• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! 1 yavrunun kursak tamamen boş

Mahirbs

Aktif Üye
Arkadaşlar merhaba 4 yavrulu çift sultanım var 4de yavrusu var Bi kaç gündür takip ediyorum yavruların en büyüğünün kursak dolu ama diğer 3 yavrunun kursağında çok az yem var 3-4 gündür böyle elle beslemelimiyim yoksa bu şekilde devam etsinler mi.

Not: elle beslemeyi daha önce 1-2 defa yaptım ama mama şu an elimde chichi elle besleme maması var o mamada yapar yapar lapa gibi donuyor

Şimdi baktım 1 yavrunun kursağı tamamen boş ve yavru baya halsiz kalmış

Son düzenleme:

EzgiA

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Merhaba. Anne Beslemiyorsa Siz Elle Besleme Mamasi ile 2 Saatte Bir Beslemelisiniz. Demet Abla Daha İyi Bilgi Verir Sizlere. @Demet bükay

EzgiA

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Elle Besleme Mamasi Versele Laga A21 Temin Edip Onunla Besleme Yapın.

Mert G.

Eski Forumcu
Kursakları ne kadar dolu

Mahirbs

Aktif Üye
Az önce baktım yavru zeminde yatıyor elle besledim biraz ama mama hemen donuyor anne baba yeniden çiftleşmeye başlamış sanırım yavrunun birini kaybedeceğim elimden geleni yapıyorum ama biraz zor gibi duruyor

Mert G.

Eski Forumcu
Az önce baktım yavru zeminde yatıyor elle besledim biraz ama mama hemen donuyor anne baba yeniden çiftleşmeye başlamış sanırım yavrunun birini kaybedeceğim elimden geleni yapıyorum ama biraz zor gibi duruyor
Yuvalıgı sıcak tutun. Biraz sulandırın mamayı

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Siz elle beslemeye devam edin a21 mama alın 🙏

Mahirbs

Aktif Üye
Yuvalıgı sıcak tutun. Biraz sulandırın mamayı
Mmayı sulandırıyorum ölçülerine göre yapıyorum evin içi 23-24 derece diğer yavrular sıcak bu soğuk yuvalığın bir göşesinde çırpınıyordu az birşey besledim şimdi kafası yana yatmış bekliyor kardeşlerinin arasına koydum

Mert G.

Eski Forumcu
Mmayı sulandırıyorum ölçülerine göre yapıyorum evin içi 23-24 derece diğer yavrular sıcak bu soğuk yuvalığın bir göşesinde çırpınıyordu az birşey besledim şimdi kafası yana yatmış bekliyor kardeşlerinin arasına koydum
Koyun ama sıcak tutulması gerek ben öyle bir yavrumu kaybettım

Mahirbs

Aktif Üye
Koyun ama sıcak tutulması gerek ben öyle bir yavrumu kaybettım
Takip ediyorum şu an iç içe duruyorlar evde kedide var o yüzden peteğe yakın koyamıyorum ayrı kafese koyup ayrı bir yavrulupa alıp folluk içine mi sıcak su mu koymam lazım

Mert G.

Eski Forumcu
Takip ediyorum şu an iç içe duruyorlar evde kedide var o yüzden peteğe yakın koyamıyorum ayrı kafese koyup ayrı bir yavrulupa alıp folluk içine mi sıcak su mu koymam lazım
Annesi beslemiyorsa öyle birşey yapabilir pet şişe sıcak su koyup ıcıne koymadan bir bezle sarıp folluga koyulabilir annesi terk etmişse hasta olduğundan terketmiş olabilir. @Demet bükay abla sence başka birşey yapılabilir mi

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Yeniden çifleşme TERK demektir, babanın ayrılması gerekli, anne bakmazsa elbesleme yapmalısınız
Mama koyu ise çok kattığınızdandır, az mama ve ona göre su katın, acil besleme yapın lütfen

Mahirbs

Aktif Üye
Yeniden çifleşme TERK demektir, babanın ayrılması gerekli, anne bakmazsa elbesleme yapmalısınız
Mama koyu ise çok kattığınızdandır, az mama ve ona göre su katın, acil besleme yapın lütfen
Diğer 3 yavruyu besliyorlar çok fazla olmasada kursakta hep yem oluyor
el besleme maması chichi diye bir marka bulup almıştım tarihi var daha yeni aldım üzerindeki ölçüye göre yapıyorum onunla besledim sabah ama mama kursakta donmuş gibi kursak sert kuş kardeşlerinin yanında ama soğuk diğerleri sıcak. Az önce gene baktım yavrulara bu kuş yan yatmış çırpınıyordu aldım biraz elimle ısıttım düzeldi geri koydum ama durumu kötü elle beslemeye devam etsem bendeki mama kursakta donuyor gibi ne yapacağım bilmiyorum

Mert G.

Eski Forumcu
Diğer 3 yavruyu besliyorlar çok fazla olmasada kursakta hep yem oluyor
el besleme maması chichi diye bir marka bulup almıştım tarihi var daha yeni aldım üzerindeki ölçüye göre yapıyorum onunla besledim sabah ama mama kursakta donmuş gibi kursak sert kuş kardeşlerinin yanında ama soğuk diğerleri sıcak. Az önce gene baktım yavrulara bu kuş yan yatmış çırpınıyordu aldım biraz elimle ısıttım düzeldi geri koydum ama durumu kötü elle beslemeye devam etsem bendeki mama kursakta donuyor gibi ne yapacağım bilmiyorum
Mamayı değiştirin a21 tehmin edin

Mahirbs

Aktif Üye
Malesef yavru öldü mamayı bulmam uzun sürdü sanırım umarım diğer yavruları yaşatabiliriz. Petshopun en kaliteli marka diye verdiği mamayı kullandım a21 den daha pahalı bir fiyata almıştım ama araştırmamanın zararını yaşadım. Mama yavrunun kursağında kas katı kalmış hiç erimemiş benim hatamda çok büyük malesef elimden geleni yaptım ama olmadı

Üst Alt