• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

6 aylık muhabbet kuşu tüy dökümü

nehirnsndn

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Tüy dökümü, ara ara hapşırma
Hastalık Belirti Tarihi
25 Ara 2025
Kullanılan İlaç
Gervit - w
Merhaba yaklaşık 6 aylık bir muhabbet kuşum var onunla ilgili birkaç sorum olacak

1- Kuşum ilk geldiğinden beridir gagasında ağız şapırdatma gibi bir ses çıkarıyordu küçükken bunu aşırı yapıyordu büyüdükçe azaldı, bu sefer de 5 aylıkken falan hapşırmaya başladı 2 güne bir art arda hapşırma tutuyordu her şeyi denedim okaliptüs yağını suya damlatıp yanına bir yere koymamı önerdi biri onu bile denedim ama geçmedi sadece son bir haftadır gözlemlemedim ama yine de sebebini anlamadım sürekli temiz tutuyorum kafesini yemi toz yapmasın diye onu da sürekli değiştiriyorum kabuklu tutmuyorum ama yine de hapşırıyordu

2- kuşum yaklaşık 1-1.5 aydır tüy döküyor, bebekliğinden beridir ilk kez dökmeye başladı bu yüzden bebeklik tüylerini döküyor falan sandık ama bu kadar süre devam etmesi normal mi bilemedim. Yaklaşık bir haftada kafesinin altının yarısı tüy oluyor. Bende birkaç vitamin var entrobac, gervit w, bt amin forte, sedochol ve golden wingsin stres için b vitamini, gervitle b vitaminini bir süre kullandım normal dozdan çok daha az vermeme rağmen kakasında sıvılık gözlemleyince bırakmak zorunda kaldım şu anda da 10 tane yapıyorsa 1-2 tanesi biraz daha sıvı oluyor geri kalanı normal. Keyfi de yerinde yemini de yiyor ama bu kadar süre tüy dökmesi normal mi? Fotoğraflarını da ekledim

3- Kuşum geldiğinden beridir kafese sokmamaya çalışıyordum olabildiğince bana alışsın diye ama ne yaparsam yapayım olmadı kafesten çıkardığımda sürekli aynı yere salmama rağmen stres oluyor ben odadan çıktığımda uzun süre aynı yerde kalıyor ve kakaları da sıvı oluyor bu yüzden dışarı çıkarmaya pek yanaşmıyorum bunun çözümü var mıdır?

4- Hala yetişkin yemine geçemedik yani yavru yemi veriyorum son bir haftadır yavru ve yetişkin yemini karıştırıp veriyorum ama doğru mu yapıyorum bilmiyorum ne zaman yetişkin yemine geçmesi lazım? Bir de kuşum asla gaga taşı, kalamar kemiği mineral bloğu vs yemeyi bilmiyor ve bu yüzden sanıyorum ki gagası biraz uzadı ysşı ilerledikçe öğrenebilir mi?

Ekli dosyalar

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba gaga taşının mineral bloğun yememesinin yaşla ilgisi yok. Kimi kuş yemeye pek yanaşmaz. Sebze veriyorsanız sebzesine rende yapabilirsiniz. Tüy dökümü kuşun tamamen bünyesiyle alakalı. Kimi kuş uzun sürede atlatamaz kimisi üç dört günde atlatır. Uçabiliyorsa sıkıntı yoktur. Şunu da belirtmek isterim fazla takviye vermek te kuşun tüyden çıkmasını engeller. Siz sadece haftada iki BT ve probiyotik verin. Yada günlerden birini BT ile gerviti dönüşümlü verin.Yetişkin yeminede geçebilirsiniz.

Üst Alt