• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! 4.5 aylık forpus ağzını açıp kapatıyor

burakcy

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Ağız açıp kapatma
Hastalık Belirti Tarihi
9 Kas 2025
Kullanılan İlaç
Bu amin forte
Merhabalar
4.5 aylık forpus papağanım var erkek
Bugün ağzını açıp kapatmaya başladı.

Videosu ektedir.
Kursak mantarı olabilirmi?
Ayrıca ilk tüy dökme döneminde kabarma sanırım o yüzden.
Bu amin forte, probiyotik ve gervit w takviyeleri kulanıyorum.

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
İlk defa mı yaptı, tekrar ediyor mu, ağızda koku var mı? Altına beyaz peçete serip güncel 4 5 dışkı olunca resmini eklermisiniz.

burakcy

Yeni Üye
İlk defa mı yaptı, tekrar ediyor mu, ağızda koku var mı? Altına beyaz peçete serip güncel 4 5 dışkı olunca resmini eklermisiniz.
Ağzının içini kontrol ettim herhangi bir beyazlık, yara, koku yoktu.
Resim atarım. Şimdi uyuyorlar. Korkutmak istemem
Evet ilk defa yaptı. Bir kaç defa tekrar etti

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Son video bu şekilde
Merhaba geçmiş olsun
Dışkılar güzel
Üşümüş olabilir
3 gün üst üste Entrobac probiyotik verin lütfen
Yarım suluğa mercimek tanesi kadar atın ve tahta yada plastik kaşık ile karıltırın
Max 8 saat kalsın sonra, kapalı şişe su ile değiştirin, suyu tazeleyin, gün içinde tekrar dışkı paylaşın lütfen
Odanız sıcak olsun mümkünse

burakcy

Yeni Üye
Merhaba geçmiş olsun
Dışkılar güzel
Üşümüş olabilir
3 gün üst üste Entrobac probiyotik verin lütfen
Yarım suluğa mercimek tanesi kadar atın ve tahta yada plastik kaşık ile karıltırın
Max 8 saat kalsın sonra, kapalı şişe su ile değiştirin, suyu tazeleyin, gün içinde tekrar dışkı paylaşın lütfen
Odanız sıcak olsun mümkünse
Merhaba
Birer gün arayla entrobac, gervit w ve bu amin veriyorum. Oda sıcaklığı 22-24 derece arası. Nem oranı 65-70 arası. Bugün ne amin forte verdim. Şu an temiz su var. Çarşamba probiyotik vereceğim.
Şu an ilk tüyünde. Bir haftadır beyaz tüyler döküyor. Eşine devamlı kaşıttırıyor kendini. Ve daha önce olmayan agresifliği var biraz
Halsizlik ve agresiflik yaparmı tüy dönemi.

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Merhaba
Birer gün arayla entrobac, gervit w ve bu amin veriyorum. Oda sıcaklığı 22-24 derece arası. Nem oranı 65-70 arası. Bugün ne amin forte verdim. Şu an temiz su var. Çarşamba probiyotik vereceğim.
Şu an ilk tüyünde. Bir haftadır beyaz tüyler döküyor. Eşine devamlı kaşıttırıyor kendini. Ve daha önce olmayan agresifliği var biraz
Halsizlik ve agresiflik yaparmı tüy dönemi.
Evet yapar siz ablamın dediği gibi çarşamba dan başlayarak 3 gün üst üste probiyotik verin tüy döneminde olduğu için bt amin forteyi hafta da 2 defa verin eğer sebze beslenmeleri iyi ise gerwiti 2 hafta da 1 verirsiniz. Nem bana yükse geldi ısı 27 28 nem 40 ı geçirmiyorum ama diğer arkadaşlarım da bir yorumlasın.

burakcy

Yeni Üye
Evet yapar siz ablamın dediği gibi çarşamba dan başlayarak 3 gün üst üste probiyotik verin tüy döneminde olduğu için bt amin forteyi hafta da 2 defa verin eğer sebze beslenmeleri iyi ise gerwiti 2 hafta da 1 verirsiniz. Nem bana yükse geldi ısı 27 28 nem 40 ı geçirmiyorum ama diğer arkadaşlarım da bir yorumlasın.
Sebze hiç yemiyor mübarekler. O yüzden hafta da 2 defa bu amin veriyorum mecburen

Üst Alt