• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tavsiye Et 2.sultan papağanı

emir2309

Yeni Üye
arkadaşlar merhaba ben şuan yaklaşık 4 aylık bir erkek sultan papağanı besliyorum. şuan kullandığım kafes 40cm ve tek sultan papağanı için minumum ölçülerde. Bende 2.yi alacağım için 65lik üretim kafesi alacağım ikisinin kafesi orası olacak. şuanki 40lık kafeside yeni gelen kuşa karantina ve alışma kafesi olarak kullanıcam. şuanki kuşum erkek olduğu için dişi kuş alırsam daha iyi olur ama sultanlarda cinsiyet ayrımı zor olduğunu biliyorum o yüzden cinsiyetine belirsiz diyelim sağlıklı gördüğüm güzel türdeki sultan papağanını alacağım şuanki kuşum wf olduğu için yine wf yada albino alabilirim yada bulursam lutino istiyorum. herneyse o önemli değil şuan
1- eğer aldığım kuş erkekse ne gibi sorun yaşarım kavga dövüş olur mu 2 erkek problem olur mu yoksa kişilik mevzusu mu?
2-eğer aldığım kuş dişiyse, yaşları küçük olmasına rağmen, yuvalık takmamama rağmen çiftleşirler mi problem olur mu?
3- 65x35x40 kafes yeterli midir günde 2 saat uçma saati verebilirim en az.
@Demet bükay @Burçak A. @Semiha S. @mortsvivants🥈 @Mert G.🥇 @Tuba K.🥈

Mert G.🥇

Eski Forumcu
Kafeskuslarıcom Öğrencisi
Kıdemli Üye
arkadaşlar merhaba ben şuan yaklaşık 4 aylık bir erkek sultan papağanı besliyorum. şuan kullandığım kafes 40cm ve tek sultan papağanı için minumum ölçülerde. Bende 2.yi alacağım için 65lik üretim kafesi alacağım ikisinin kafesi orası olacak. şuanki 40lık kafeside yeni gelen kuşa karantina ve alışma kafesi olarak kullanıcam. şuanki kuşum erkek olduğu için dişi kuş alırsam daha iyi olur ama sultanlarda cinsiyet ayrımı zor olduğunu biliyorum o yüzden cinsiyetine belirsiz diyelim sağlıklı gördüğüm güzel türdeki sultan papağanını alacağım şuanki kuşum wf olduğu için yine wf yada albino alabilirim yada bulursam lutino istiyorum. herneyse o önemli değil şuan
1- eğer aldığım kuş erkekse ne gibi sorun yaşarım kavga dövüş olur mu 2 erkek problem olur mu yoksa kişilik mevzusu mu?
2-eğer aldığım kuş dişiyse, yaşları küçük olmasına rağmen, yuvalık takmamama rağmen çiftleşirler mi problem olur mu?
3- 65x35x40 kafes yeterli midir günde 2 saat uçma saati verebilirim en az.
@Demet bükay @Burçak A. @Semiha S. @mortsvivants🥈 @Mert G.🥇 @Tuba K.🥈
Erkek kuşlar birbiriyle kavga edebiliyorlar oyüzden disi alsanız daha iyi olur. 65lik kafes iyi olur.
Cinsiyeti çatı kontrolden anlayabilirsiniz.poposunun üstündeki kemikten belli olur
Erkek ise (--) 1 cm ve arası az şekilde olur
Disi ise (----) 1 cm ve üzeri olur

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Ben sultanlarımda aynı cinsiyetlerdeki kuşları biraraya koyduğumda şuana kadar hiç sorun yaşamadım.

Yavru sayılabilecek kuşların %90 nında çifleşme durumu yaşamazsınız ama olma ihtimalide bazen oluyor. Ben aynı kuluçka yavrularımın aynı kafeste daha üç aylıkken çiftleştiklerine şahit oldum. Ki beslenmelerinede okadar dikkat ediyorum. Yani ihtimal var ama kesin olacak diye bir durum yok. Görür görmez ayırınca sorun ortadan kalmış oldu.

Üst Alt