• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

2 dişi 1 erkek aynı kafes

furkan2777

Yeni Üye
Merhaba dostlarım
Benim eskiden iyi anlaşan bir çift kuşum vardı fakat onları hastalık sebebiyle ayırmam gerekti. Dişi kuşumda yavru olduğu için uzun süre ayıracagımdan erkege yeni bir eş aldım. Kafesim ortadan bölmeli oldugu için birbirlerini görmeyecekleri şekilde ayırdım.

Ayırdıgım ufak dişi büyüdü ve kızıştı, erkege yeni aldıgım dişi ile de anlaştı bir miktar, kaşıma vardı birbirlerini fakat kur yapıyor erkek dişi de cevap yoktu. Bende şimdi bu üçünü aynı kafese koydum bakalım erkek olan hangisiyle eş olacak. Eş olmayan dişiye de bir erkek eş alayım dedim.

Şimdi birbirleri ile eskiden iyi anlaşan bu iki kuş, şuan kafesin içinde erkek dişiyi kovalıyor ve bir miktar salıdırıyor. Çok fazla vurmuyor ben bunu baskınlık kurmaya çalışdıgı için diye düşünüyorum. Çünkü dişiyi de tek başına kafese koydugum için o da baskın oldu. Şuan erkek baskın gelmek için kovalıyor diye düşünüyorum. İlk attıgımda birbilerini kaşıdılar ve hatırlamış olmaları lazım biraz oynadılar. Fakat şuan erkek dişiyi tüneklerde kovalıyor ve ufak saldırıyor dişi de cevap veriyor fakat çok büyümeden olay dişi kaçıyor.

Sizce durum nedir?
Ya da ne yapmalıyım.
Şuan elimde aynı kafesde 2 dişi ve 1 erkek var hepsine tek tek eş alırsam 6 kuş oluyor ve çok fazla. Birisi ile e olsun istiyorum nasıl yapacagım ?

Not: İlk önce sanki birbirlerine yem kusar gibi yapıyorlar sonra kavga çıkıyor. Henüz aynı kafese koyalı 5 saat oldu.

Son düzenleme:

furkan2777

Yeni Üye
Dişi kuşlar henüz yuvalıgı tanımıyorlar

Emre A.

Tutkulu
kıskançlık var gibi bir erkek daha alıp aralarına katın anlaşan çiftleri ayırın. bir dişiyi eşsiz bırakmak sakıncalı olur. ve bir adet daha kafes almalısınız.

Yusuf Kürşat Akkuş

Eski Forumcu
Kurucu Üye
Şimdi ben üretici olduğum için elimizde kuş sayısı fazla ve bazı denemeler yapabiliyoruz misal çift kuşum var yumurta alınmış yavru alınmış onlar kafesteyken başka bir dişi attığım zaman erkek otomatikman yeni kuşu kıskanıyor eşine saldırıyor diğer kuşun yanında duruyor eşini kovalıyor bu demek değilki yeni kuşla eş alacak aslında eşi eski olan. Bu nedenle aynı kafeste iki dişi bir erkeğe gerek yok siz birini deneyin 2 ay olmadımı diğerini deneyin

furkan2777

Yeni Üye
Şimdi ben üretici olduğum için elimizde kuş sayısı fazla ve bazı denemeler yapabiliyoruz misal çift kuşum var yumurta alınmış yavru alınmış onlar kafesteyken başka bir dişi attığım zaman erkek otomatikman yeni kuşu kıskanıyor eşine saldırıyor diğer kuşun yanında duruyor eşini kovalıyor bu demek değilki yeni kuşla eş alacak aslında eşi eski olan. Bu nedenle aynı kafeste iki dişi bir erkeğe gerek yok siz birini deneyin 2 ay olmadımı diğerini deneyin
Oyle yapmayi denoyorum suan sagolun

Üst Alt