdan beri aralıklarla kafesin içine koymaya çalışıyorum, o elime tırmanıp omzuma geliyor.
Burnunun akması ve ayaklarını kaldırıyor olması beni çok tedirgin etti, bir de omzumdan inmeyince korktum açıkçası. Bu konuda hiç tecrübem yok, ilk defa karşılaşıyorum. Veterinere görünmeli miyiz yoksa normal midir, evde benim ne yapmam gerekir, yardımcı olabilirseniz çok seviniriz.

bahark

Aktif Üye
Merhabalar, öncelikle hoş geldiniz. ☺ Emin olmak adına kuşunuzun göz-burun kısmının yakın fotoğrafını, temiz bir peçete üzerine 5-6 adet yapılmış dışkı fotoğrafını da gönderebilir misiniz? Tek ayak üzerinde durarak uyumaya çalışması genelde normal bir hareket ama burun akıntısı tereddüt ettirdi. Siz fotoğrafları paylaştıktan sonra daha bilgili üyeler detaylı yardımcı olurlar. 🦜

limon740623

Yeni Üye
Merhabalar, öncelikle hoş geldiniz. ☺ Emin olmak adına kuşunuzun göz-burun kısmının yakın fotoğrafını, temiz bir peçete üzerine 5-6 adet yapılmış dışkı fotoğrafını da gönderebilir misiniz? Tek ayak üzerinde durarak uyumaya çalışması genelde normal bir hareket ama burun akıntısı tereddüt ettirdi. Siz fotoğrafları paylaştıktan sonra daha bilgili üyeler detaylı yardımcı olurlar. 🦜

Ekli dosyalar

limon740623

Yeni Üye
Dediğiniz gibi sanırım tek ayak üzerinde durmaya çalışıyordu, gün içinde yapmadı çünkü, şimdi hapşırmıyor da çok şükür, teşekkür ederim.

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Ufak bir üşütme olmuştur kekik çayı iyi gelmiştir, uyku modunda tek ayak üzerinde dururlar dinlenmek için çok şükür bir sorunu yokmuş 😊

Üst Alt