• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

2. Dişi? 1 erkek 2 dişi olurmu?

MrvSrv

Yeni Üye
Merhabalar, benim 5 aylık erkek 6 aylık dişi muhabbet kuşum var. Dişi ayak özürlü 3 parmak ve 2 parmağı kısa ve c şeklinde.
Petşoptan alınma ve ailemindi ben onlardan aldım, yeni alınmıştı ama vermek istemedim geri mahalle petsopu ve kötü şartlardaydı.
Her neyse, erkek olan kuşumla kafes içerisinde durduk yere kavgaları yok, yanyana da uyuyabiliyolar ama dişi erkeğe baya üstünlük taslamış durumda, kafes içi oyuncakları oynatmıyor ve yem yemeye inince 2. Yemlik olmasına ramen erkeği indiriyor ve o yemlikten yiyor, kafeste erkek ondan çok çekiniyor, 2 kerede kafasını ısırmıştı erkeğin.

Dişinin Ayak özürü var ama ben zihinselde biraz özrü olduğunu düşünüyorum hareketleri erkeğe göre ve bir kuşa göre sanki zihinsel engelli gibi hafid. erkeği yanına asla yanastırmıyor ve bireysel takılıyor. Erkekse cook arkadaş canlısı ve hic susmayan kızın peşinde gezen bir kuş.

Asıl konumuza gelecek olursam ben 2. Dişi sahiplenmek istiyorum, 2. Bir kafesim var ayak engeli olan dişiye orda baksam 1. Kafeste yeni aldığım dişiyi sonra eklesem, saldığımda üçü takılsa ama kafeslerde ayak özürlü olan tek olsa pskolojisi bozulurmu sizce?
(İlk dişiyi vermek istemiyorum, kafes içi ayak özründen dolayı ona göre dizayn ve yaşam alano gerek, bazen düşüyor ve biraz cesaretsiz sakar bi kuş)

Kafeslerin resmi aşağıda, yeni alacağım dişi beyaz olan, satıcı 1 bucuk aylık dedi ama 3-4 ayı var gibi geldi bana sizce 1 bucuk aylıktak büyükmü.

Zehra Berik

Müdavim
Kıdemli Üye
Elinizde tuttuğunuz kuş 1.5 2 aylık var daha yavru alttaki mavi olan kuşta 4 ya da 4.5 aylık var. Yeşil kuşta sanırım dişi o da yetişkin bir kuş. Bu durumda siz neden yavruları eş yapıyorsunuz ki ? Ve eş yapacaksanizda dişi erkekten büyük olmamalı erkek dişiden ay olarak biraz daha büyük olmalı böyle durumda dişi zaten erkeğe üstünlük kurar erkekte yavru bir kuş çünkü

Tarık T.

Eski Forumcu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Tecrübeli arkadaşlar daha iyi yorum yapar ancak bence dişiyi yalnız bırakmayın. Erkeğin yanına başka dişi alıp eş olsun istiyorsunuz bu sefer diğeri yalnız kalacak. Tavsiyem 2 kafesiniz var o zaman ona da bir eş alın bakabilecekseniz.

Zehra Berik

Müdavim
Kıdemli Üye
Tecrübeli arkadaşlar daha iyi yorum yapar ancak bence dişiyi yalnız bırakmayın. Erkeğin yanına başka dişi alıp eş olsun istiyorsunuz bu sefer diğeri yalnız kalacak. Tavsiyem 2 kafesiniz var o zaman ona da bir eş alın bakabilecekseniz.
Yukardaki dişi çok küçük olduğu için yanına eş alınamaz tek kafeste sahibi ilgi gösterince kendini yalnız hissetmez lakin eş alınırsa erkek kuş yavru dişiyle ciftleşmek isticek bu da yavrunun ölümüyle sonuçlanır

MrvSrv

Yeni Üye
Elinizde tuttuğunuz kuş 1.5 2 aylık var daha yavru alttaki mavi olan kuşta 4 ya da 4.5 aylık var. Yeşil kuşta sanırım dişi o da yetişkin bir kuş. Bu durumda siz neden yavruları eş yapıyorsunuz ki ? Ve eş yapacaksanizda dişi erkekten büyük olmamalı erkek dişiden ay olarak biraz daha büyük olmalı böyle durumda dişi zaten erkeğe üstünlük kurar erkekte yavru bir kuş çünkü
Yeşil olan annenmlerindi, bir gıdım kafeste ve iyi bakılmadığı için almıştım, eş yapmakta istiyorum fakat dişiyle eş yapamam, dediğiniz gibi hem ay olarak büyük hemde erkeği kabul etmedi daha bireysel ve kafeste erkeği istemeyen bir kuş.

Zehra Berik

Müdavim
Kıdemli Üye
Yeşil olan annenmlerindi, bir gıdım kafeste ve iyi bakılmadığı için almıştım, eş yapmakta istiyorum fakat dişiyle eş yapamam, dediğiniz gibi hem ay olarak büyük hemde erkeği kabul etmedi daha bireysel ve kafeste erkeği istemeyen bir kuş.
O yüzden yeşil olana kendi yaşıtı ve kendi rengi bir eş alın kabul edecektir

MrvSrv

Yeni Üye
Yukardaki dişi çok küçük olduğu için yanına eş alınamaz tek kafeste sahibi ilgi gösterince kendini yalnız hissetmez lakin eş alınırsa erkek kuş yavru dişiyle ciftleşmek isticek bu da yavrunun ölümüyle sonuçlanır

Beyaz olan küçüğü tek kafeste bakayım o halde, ilgilendiğim taktirde de yanlız kalmamış olur.

Tarık T.

Eski Forumcu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Arkadaşımız erkek olanın yanına dişi alıp engelli olan dişiyi ayırmak istiyorum dediğine istinaden benim yazdığım cevap. Erkek olan mavide zaten yavru sayılır yanına şuan yavru bir dişi alması zamanlama açısından en iyisi beraber büyüyüp anlaşabilirler zaten ikisini şuan yan yana koysa eş tutumaz eş olmaz ve dişi erkekten küçük olmalı ki asıl olan eş seçimi böyle olmaz güvenilir bir yere gidilir kuşlar salmaya bırakılır eşler kendileri seçerler birbirlerini.

MrvSrv

Yeni Üye

2. Kafes 2 kuşa yetersiz diye düşündüm, 1 bucuk aylık olan büyüyene kadar tek bakmaya karar verdim, sonrası yeşili ayırırım ilerleyen vakitte belki onada bir eşleşme yaparm kafes büyütüp.

Doğacı

Eski Forumcu
Kuşlarınız daha kızışma dönemine girmemiş. Bence yeni bir kuş daha almayın,bekleyin.
Kuşlar eşlerini kendi seçer ayrıca.
Dişiler de baskın olabilir yaşı küçük olsun büyük olsun farketmez. Kuşların karakterleri farklı olabilir. Bir erkek kuş yaşı büyük olsa da kendisinden küçük dişiyi kabul etmeyebilir,kabul edecek diye bir kaide yok. Siz tekli kafese erkeğe zarar vermeye çalışan dişiyi koyun,erkeğe zarar vermeyen dişi ile erkek kuş aynı kafeste olsun.
Kızışma dönemlerinde serbest bırakırsınız birbirlerini eş olarak seçerlerse zaten ona göre harekete geçersiniz.
Ayrıca dişi kuşun baskın,oteriter olması zihinsel sorun olduğunu göstermez,dişilerin birçoğu sert davranır,eğitimi zor olur, konuşturmak çooook emek ister. Erkekler eğitilmeye yatkındır,uysallık daha fazladır dişiye göre.Zamana bırakın kısaca.

MrvSrv

Yeni Üye
Kuşlarınız daha kızışma dönemine girmemiş. Bence yeni bir kuş daha almayın,bekleyin.
Kuşlar eşlerini kendi seçer ayrıca.
Dişiler de baskın olabilir yaşı küçük olsun büyük olsun farketmez. Kuşların karakterleri farklı olabilir. Bir erkek kuş yaşı büyük olsa da kendisinden küçük dişiyi kabul etmeyebilir,kabul edecek diye bir kaide yok. Siz tekli kafese erkeğe zarar vermeye çalışan dişiyi koyun,erkeğe zarar vermeyen dişi ile erkek kuş aynı kafeste olsun.
Kızışma dönemlerinde serbest bırakırsınız birbirlerini eş olarak seçerlerse zaten ona göre harekete geçersiniz.
Ayrıca dişi kuşun baskın,oteriter olması zihinsel sorun olduğunu göstermez,dişilerin birçoğu sert davranır,eğitimi zor olur, konuşturmak çooook emek ister. Erkekler eğitilmeye yatkındır,uysallık daha fazladır dişiye göre.Zamana bırakın kısaca.

Yorumunuz için teşekkür ederim, aslında zihinsel olarak bahsetmek istediğim baskınlığı değildi. Bir kaç hareketine dayanarak öyle düşünmüştüm.
Yavruyken almak istememin sebebide, yavru olduklarında birbirlerine daha kolay alışıyolar diye okudum bir formda ondan sebepti aslında.

İleride yavruları olsun istiyorum ama yeşille çiftleştiremem çünkü yavruların engelli olma olasılığı var sanırım.
Yavru almak çok sonraki iş tabiki onun farkındayım çok küçükler zaten, birbirlerine alışsınlar ve yavruluktan büyütmek istediğim için şuan almak istemiştim.

Doğacı

Eski Forumcu
Yorumunuz için teşekkür ederim, aslında zihinsel olarak bahsetmek istediğim baskınlığı değildi. Bir kaç hareketine dayanarak öyle düşünmüştüm.
Yavruyken almak istememin sebebide, yavru olduklarında birbirlerine daha kolay alışıyolar diye okudum bir formda ondan sebepti aslında.

İleride yavruları olsun istiyorum ama yeşille çiftleştiremem çünkü yavruların engelli olma olasılığı var sanırım.
Yavru almak çok sonraki iş tabiki onun farkındayım çok küçükler zaten, birbirlerine alışsınlar ve yavruluktan büyütmek istediğim için şuan almak istemiştim.
Aslında bununla hiç alakası yok. Yavruyken alsanız bile yetişkin olduklarında eş olup yavru verecekleri anlamına gelmez,kesin gözüyle bakamayız. Benim yetişkin erkek kuşum teyzemin dişi kuşunu gördüğü zaman,birbirlerine alıştılar hemencecik. Erkek kuşuma dişi kuş satın aldım kuşumu götürdüm kendi seçsin diye,aradan kaç zaman geçti daha çiftleşme olmadı.
Eğitilmiş dişi satın alabilirsin erkek kuşun büyüdüğü zaman.
Ben çok eskiden yetişkin dişi kuş görmüştüm satılıktı diye hatırlıyorum,konuşan kuştu galiba, hareketliydi sevecen. Bu şekilde bir kuş bulursanız öyle de eş yapabilirsiniz tabi birbirlerini kabuk ederler mi etmezler mi bilemem.

MrvSrv

Yeni Üye
Aslında bununla hiç alakası yok. Yavruyken alsanız bile yetişkin olduklarında eş olup yavru verecekleri anlamına gelmez,kesin gözüyle bakamayız. Benim yetişkin erkek kuşum teyzemin dişi kuşunu gördüğü zaman,birbirlerine alıştılar hemencecik. Erkek kuşuma dişi kuş satın aldım kuşumu götürdüm kendi seçsin diye,aradan kaç zaman geçti daha çiftleşme olmadı.
Eğitilmiş dişi satın alabilirsin erkek kuşun büyüdüğü zaman.
Ben çok eskiden yetişkin dişi kuş görmüştüm satılıktı diye hatırlıyorum,konuşan kuştu galiba, hareketliydi sevecen. Bu şekilde bir kuş bulursanız öyle de eş yapabilirsiniz tabi birbirlerini kabuk ederler mi etmezler mi bilemem.

Söyledikleriniz düşününce mantıklı geldi, normalde kusların içine atıp eş seçtiriyolar ama eve geldikten sonra yine anlaşamayan oluyormuş, formda gördüm yine.
Öneriniz için teşekkür ederim

Üst Alt