• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Aç bırakarak kuş eğitmek

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
İnternette gezinirken ara sıra kuşu aç bırakarak eğitmek veya mama verildiği günlerde yemini almak gibi konulara rastladım ve çok üzüldüm. Çünkü kuşlar yeme inmeyi ve yem kırmayı çok seviyorlar. Benim kuşumda mamaya inmiyordu. 1 hafta sonra alıştı hem normal yem hemde mama yiyor dilediği gibi.Sadece haftada 1 gün mama koyuyorum. Lütfen yemliğini alarak birşeylere alıştırmaya çalışmayalım. Aç kalmalarına dayanamıyorum. Saygılar.

Yusuf Kürşat Akkuş

Eski Forumcu
Kurucu Üye
Çok doğru. o kadar yanlışlar yapılıyor ki bilmeden.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Şimdi bir çocuğun eğitiminde küçük cezalar olabilir yani ne bileyim oyuncağını alırsın, büyükse telefonunu tabletini bilgisayarını alırsın ona dışarıyı yasaklarsin, sevdiği yiyecekleri almazsın ama asla aç bırakamazsin bunu vicdanın kabul etmez.. üstelik bu söylediklerim dile gelen insanlar için örnektir ya sessiz canlar onlara nasıl kiyabilirsin.herseyin bir usulü ve tekniği var ama en önemlisi sevgi ve şefkatle yaklaşmaktir 😊

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Aç bırakmak değil sağlık açısından suyunu alıp ilaçlı su koyuyoruz ama iyiliği için. Açlıkla işkenceyle terbiye olmaz. Ceza usulü eğittim ben hep kuşlarımı dışarı çıkmayı çok seviyor örnek istemediğim yere konduğunda şşt diyerek alıp kafesine koyuyorum biraz bekletip çıkartıyorum yine aynı hatayı yaparsa tekrar ediyorum sonunda kuş anlıyor oraya konmayacağını kafese gitmemek için konmuyor hemde şşt dediğimde yanlış birşey yaptığının bilincine varıp bırakıyor yaptığı şeyi. Dişi kuşum özellikle bu eğitime çok aşikardır. Erkeği döverken şşt dediğimde direk yuvalığa giriyor. Kendi kendine ceza veriyor