• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! 4 yaşında erkek muhabbet kuşuma eş seçimi

Turtalya

Yeni Üye
Merhaba 4 yaşında erkek muhabbet kuşum var eşi dün vefat etti, 30 dakika önce hiçbir şeyi yokken 30 dakika sonra odaya girdiğimde kafesin altında yatıyordu hiçbir hastalığı sorunu yoktu çok sağlıklıydı düzenli olarak veterinere götürürüm ikisini de, kalp krizi vb bir şey olduğundan şüpheleniyorum. Şimdi erkek kuşum yalnız kaldı yanına yeni bir dişi kuş almak istiyorum fakat almak istediğim yerdeki kuşlar hep 2 ila 4 aylık kuşlar. Bu sorun olur mu? Yaş farkı sıkıntı yaratır mı? (bu arada bu zamana kadar hiç çiftleşmediler yumurta vermediler, arkadaş arkadaş takıldılar sadece)

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
4 aylık dişi alıp yanına başka kafeste koyabilirsiniz

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Merhaba 4 yaşında erkek muhabbet kuşum var eşi dün vefat etti, 30 dakika önce hiçbir şeyi yokken 30 dakika sonra odaya girdiğimde kafesin altında yatıyordu hiçbir hastalığı sorunu yoktu çok sağlıklıydı düzenli olarak veterinere götürürüm ikisini de, kalp krizi vb bir şey olduğundan şüpheleniyorum. Şimdi erkek kuşum yalnız kaldı yanına yeni bir dişi kuş almak istiyorum fakat almak istediğim yerdeki kuşlar hep 2 ila 4 aylık kuşlar. Bu sorun olur mu? Yaş farkı sıkıntı yaratır mı? (bu arada bu zamana kadar hiç çiftleşmediler yumurta vermediler, arkadaş arkadaş takıldılar sadece)
Merhaba, başınız sağ olsun 🤲
Kalp krizi ani ölüme neden olabilir, 4 yaşında ki kuşunuz yavru ile arkadaş olur ancak 6-7 aylık genç kuş eş olabilir, 1 yaş üzeri ideal olur,kızgınlığa girmiş dişi kuş sahiplenirseniz çok uygun😊🤲
Özellikle kızgınlık diyorum yoksa onlarda arkadaş olur, dişi kızgın erkek baskın ise eş olma şansı %80 dir😊

Üst Alt