• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tüy Dönemi 6aylik Muhabbet kusum bebek tuylerini dokuyor hala???hala

fusfus

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
2 ay icinde 2.ci tuy dokumu
Merhabalar, neredeyse 6aylik olmus 2 tane muhabbet kuslarim, Mayista bebek tuylerini dokup bitirdiler derken , Temmuz basindan beri tekrar &80 i bebek tuyleri olmak uzere yeniden tuy
dokmeye basladilar, bu normal mi?Tuy dipleri kanli degil, olu tuyler👍🏻 Rohnfried bt amin forte u , haftada 2 kere Mayis ortalarindan beri veriyorum da.Ana yemleri ,verselelaga prestige, onun icinden ilk yulaflari yiyiyorlar, serinletiyor diye bildigim icin haftada 1-2 yemek kasigi kadar ek yulaf veriyorum, yumurta mamasi veriyorum ama bunlar hep yulaf yemek istiyorlar🫣 Boyle tuy dokmeleri normal mi, yoksa ben Fazla yulaf mi veriyorum acaba🤔Kiymetli fikirlerinizi rica etsem , mumkun mu🙏🏻

KızımLimon🥈

Müdavim
Kafeskuslarıcom Öğrencisi
Merhabalar, neredeyse 6aylik olmus 2 tane muhabbet kuslarim, Mayista bebek tuylerini dokup bitirdiler derken , Temmuz basindan beri tekrar &80 i bebek tuyleri olmak uzere yeniden tuy
dokmeye basladilar, bu normal mi?Tuy dipleri kanli degil, olu tuyler👍🏻 Rohnfried bt amin forte u , haftada 2 kere Mayis ortalarindan beri veriyorum da.Ana yemleri ,verselelaga prestige, onun icinden ilk yulaflari yiyiyorlar, serinletiyor diye bildigim icin haftada 1-2 yemek kasigi kadar ek yulaf veriyorum, yumurta mamasi veriyorum ama bunlar hep yulaf yemek istiyorlar🫣 Boyle tuy dokmeleri normal mi, yoksa ben Fazla yulaf mi veriyorum acaba🤔Kiymetli fikirlerinizi rica etsem , mumkun mu🙏🏻
Mutlu günler, hoş geldiniz foruma 🌻
Yılda bir veya iki kez tüy dökmeleri normal olandır. Ama farklı nedenlerle bu sayı arta biliyor.(Benim kızımda sık sık tüy döküyor. Nedenini hâlâ tespit edemedim.)
☀Sıcaklık Değişiklikleri: Ani ısı değişimleri, mevsim geçişleri tüy dönemine girmelerine neden olabilir.
☀Fazla yulaf da tüy dökümüne neden olabilir.
☀Stres
☀Beslenme yetersizliği
Böyle uzayıp giden bir liste var. Nacizane fikrim yulafdan veya sıcaklardan olabilir. Aşağıya bıraktığım yazı da yardımcı olabilir belki size.

Son düzenleme:

Tuba K.🥈

Eski Forumcu
Kafeskuslarıcom Öğrencisi
Forum Rehberi
Merhaba miniklerinizin resmini görebilirmiyiz. Bu dönemde yulafı yemek değilde tatlı kaşığıyla ikram edin bu kadar uzun süre BT amin Forteyi haftada 2 defa kullanmanız bedenlerini yorabilir

Üst Alt