• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

30 günlük sultan papağanı

ceku

Aktif Üye
Merhabalar 30 günlük sultan papağanı sahiplenmeyi düşünüyorum. Besleme konusunda vs araştırma yaptım fakat sizlere de sormak istedim. Ne yapmalıyım, ne şekilde beslemeliyim (hangi aralıklarla, hangi mama ile) nasıl yem kırmayı öğretmeliyim?

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Çeviri Ekibi
Tecrübeniz yoksa önermem. Elle beslemeyi doğru yapamama durumunuzda çok sakıncalı sonuçları olabilir. Tek yavruyu yeme düşürmek de sanıldığından zor bir iş. Başaramazsanız 5-6 ay elle beslemeniz gerekebilir, bu da hem siz hem de yavru için külfet olur(bu kadar süre elle beslenen yavrularda bağışıklık düşük olur). Sultanlar muhabbet kuşlarına göre daha çok uğraştırıyor yeme düşürme konusunda. Önerim yeni yeme düşmüş bir yavru sahiplenmeniz olur 👍🏻.

ceku

Aktif Üye
Tecrübeniz yoksa önermem. Elle beslemeyi doğru yapamama durumunuzda çok sakıncalı sonuçları olabilir. Tek yavruyu yeme düşürmek de sanıldığından zor bir iş. Başaramazsanız 5-6 ay elle beslemeniz gerekebilir, bu da hem siz hem de yavru için külfet olur(bu kadar süre elle beslenen yavrularda bağışıklık düşük olur). Sultanlar muhabbet kuşlarına göre daha çok uğraştırıyor yeme düşürme konusunda. Önerim yeni yeme düşmüş bir yavru sahiplenmeniz olur 👍🏻.
teşekkürler yardımınız için

Üst Alt