• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

50-55 Günlük Sultan Papağanı Hastalıktan Şüphelenme

Memby

Yeni Üye
İyi günler arkadaşlar.2 gün önce üreticiden aldığım sultan papağanım(yaklaşık 50-60 günlük) genelde kafes tabanında vakit geçiriyor ve tam olarak yeme düşmüş gibi görünmüyor.Yanına yaklaştığımda yemek istemek için çığlık atıyor.Üretici yeme düşmüş sayabilirsin demişti,kendiside elinde şırıngayla beslemiş.Yemlik küçük geldiğinden kap içerisinde veriyorum.Normalde kafesin altına biraz döküyordum temizleme için çıkarttım.Yem kırma sesleri geliyor ama yanına gidip kontrol etmeye çalıştığımda bırakıp çığlığı basıp yemek istiyor.Mamasına yem karıştırıp vermeye çalışıyorum ama seçiyor paşamız:LOL:Suyuna vitamin karışıtrdım bu gün.Gün içerisinde çok hareketli ve kafesten dışarı çıkmaya çalışıyor.Sessiz olduğu zamanlar çok nadir.Daha önce 2 tane muhabbet kuşum olmuştu.Ama ilk defa bir sultan papağanı sahiplendim.Ama kafes altında zaman geçirmesi(akşamları birazdaha nadir) beni gerçekten huzursuz ediyor.Sahipleneli 2 gün oldu ama uykusuz bırakmayı başardı beni:LOL:Birde yeme alışabilmesi için önerebileceğiniz bir çözüm var mıdır ?

Ekli dosyayı görüntüle 7219Ekli dosyayı görüntüle 7220Ekli dosyayı görüntüle 7221Ekli dosyayı görüntüle 7222Ekli dosyayı görüntüle 7223

Ahmet D.

Tutkulu
Emektar Üye
Peki yemleri kırabiliyor mu? Tüylerini sıyırıp Kursağında darılar var mı kontrol edin. Mama istemesi normal alışmış olmalı elden beslenmeye.

Memby

Yeni Üye
Kursağına bakamadım,daha doğrusu bakmaya çalıştım ama fazla debelenince kıyamadım bıraktım.Elime alıp yem vermeye çalışınca kırdı.Biraz mama verdim,yedikten sonra hemen en son fotoğraftaki yerine gidip durmaya başladı.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Bir süre alttaki ızgarayı çıkarın altını temiz tutup yerden yem yemesini sağlayın bide aspur ve daldari verin kırması kolay.. kırdığı yemlere dikkat edin kabuk yoksa yem yemiyor demektir hâl böyleyse elle besleme yapmanız gerekiyor

Memby

Yeni Üye
Bu gün erkenden gidip dal darı aldım.Kendisi gayet dal darıyı kırabiliyor.Onunla ilgilenmemiş gibi yapınca gidip yemleri kırmaya çalışıyor kereta:)Ama başımı az bir ona döndürünce ötmeye başlıyor:LOL:Yanına az bir yakalaşayım anında kafeste deliye dönüp dikkatimi çekmeye çalışıyor :LOL: Kafes ızgarılığını çıkartamadım onun yerine ızgaranın üstünü rulo havluyla örttüm.Üzertine yeminden serpiştirip 2 dal dal darı koydum.Birde kuşumun tüyleri çok cansız gibi görünüyor bunun için vitamin takviyesine başladım.Bunun dışında almam gereken önlem yada bir öneriniz var mıdır ?

Konuyla alakasız olabilir ama üreticiden sahiplenirken papağanı bayağı küçük bir kafeste tuttuğunu görmüştüm 1 adet tünek vardı genelde zeminde zaman geçiriyor diye düşünmüştüm acaba bununla da ilgili olabilir mi ?

Bu arada değerli düşünceleriniz için teşekkür ederim Şehmus Bey ve Ahmet Bey.

Son düzenleme:

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Bu gün erkenden gidip dal darı aldım.Kendisi gayet dal darıyı kırabiliyor.Onunla ilgilenmemiş gibi yapınca gidip yemleri kırmaya çalışıyor kereta:)Ama başımı az bir ona döndürünce ötmeye başlıyor:LOL:Yanına az bir yakalaşayım anında kafeste deliye dönüp dikkatimi çekmeye çalışıyor :LOL: Kafes ızgarılığını çıkartamadım onun yerine ızgaranın üstünü rulo havluyla örttüm.Üzertine yeminden serpiştirip 2 dal dal darı koydum.Birde kuşumun tüyleri çok cansız gibi görünüyor bunun için vitamin takviyesine başladım.Bunun dışında almam gereken önlem yada bir öneriniz var mıdır ?

Konuyla alakasız olabilir ama üreticiden sahiplenirken papağanı bayağı küçük bir kafeste tuttuğunu görmüştüm 1 adet tünek vardı genelde zeminde zaman geçiriyor diye düşünmüştüm acaba bununla da ilgili olabilir mi ?

Bu arada değerli düşünceleriniz için teşekkür ederim Şehmus Bey ve Ahmet Bey.
Yavruluk tüyleri olduğu için cansız olmasi normal. Üretici size taşıma kafesinde getirmiş olabilir kusunuzu. Vitamini abartmadan verin haftada 2 defa verin bı kaç ay sonra haftada teke düşürün.

Memby

Yeni Üye
Yavruluk tüyleri olduğu için cansız olmasi normal. Üretici size taşıma kafesinde getirmiş olabilir kusunuzu. Vitamini abartmadan verin haftada 2 defa verin bı kaç ay sonra haftada teke düşürün.
Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.Üretim yaptığı yeri gördüm direk küçük bir kafesti.2 yavru vardı galiba oraya almış.Ayrıyeten uçmak istiyor kafesin içinde baya hareketli.Kafes içerisinde kanatlarına zarar gelmesinden endişe ediyorum.Kafes temizliği yaparken 1-2 dakika uçmaya çalışıp duvara çarpıp düşmüştü kontrol ettiğimde herhangi bir sorunla karşılaşmadım.Sizce en az 1 hafta bekleyip mi dışarı salayım yoksa şimdi salsam bir sıkıntısı olur mu ? Genelde kafes tabaninda boyle takiliyor bana biraz tuyleri kabarik gibi geldi ondan dolayi huzursuzum.

Ekli dosyayı görüntüle 7231

Son düzenleme: