• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

2.5 aylık sultan papağanım kabarık duruyor

TsYuusuf

Yeni Üye
merhaba arkadaşlar sultan papağanı aldım ve pazartesi akşamından beridir tünek üzerinde sabit durduğu zaman kabarık duruyor yemini suyunu güzelce veriyorum aldığımdan beri her gün suyunu tazeliyorum su içinde vitamin de var vitamini dün aldım ekledim suya dışkısıda gayet normal halsiz gibi durmuyor kafasını arkaya atıp uyumuyor sağlıklı bir kuş gibi duruyor ama tek sorunu 3 gündür tünekte durduğu zaman sabit şekilde kendini kabartıyor ben yaklaşınca da kabarıklığı gidiyor yardımcı olursanız sevinirim
NOT 4 numaralı görsel pazartesi çekildi

Ekli dosyalar

• 458.2 KB Görüntüleme: 9
  • 475.1 KB Görüntüleme: 9
  • 395.9 KB Görüntüleme: 9
  • 469.7 KB Görüntüleme: 9

kusoz22

Yeni Üye
Şu anda belirttiğiniz bilgiler doğrultusunda, ciddi bir sağlık sorunu olmasa da birkaç noktaya dikkat etmek faydalı olabilir:

Kabarık Durmanın Olası Nedenleri
  1. Adaptasyon Süreci:
    • Kuşlar yeni bir ortama girdiklerinde kendilerini güvende hissetmek için daha az hareket edip, kabararak vücut ısısını korumaya çalışabilirler. Sultan papağanınız henüz alışma sürecinde olabilir.
  2. Dinlenme veya Rahatlama:
    • Kuşlar sabit durduklarında ve dinlendiklerinde genellikle tüylerini hafifçe kabartırlar. Bu, onların rahat olduğunu gösterebilir.
  3. Ortam Sıcaklığı:
    • Ortamın biraz serin olması durumunda da vücut ısısını korumak için tüylerini kabartabilir. Kuşunuzun yaşadığı ortamın sıcaklığının 20-25°C civarında olduğundan emin olun.
  4. Hafif Stres veya İzolasyon:
    • Kuşunuzun yalnız olması veya yeni bir ortama alışmaya çalışması hafif stres yaratabilir. Yaklaştığınızda kabarıklığının gitmesi, size yavaş yavaş alıştığını ve stresin azaldığını gösteriyor olabilir.
Öneriler
  1. Sabırlı Olun:
    • Kuşunuz yeni ortamına alışırken biraz zamana ihtiyaç duyabilir. Yaklaşmaya devam edin, ama onu ürkütmeden ve sakin hareketlerle.
  2. Rutini Oturtun:
    • Yem verme, kafes temizliği ve oyun zamanlarını belirli saatlerde yapmaya çalışın. Bu, kuşunuzun ortama daha hızlı alışmasına yardımcı olur.
  3. Oyun ve Etkileşim:
    • Kuşunuzla konuşun ve ona nazikçe yaklaşarak güvenini kazanın. Oyuncaklarla dikkatini çekebilirsiniz.
  4. Gözlemlemeye Devam Edin:
    • Eğer ilerleyen günlerde iştah kaybı, halsizlik, anormal dışkı veya sürekli tüy kabartma gibi belirtiler görürseniz bir veteriner hekime danışmanız gerekebilir. Ancak şu an anlattıklarınıza göre bu sadece bir adaptasyon süreci gibi görünüyor.

Üst Alt