merhabalar. geçen hafta cuma günü (6 aralık) yaklaşık 7 yaşındaki muhabbet kuşumun durgun olduğunu gördüm kabarıktı normal üşütmüş olabileceğini düşündüm. 1 gün sonra (7aralık) kafasıyla ileri geri öğürme hareketiyle birlikte ağzından tohum kustuğunu gördüm. ve tohumlar salyalı şekildeydi ama dışkısında problem yoktu. aynı zamanda hiç yemek ve su içmiyordu . hemen veterinere götürdüm veterinerin söylediği kuruma olmuş çok zayıflamış kemiği geliyor dedi pirinç patates muz püresi ve verdiği multivitaminle birlikte 1 hafta elle besleme yapın toparlasın , daha sonra antibiyotik tedavisi yapalım dedi.
kuşum hala yemek yemiyor ve su içmiyordu. ishalde başladı. mecburen kursaktan el besleme yapıyorum bu süre zarfında. 1 hafta beklemek istemedim 2 gün önce başka bir veterinere götürdüm o da oksitetrasiklin toz halinde verdi 100ml ye pirinç tanesi kadar atıp içir dedi ve sulphamezathine verdi onuda sıvı formdaydı 100 ml ye 1cc koy içir dedi. 2 gün önce bunu uygulamaya başladım kuşum hala yemek yemiyor konuşmuyor ve ishali devam ediyor. Sanki yemek yemek istiyor ama yiyemiyor gibi kafasını sallıyor bazen. kafam iyice çorba oldu kursak mantarı mı, bakteri kaynaklı enfeksiyon mu bilmiyorum. Sakaryada ikamet ediyorum lütfen yardımcı olun.
bu videoların hepsini bugün çektim.
kuşum hala yemek yemiyor ve su içmiyordu. ishalde başladı. mecburen kursaktan el besleme yapıyorum bu süre zarfında. 1 hafta beklemek istemedim 2 gün önce başka bir veterinere götürdüm o da oksitetrasiklin toz halinde verdi 100ml ye pirinç tanesi kadar atıp içir dedi ve sulphamezathine verdi onuda sıvı formdaydı 100 ml ye 1cc koy içir dedi. 2 gün önce bunu uygulamaya başladım kuşum hala yemek yemiyor konuşmuyor ve ishali devam ediyor. Sanki yemek yemek istiyor ama yiyemiyor gibi kafasını sallıyor bazen. kafam iyice çorba oldu kursak mantarı mı, bakteri kaynaklı enfeksiyon mu bilmiyorum. Sakaryada ikamet ediyorum lütfen yardımcı olun.
bu videoların hepsini bugün çektim.