• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! 7 yıllık muhabbet Kuşum yem yemiyor ve kursağı boş kemiği rahatlıkla hissediliyor

UAD

Yeni Üye
merhabalar 7 yıldır sevdigim ve beslediğim dişi bir muhabbet kuşum var yavaştan yaslandigini anlayabiliyorum ancak enerjisi gayet yerinde tek sorun enerjik diyebilecegimiz haline rağmen garip davranışları var.
dolu yemini yemedi ben de yem kabini boşaltıp yeniden doldurdum başta bir iki yesede yine yemedi sonra Ballı Çubuk koymaya karar verdim genelde yiyor diye ve bir iki ısırdı yiyor gibiydi ancak onu da yemedi hatta ballı çubuğun parçalarını kopartıp yere atmaya başladı bazen de yere inip yerdeki yemleri didikliyor bazilarini da yiyor du.
neyi var hiç anlamadım gayet enerjik sanki eve gelince hep yanıma geliyor normalde daha cekingenken sanki bişey istiyor ama anlamıyorum. ayrica kursagi da boş doluysa bile çok az doludur kemiği elime geliyor rahat hissediyorum ve gerçekten onu böyle görmek üzüyor yardımcı olun lütfen

Mamacita

Paylaşımcı
merhabalar 7 yıldır sevdigim ve beslediğim dişi bir muhabbet kuşum var yavaştan yaslandigini anlayabiliyorum ancak enerjisi gayet yerinde tek sorun enerjik diyebilecegimiz haline rağmen garip davranışları var.
dolu yemini yemedi ben de yem kabini boşaltıp yeniden doldurdum başta bir iki yesede yine yemedi sonra Ballı Çubuk koymaya karar verdim genelde yiyor diye ve bir iki ısırdı yiyor gibiydi ancak onu da yemedi hatta ballı çubuğun parçalarını kopartıp yere atmaya başladı bazen de yere inip yerdeki yemleri didikliyor bazilarini da yiyor du.
neyi var hiç anlamadım gayet enerjik sanki eve gelince hep yanıma geliyor normalde daha cekingenken sanki bişey istiyor ama anlamıyorum. ayrica kursagi da boş doluysa bile çok az doludur kemiği elime geliyor rahat hissediyorum ve gerçekten onu böyle görmek üzüyor yardımcı olun lütfen
Merhaba ballı kraker vermeyin lütfen çok zaralı onun yerine kızıl dal darı verin severek yer . Yem değişikliği oldu mu bayatlama ya da bozulma ?Ne zamandır bu durumda kuşunuz güncel dışkısını ve görselini atar mısınız kaç gr hasas tartı varsa tartın lütfen. Ayrıca kullanıdğınız takviyeler vs var mı 😊🙏🏻

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhaba yemini değiştirin, farklı bir yeme geçin, Versele Laga, Gardenmix olabilir, yine yemezse elbesleme maması alıp şiringa ile yedirin
Aç kalmaması gerekli

UAD

Yeni Üye
Merhaba ballı kraker vermeyin lütfen çok zaralı onun yerine kızıl dal darı verin severek yer . Yem değişikliği oldu mu bayatlama ya da bozulma ?Ne zamandır bu durumda kuşunuz güncel dışkısını ve görselini atar mısınız kaç gr hasas tartı varsa tartın lütfen. Ayrıca kullanıdğınız takviyeler vs var mı 😊🙏🏻
bayatlama ya da bozulma olabilir smin değilim Ballı çubuğun ben de pek taraftari değildim ama yemeye başladığını görünce midesinin boş olmasindansa iyidir dedim kakası normal biraz sulu ama siyah ve küçük takviye falan kullanmiyoruz belkide birşeyler yapmalıyız daha 2-3 gündür böyle bir gün üstünü ortmustuk uyuması için kafesten çıktı yanıma geldi biraz sevdim falan baktım midesi bomboştu.
ondan sonra zaten ilk mesajda dediklerim oldu

UAD

Yeni Üye
Merhaba yemini değiştirin, farklı bir yeme geçin, Versele Laga, Gardenmix olabilir, yine yemezse elbesleme maması alıp şiringa ile yedirin
Aç kalmaması gerekli
aşırı aç olduğunu nerden anlayabiliyoruz bugün göğsü dolu gubiydi ama yine kemiği hissediliyordu biraz batıyordu ama hala enerjik ve keyfi yerinde duruyordu ayrica şunu farkettim ki kafesinin zeminine fırlattığı yemleri ara sira yere inip didikliyo bazen de yiyor anlamadim valla

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
aşırı aç olduğunu nerden anlayabiliyoruz bugün göğsü dolu gubiydi ama yine kemiği hissediliyordu biraz batıyordu ama hala enerjik ve keyfi yerinde duruyordu ayrica şunu farkettim ki kafesinin zeminine fırlattığı yemleri ara sira yere inip didikliyo bazen de yiyor anlamadim valla
Gögüs kemiği yem yemediği zaman sivrilir, etrafındaki kaslar dışardan beslenemediği zaman erimeye başlar buda zayıflama ile iyce ortaya çıkar
Doğal olarak hastalıklara davetiye gelir
El besleme maması ile bu açığı kapatmanın gerekir
Daha da zayıflarsam bağışıklık sistemi çöker, bağırsak florası bozulur denge kaybı başlar
Tedbir alın lütfen yaşında var maşallah 🧿
Calsiyum protein vitamin ve mineral eksikliğinden sonra çok zor olur
♦ Röhnfried ürünleri tavsiye ederim profesyoneldir, petshopta bulunmaz
İnternet üzerinden alınabilir
Entrobac probiyotik bağışıklık sistemi içindir
Gervit-w multivitamin
BtAmin forte tüy kas kemik yapısını destekler sinir sistemini güçlendirir dengeyi sağlar mutlaka verin

Mamacita

Paylaşımcı
bayatlama ya da bozulma olabilir smin değilim Ballı çubuğun ben de pek taraftari değildim ama yemeye başladığını görünce midesinin boş olmasindansa iyidir dedim kakası normal biraz sulu ama siyah ve küçük takviye falan kullanmiyoruz belkide birşeyler yapmalıyız daha 2-3 gündür böyle bir gün üstünü ortmustuk uyuması için kafesten çıktı yanıma geldi biraz sevdim falan baktım midesi bomboştu.
ondan sonra zaten ilk mesajda dediklerim oldu
Yemi değiştirin bence gold wings, vedsala laga, garden mix oembe şerit alabilirsiniz kapalı paket hemi açınca da cam bir kavanozda serşn yerde muhafaza etmeniz iyi olur dediğim gibi kızıl dal darı verin onu daha iştahla yiyeceketir Versala laganın elle besleme mamasını ve Röhnfried ürünlerini temin edin destekleyin lütfen mamaist ya da güvendiğiniz bir siteden bölünmüş oşarak uygun fiyata alabilirsiniz
Güncel bir kaç dışkının fotığrafını atar mısınız siyah olması hiç iyi değil kuşunuzun kafeste fotoşrafını da atarsanız iyi olur🙏🏻🙏🏻

UAD

Yeni Üye
Yemi değiştirin bence gold wings, vedsala laga, garden mix oembe şerit alabilirsiniz kapalı paket hemi açınca da cam bir kavanozda serşn yerde muhafaza etmeniz iyi olur dediğim gibi kızıl dal darı verin onu daha iştahla yiyeceketir Versala laganın elle besleme mamasını ve Röhnfried ürünlerini temin edin destekleyin lütfen mamaist ya da güvendiğiniz bir siteden bölünmüş oşarak uygun fiyata alabilirsiniz
Güncel bir kaç dışkının fotığrafını atar mısınız siyah olması hiç iyi değil kuşunuzun kafeste fotoşrafını da atarsanız iyi olur🙏🏻🙏🏻
kuşum genelde kafeste bir iki yıl öncesine kadar baska evdeydik ve kafesinin arkasında dev bir ayna vardı o nedenle galiba hep kafesinin arkasinda tutunur zamaninı orda gecirirdi.
şimdi yeni evde aynası yok ve eskisine göre az daha suskun dışarı hic çıkmıyor aynalı salincaginda hep tünüyor bazen ötüyor keyifli olduğunda ama eskisi gibi değil.
ayrıca zayıflamış bariz şekilde ve çok fazla olmasa da tüyleri dökülmüş eskisine göre.
bu kuş 7 senedir bizde uçmasında vs bir sorun yok ama eskisi kadar aktif değil.
ölümü yakın mıdır acaba nefes almakta zorluk pek cekmiyor.
bazı tanıdıklarım arkadaş istediğini falan söylüyor ama biz de viraz tereddütlüyüz kuş eğer ölmeye yakınsa başka kuş alıp sonunda yeni kuşu da arkadaşı ölürse strese girmesini istemem.
muhabbet kuşlarının 15 yıla kadar iyi beslenirse yaşanabileceğini soylemişlerdi bize

Ekli dosyalar

UAD

Yeni Üye
ayrıca farkettigim birşey kuşun titremesi.
zaten muhabbet kuşları titriyor diye biliyorum ama kuşumun kuyruğu bariz şekilde titriyor umarım sonu kötü olmaz :(

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
ayrıca farkettigim birşey kuşun titremesi.
zaten muhabbet kuşları titriyor diye biliyorum ama kuşumun kuyruğu bariz şekilde titriyor umarım sonu kötü olmaz :(
Merhaba dışkısı oldukça güzel
7 yaş orta yaştır neden ölsün ki😊
Tüy döneminde ve kızgınlıkta (uzaktan gördüğüm kadarıyla dişi😊)
BtAmin forte takviyesi yapın haftada 2 gün

UAD

Yeni Üye
Merhaba dışkısı oldukça güzel
7 yaş orta yaştır neden ölsün ki😊
Tüy döneminde ve kızgınlıkta (uzaktan gördüğüm kadarıyla dişi😊)
BtAmin forte takviyesi yapın haftada 2 gün
cevabınız için teşekkürler muhabbet kuşları için dediğim gibi 15 yıla kadar iyi yaşam kalitesindeyse yasayabilirler denmişti ama kuşumun bu halini görünce içten içe panikledim.
artık kizisma doneminin gecmesini bekliyecegiz arasira akşamları garip sesler çıkardığını duyuyorum.
yada bir arkadaş alıcağız.
Kuşumun uzun süredir kafesinde tüneyerek durması aynadan dolayı yada yalnızlık çekmesinden dolayı mıdır bu konuda da aydınlatırsanız beni sevinirim🥹

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
cevabınız için teşekkürler muhabbet kuşları için dediğim gibi 15 yıla kadar iyi yaşam kalitesindeyse yasayabilirler denmişti ama kuşumun bu halini görünce içten içe panikledim.
artık kizisma doneminin gecmesini bekliyecegiz arasira akşamları garip sesler çıkardığını duyuyorum.
yada bir arkadaş alıcağız.
Kuşumun uzun süredir kafesinde tüneyerek durması aynadan dolayı yada yalnızlık çekmesinden dolayı mıdır bu konuda da aydınlatırsanız beni sevinirim🥹
Merhaba tabiki yalnızlıktan olabilir,yanına arkadaş mükemmel olur 🤲 dişi de olabilir, yavruda olabilir arkadaş olurlar😊

Üst Alt