• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! 7 yaşında hasta kuşum için doğru tedavi mi uyguluyorum

pgncfrst

Yeni Üye
merhabalar. geçen hafta cuma günü (6 aralık) yaklaşık 7 yaşındaki muhabbet kuşumun durgun olduğunu gördüm kabarıktı normal üşütmüş olabileceğini düşündüm. 1 gün sonra (7aralık) kafasıyla ileri geri öğürme hareketiyle birlikte ağzından tohum kustuğunu gördüm. ve tohumlar salyalı şekildeydi ama dışkısında problem yoktu. aynı zamanda hiç yemek ve su içmiyordu . hemen veterinere götürdüm veterinerin söylediği kuruma olmuş çok zayıflamış kemiği geliyor dedi pirinç patates muz püresi ve verdiği multivitaminle birlikte 1 hafta elle besleme yapın toparlasın , daha sonra antibiyotik tedavisi yapalım dedi.

kuşum hala yemek yemiyor ve su içmiyordu. ishalde başladı. mecburen kursaktan el besleme yapıyorum bu süre zarfında. 1 hafta beklemek istemedim 2 gün önce başka bir veterinere götürdüm o da oksitetrasiklin toz halinde verdi 100ml ye pirinç tanesi kadar atıp içir dedi ve sulphamezathine verdi onuda sıvı formdaydı 100 ml ye 1cc koy içir dedi. 2 gün önce bunu uygulamaya başladım kuşum hala yemek yemiyor konuşmuyor ve ishali devam ediyor. Sanki yemek yemek istiyor ama yiyemiyor gibi kafasını sallıyor bazen. kafam iyice çorba oldu kursak mantarı mı, bakteri kaynaklı enfeksiyon mu bilmiyorum. Sakaryada ikamet ediyorum lütfen yardımcı olun.

IMG_20241212_175740.jpgIMG_20241212_175730.jpgIMG_20241211_114324.jpgIMG_20241212_182112.jpg

bu videoların hepsini bugün çektim.

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kursakta şişkinlik var ancak buna cevabı ancak dışkı tahlili verir. Dışkı analizi yapan veteriner bulabilirseniz ona götürün derim 🙏 Ayrıca zeolit tozu alıp mamaya karıştırıp besleyin, mantarı söker 🙏 Mamaist whatsapp hattından alabilirsiniz 🙏

pgncfrst

Yeni Üye
Kursakta şişkinlik var ancak buna cevabı ancak dışkı tahlili verir. Dışkı analizi yapan veteriner bulabilirseniz ona götürün derim 🙏 Ayrıca zeolit tozu alıp mamaya karıştırıp besleyin, mantarı söker 🙏 Mamaist whatsapp hattından alabilirsiniz 🙏

tahlil yapan yer buldum yarın ilk işim göstermek. mama olarak nutribird a21 kullanıyorum günde 2 defa 2 - 2.5ml veriyorum antibiyotikle beraber yeterli mi sizce, birde kursaktan beslerken aşırı zorlanıyorum 15 dakika boyunca uğraşıyorum ağzını kitliyor açmıyor . çok stres yaşıyor bu kadar stres zararlı olur mu onun için

Son düzenleme:

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
tahlil yapan yer buldum yarın ilk işim göstermek. mama olarak nutribird a21 kullanıyorum günde 2 defa 2 - 2.5ml veriyorum antibiyotikle beraber yeterli mi sizce, birde kursaktan beslerken aşırı zorlanıyorum 15 dakika boyunca uğraşıyorum ağzını kitliyor açmıyor . çok stres yaşıyor bu kadar stres zararlı olur mu onun için
Aç kalmasından iyidir emin olun, önemli olan yemek borusu kısımdaki sinirler zarar görmesin 🙏 Ve yeterli 🙏

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
yemek yemek istiyor ama yiyemiyor gibi neden olabilir sizce

Kursakta birikmiş mukustan, gazdan olabilir. Bakteri de yapar, mantar da tahlille anlaşılır ama benim tavsiyem zeolit tozu mamaya mercimek tanesi kadar katıp günde bir kere beslerseniz iyi gelecektir 🙂🙏 Kursak bayağı şiş çünkü

pgncfrst

Yeni Üye
bugün eskişehir de bulunan kuş veterineri olan duru veterinere gittik. yüzde 90 kursak mantarı dedi yasin bey. boğaz örneği ve dışkı tahlilide yaptı. onın verdiği ilaçlarla devam edicez tedaviye tahlil sonucu farklı birşey çıkarsa ona göre tedavi değişecek arkadaşlar. son durum bu şekilde

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
bugün eskişehir de bulunan kuş veterineri olan duru veterinere gittik. yüzde 90 kursak mantarı dedi yasin bey. boğaz örneği ve dışkı tahlilide yaptı. onın verdiği ilaçlarla devam edicez tedaviye tahlil sonucu farklı birşey çıkarsa ona göre tedavi değişecek arkadaşlar. son durum bu şekilde
Çok geçmiş olsun 🙏

Üst Alt