• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

3 yaşındaki dişi sultan papağnıma 1.5 yaşında eş aldım

artblakey

Yeni Üye
3 yaşındaki dişi sultan papağnıma 1.5 yaşında eş aldım kafeslerini yanyana koydum birbirlerine baktılar hatta uçuğ aynı yere gittiler ama ondan sonra bugun 3. gün dişi sultan pağanım erkekten kaçıyor yanında durmak istemiyor gibi erkek ona kur yapıyor gagasıyla kafese vuruyor ama benimki istemiyor.

artblakey

Yeni Üye
güncelleme:
durum hala aynı erkek bazen ötüyor ama dişi hiç ona yanaşmıyor.

bahark

Aktif Üye
İşin ehli değilim fakat kendi tecrübemden paylaşayım istedim. 2 yaşındaki sultan papağanıma 10 yaşında bir erkek aldım birkaç ay önce. Erkek inanılmaz hevesli ve kur yapıyor, dişi hiç pas vermiyordu. Önce kafeslerini aynı odada birbirlerinden uzak şekilde koydum. 1-2 hafta sonra yanyana getirdim kafesleri. Kafesten çıktıkları zaman erkek dişinin yanına gidiyor ama dişi sadece ısırıyordu. Ardından kafesleri gün içerisinde hep açık halde tuttum, kafeste yanyana koymaya cesaret edememiştim. 2 hafta içerisinde dişi hala ısırsa bile yanında durmaya başladı. Sonra da birbirlerinin tüylerini temizlemeye başladılar. Temizlediklerini gördükten 1-2 gün sonra da çiftleştiklerini gördüm.

Anladığım kadarıyla sultan papağanları birbirlerini eş tutarken süreci biraz uzatabiliyor alışmak adına. Zaten tek eşliler gibi okumuştum bir yerde. Birlikte vakit geçirebilecekleri bir alan ve zaman vermeniz iyi olur. Birlikte yem yedirebilirsiniz örneğin.

artblakey

Yeni Üye
değerli yorumun için teşekkür ederim. Şu an aynı kafesteler ve hiç kavga etmiyorlar yemek yiyorlar ama yan yana da durmuyorlar yani dişi kuş durmak istemiyor. Bugün ikisini de aynı anda besledim bakalım umarım 1-2 hafta içinde birbirlerini severler.

bahark

Aktif Üye
Umarım, birbirlerine kur yapacakları gün de gelir, tatlış tatlış bebek papağanlar da olur. Bebeklerin fotoğrafını da bekleriz buraya. ☺

artblakey

Yeni Üye
güncelleme; erkek kafese gagasıyla vurup ötüyor. Dişi kuş hala pas vermiyor

Üst Alt