nbt_moon0619
Yeni Üye
Merhaba 2 aylık muhabbet kuşu aldım. Bizzat erkek olduğunu düşünüp kendim seçtim. 2 hafta olacak yarın eve geleli. Evde bir tane de 9 aylık çapraz bacak hastalığına sahip dişi kuşum var. İlk başlarda yavrumu gözlemleyip direk elime alıştırdım. İlk gün elime alıştı diyebilirim. Diğer günlerde kafama omzuma alıştırdım. Bunları 9 aylık dişimden ayrı yapıyordum. Çünkü dişi kuşum elimize geldiğinde uysal davransa da kafeste yanına yaklaştığımız an hep korkuyor. Öyleki daha önce sahip olduğum kendisinden 2 ay büyük bir dişi yavrumu korkutmuştu ve bana saldırır hale gelmişti yavru. İkisi arkadaş olmuştu ama kafesin yanına yaklaştığım an kaçtığı için diğer dişimde beni düşman olarak görmeye başladı. Sonra o kaçınca bu erkeği aldım. Bu arada bende bir sorun olduğunu düşünmüyorum çünkü daha önce 4 yaşında bir dişiyi eğittim yani gerçekten severek bakıyorum.
Bugün, yeni aldığım yavruda konuşma belirtisi gördüm. Bununla birlikte dişi kuşumla tanıştığından beri sadece elime geliyor. İlgi istediğini belirtir şekilde ötüyor ilgileniyorum parmaklarımda dolaşıp oynuyor ama elimde dışarı çıkmıyor. Dişi kuşumun tepkilerini vermeye başladı. Ayrı odalarda barındırmaya da kıyamıyorum. Hava soğuk çünkü biri için diğerini yok sayamam. Gagasını artık sevdirmiyor. Kafasını okşamama izin vermiyor. Elimde yem yiyor elimde duruyor ama dışarı çıkarttığımda benden kaçıyor. Tekrar iki kuşa ayrı zamanlarda ilgi göstermeyi düşünüyorum. Ne dersiniz düzelir mi?
Bir de cinsiyeti erkek olarak seçtim ama bir bakar mısınız? Sarı yüzlü yerli muhabbet kuşu gibi duruyor düz yerli de olabilir. Ekli dosyayı görüntüle 14465
Bugün, yeni aldığım yavruda konuşma belirtisi gördüm. Bununla birlikte dişi kuşumla tanıştığından beri sadece elime geliyor. İlgi istediğini belirtir şekilde ötüyor ilgileniyorum parmaklarımda dolaşıp oynuyor ama elimde dışarı çıkmıyor. Dişi kuşumun tepkilerini vermeye başladı. Ayrı odalarda barındırmaya da kıyamıyorum. Hava soğuk çünkü biri için diğerini yok sayamam. Gagasını artık sevdirmiyor. Kafasını okşamama izin vermiyor. Elimde yem yiyor elimde duruyor ama dışarı çıkarttığımda benden kaçıyor. Tekrar iki kuşa ayrı zamanlarda ilgi göstermeyi düşünüyorum. Ne dersiniz düzelir mi?
Bir de cinsiyeti erkek olarak seçtim ama bir bakar mısınız? Sarı yüzlü yerli muhabbet kuşu gibi duruyor düz yerli de olabilir. Ekli dosyayı görüntüle 14465