• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! 2 aylık sultan papağanım kusuyor

fatma_

Yeni Üye
sultan papağanımı alalı yaklasık 1 hafta oldu ama son 4 gündür içtiği suyu kusmaya başladı bir yudum bile alsa çıkardı ve sürekli susamaya başladı iştahı kapandı yem yemiyo bazen kabuğunu ayıklayıp içini yutmadan atıyor aldığım yere sordum kursak mantarı olabilir dedi bende mikostatine başladım üç gündür veriyorum fakat hala bir gelişme olmadı açlıktan ölmesinden çok korkuyorum lütfen bir tavsiye verin iştahını nasıl açabilirim, çok su içirmemeye gayret ediyorum çünkü aç karnına çok su içmesi de kusmasına sebep oluyormus lakin zaten suyu içer içmez kusuyor ne yapmam gerekiyor? benimki gibi bir durumla karşılaşan var mı acaba? yardımcı olursanız çok sevinirim...

Ekli dosyalar

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Ağzında kötü koku, salyalı kusması var mı? Dışkı resmini görebilir miyiz

fatma_

Yeni Üye
Ağzında kötü koku, salyalı kusması var mı? Dışkı resmini görebilir miyiz
dışkısının rengi normal sanırım ama biraz sulu doğal olarak çünkü sudan başka birşey yiyip içmiyor, ağız kokusu yok, salyalı kusuyor ama sadece su

Ekli dosyalar

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Denge kaybı var mı peki

fatma_

Yeni Üye
Denge kaybı var mı peki
uçmayı hala pek bilmiyor bir tünekten öbürüne geçerken zorlanıyor ama elime aldığımda başka bir yere götürürken sabit denge kaybı tam olarak nasıl oluyor bilmiyorum ama bu sekilde anlatabilirim umarim

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
uçmayı hala pek bilmiyor bir tünekten öbürüne geçerken zorlanıyor ama elime aldığımda başka bir yere götürürken sabit denge kaybı tam olarak nasıl oluyor bilmiyorum ama bu sekilde anlatabilirim umarim
Dengede duramama, yürürken sallanma gibi

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Zeolitli el besleme yapmalısınız. Açsa iyice güçten düşer kurumaya girer. Aldığınız yer kursak mantarı olabilir diyorsa bu geldiği yerde olmuştur. Bir haftada olmuş alalı ve başlayalı 4 gün olmuş demişsiniz. Üç günde olacak bir durum değil bu. Hasta kuşu vermiş size belliki. Siz yapamıyorsanız götürün kendisi el besleme yapsın. Mamasıma entrobac probiyotik katın. Mikostatin beşeri ilaç kuşlar için ağır gelebilir.

fatma_

Yeni Üye
Zeolitli el besleme yapmalısınız. Açsa iyice güçten düşer kurumaya girer. Aldığınız yer kursak mantarı olabilir diyorsa bu geldiği yerde olmuştur. Bir haftada olmuş alalı ve başlayalı 4 gün olmuş demişsiniz. Üç günde olacak bir durum değil bu. Hasta kuşu vermiş size belliki. Siz yapamıyorsanız götürün kendisi el besleme yapsın. Mamasıma entrobac probiyotik katın. Mikostatin beşeri ilaç kuşlar için ağır gelebilir.
kocaeliden almıştım istanbula getirdim strese girmeden kısa sürede alıştı bize lakin geri götürmem biraz zor olur maalesef elle beslemek için pet shoptan malzeme aldım fakat tehlikeli olduğunu söylediler mikostatine devam etmeli miyim? kussa da çok susuyo suyunu ne kadar vermeliyim bir bilginiz var mi acaba 🙏🏻

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
kocaeliden almıştım istanbula getirdim strese girmeden kısa sürede alıştı bize lakin geri götürmem biraz zor olur maalesef elle beslemek için pet shoptan malzeme aldım fakat tehlikeli olduğunu söylediler mikostatine devam etmeli miyim? kussa da çok susuyo suyunu ne kadar vermeliyim bir bilginiz var mi acaba 🙏🏻
İstanbul'un neresi. @Şehmus BAKIR beye ulaştırın kendisi yardımcı olur size.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Bence de ulaştırın, mikostatin aşırı susatır o durum normal ancak yemesi lazım 🙏

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Şehmus beyle iletişime geçtiniz mi?

Üst Alt