Merhaba iyi günler benim dişi kuşum benim dışımda evdekilere pek gitmezdi ama evcil bir kuştu omuzumuzdan başımızdan gitmezdi.1 haftalığına ablamın kuşu geldi ayrilmadilar bizimle kaldı erkek olan.Çok iyi anlaşırken dişi erkeği gagaladı bu durumu düzeltmek 3 ayımızı aldı.Artık dişi omzumuza başımıza nadir konuyor.Elimden hemen uçuyor.Erkek olanda susmuyor sürekli bağırıyordu hala gün içinde belli saatlerde bağırıyor

.Karekter meselesi ama yanına eş geldimi ilgiyi ona verir.Yan komşumuzun kuşu 6 yaşında var arada bize gelir kuşları gördümü asla ele gelmiyor.Sürekli konuşur susmaz kuş gibi nadir öter insan olmuş bu artık diye gülerim

.O sürekli insanların başında elinde durur.Ama o kuş bile eşi yok kuş gördümü pas vermiyor insanlara.Birçok evde kuş gördüm ya kafese hapsediliyor ya da yemini suyunu verdik tamam diyorlar kafes temizliği ilgili sıfır.Bu kuşta öyle bir eve düşebilir.Benim gibi 3 ayınızıda alabilir belki daha kısa da olur arkadaşta kalabilirler.Onlara zaman tanıyın alışma süreleri uzun olabiliyor.