• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Çözüldü! 1 yaşındaki sultan papağanı

fixhel

Aktif Üye
1 yaşındaki sultan papağanım 15 20 gündür alışamadı bize. elimizden çok korkuyor hala. 6 aylık sultan papağanıyla yaşıyor aynı kafesteler. kendi cinsiyle bile iletişime geçmiyor öyle duruyor. dışkısında da sorun yok en son ishaldi zar zor iyileştirdik 4 5 kez entrobac kullanarak.
ne yapabilirim bu durumda ? 1 gün aç bırakıp elimle mi yedireyim

Zehra Berik

Müdavim
Kıdemli Üye
Alıştırmak için kuşu aç bırakıp eziyet etmiş olursunuz anca o cana. 1 yaşında yetişkin bir kuş olduğu için alışmamasi ya da zor alışması çok normal hele ki yanında bir eş varsa alışmaz. Tek olsaydı yetişkin olmasına rağmen belki alışmasi mümkün olabilir

fixhel

Aktif Üye
Alıştırmak için kuşu aç bırakıp eziyet etmiş olursunuz anca o cana. 1 yaşında yetişkin bir kuş olduğu için alışmamasi ya da zor alışması çok normal hele ki yanında bir eş varsa alışmaz. Tek olsaydı yetişkin olmasına rağmen belki alışmasi mümkün olabilir
birkaç kez elden yedi dal darı ama çok zorla o da. elime konup açlıktan ölmeyecek şekilde 2 3 dk yiyip aç aç geri kaçtı. + kuş dışarıdayken yüzümü yaklaştırdım elimden korktuğu kadar korkmadı. burnumla dokundum ısırmayacağını sezdiğim için yaptım ve ısırmadı sadece ağızını açtı korkudan. böyle bir kuşun alışma potansiyeli vardır değil mi ? öbür hiç alışmayacak yetişkin kuşlardan farklı gibi

Zehra Berik

Müdavim
Kıdemli Üye
birkaç kez elden yedi dal darı ama çok zorla o da. elime konup açlıktan ölmeyecek şekilde 2 3 dk yiyip aç aç geri kaçtı. + kuş dışarıdayken yüzümü yaklaştırdım elimden korktuğu kadar korkmadı. burnumla dokundum ısırmayacağını sezdiğim için yaptım ve ısırmadı sadece ağızını açtı korkudan. böyle bir kuşun alışma potansiyeli vardır değil mi ? öbür hiç alışmayacak yetişkin kuşlardan farklı gibi
Alışma potansiyeli yok denmez ama tek olsa Tabiki daha çabuk alışır

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Bende aynı görüşteyim aç bırakmak konusunda kesinlikle önermediğim bir yöntemdir. İki kuş birlkte yaşıyorsa zaten eğitim zor olur ayırıp ona güven verin kendini insan zann etmelidir☺

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Merhaba sultan papağanları çok sosyaldir.lütfen aç bırakmayın. Ne kadar ilgi gösterirseniz o kadar size güvenir sever ve alışır. Tek alıştırın. Konuşun ıslık çalın hatta çokca beraber zaman geçirin. Sizi takip eder ve alışır. Yaşı kaç olursa olsun
Sevgi ve sabır ile eminim alışır🧿🦜

fixhel

Aktif Üye
GÜNCELLEME ggeçmek istedim konuyu.

hiç pes etmedik aylar sonra alışmaya başladı. perde yöntemi yaptım 4 gün falan günde 2 defa. şu anda biraz zorlamayla koluma geliyor omzuma geliyor. bir sultan papağanım daha var annem onu elime alınca onun kafasına da çıkıyor öbür kuşa bakıyor :D bu kadar korkak ve travmalı kuş bile alışabiliyormuş tam düşündüğüm gibi. bu 4 5 aylık süreçte 2 gün aç bırakmama rağmen elime bile gelmezdi :d aç bırakmak işe yaramayınca bıraktım eziyet oluyordu ama böyle bir şey yapmak zorundaymış gibi hissettim

Üst Alt