• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tavsiye Et 1 yaşındaki sultan papağanım sağlıklı tüy çıkarmıyor!

tuqn

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
tüy dökme
Hastalık Belirti Tarihi
1 Şub 2026
Kullanılan İlaç
avicare omega 3&6, echinacea purpurea ve matricaria recutita
1 yaşındaki erkek grey sultan papağanımın tüyleri ile ilgili soeun yaşıyorum. Yavru kanat ve kuyruk tüylerini döktü, yeni tüyler çıkmaya başladı ama yeni çıkan tüyler zamanla düşüyor. Tüyler çıkarken bir sorun yok parlak ve sağlıklı çıkıyor ama tamamen uzadıktan 1-2 gün sonra sarkıp düşüyor ve köklerinde az bir miktar kan oluyor. Öyle aktif kanaması falan olmuyor ama düşen tüyün kökünün ucunda bir miktar kan oluyor. Veterinere götürdüm bana 3 adet ürün verdi (avicare omega 3&6, echinacea purpurea ve matricaria recutita). Damlaları günde ağızdan omega 2 damla diğerleri 1 damla düzenli olarak 3 haftadır veriyorum. Tüyler düştükten sonra tekrar çıktı ama yine düşmeye başladı. Oğlumun genel tüy yapısı sağlıklı yani ilk bakışta bir soeun olduğunu anlamazsınız ama kanat ve kuyruk tüylerinin köklerinde sorun var. Ne yapmalıyım? Teşekkürler.

Ekli dosyalar

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
1 yaşındaki erkek grey sultan papağanımın tüyleri ile ilgili soeun yaşıyorum. Yavru kanat ve kuyruk tüylerini döktü, yeni tüyler çıkmaya başladı ama yeni çıkan tüyler zamanla düşüyor. Tüyler çıkarken bir sorun yok parlak ve sağlıklı çıkıyor ama tamamen uzadıktan 1-2 gün sonra sarkıp düşüyor ve köklerinde az bir miktar kan oluyor. Öyle aktif kanaması falan olmuyor ama düşen tüyün kökünün ucunda bir miktar kan oluyor. Veterinere götürdüm bana 3 adet ürün verdi (avicare omega 3&6, echinacea purpurea ve matricaria recutita). Damlaları günde ağızdan omega 2 damla diğerleri 1 damla düzenli olarak 3 haftadır veriyorum. Tüyler düştükten sonra tekrar çıktı ama yine düşmeye başladı. Oğlumun genel tüy yapısı sağlıklı yani ilk bakışta bir soeun olduğunu anlamazsınız ama kanat ve kuyruk tüylerinin köklerinde sorun var. Ne yapmalıyım? Teşekkürler.
Merhaba forumumuza hoşgeldiniz 🤗
Oğlunuzun bağışıklık sistemi düşük
Veteriner bunu gözardı etmiş😔
Avicare ürünleri iyidir fakat pek fayda etmez çünkü veteriner kliniklerinde kuşlar için tek ürün bunlardır ticari amaçlıdır
♦ Röhnfried ürünleri tavsiye ederim profesyoneldir
Entrobac probiyotik bağışıklık sistemi içindir
BtAmin forte tüy kas kemik yapısını destekler sinir sistemini güçlendirir dengeyi sağlar
Gervit-w multivitamindir
♦ Kanatlıoil Formmix önemle öneririm, içeriğine bakın deri altı aminoasit vitamin mineral barındırır tüyleri güçlü ve sağlıklı yapar gelişimini sağlar
Mutlaka verilmeli rutin olarak ömür boyu kullanılmalıdır
Oğlunuzun tüy yapısı yetersiz takviyeden bu şekilde oluyor
İnternet üzerinden yada mamaist.com dan Bölünmüş olarak temin edebilirsiniz

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Bu tüy gitmek üzere popo kısmının fotoğrafını da paylaşın lütfen göreyim kök kısımlar nasıl?

tuqn

Yeni Üye
Merhaba forumumuza hoşgeldiniz 🤗
Oğlunuzun bağışıklık sistemi düşük
Veteriner bunu gözardı etmiş😔
Avicare ürünleri iyidir fakat pek fayda etmez çünkü veteriner kliniklerinde kuşlar için tek ürün bunlardır ticari amaçlıdır
♦ Röhnfried ürünleri tavsiye ederim profesyoneldir
Entrobac probiyotik bağışıklık sistemi içindir
BtAmin forte tüy kas kemik yapısını destekler sinir sistemini güçlendirir dengeyi sağlar
Gervit-w multivitamindir
♦ Kanatlıoil Formmix önemle öneririm, içeriğine bakın deri altı aminoasit vitamin mineral barındırır tüyleri güçlü ve sağlıklı yapar gelişimini sağlar
Mutlaka verilmeli rutin olarak ömür boyu kullanılmalıdır
Oğlunuzun tüy yapısı yetersiz takviyeden bu şekilde oluyor
İnternet üzerinden yada mamaist.com dan Bölünmüş olarak temin edebilirsiniz
merhaba ilginiz ve önerilerini için teşekkür ederim bahsettiğiniz ürünleri alacağım elimde gervit-w varmış 10/2026 tarihli eskiden kullanıyordum popo kısmını tüy düşünce çekmeye çalışırım iyi akşamlar ☺
IMG_20260308_200328.jpg

Üst Alt