• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

1 haftadır sizden yardım bekliyorum

Samilbaki

Aktif Üye
merhabalar çift kuşlarımda bazı belirtiler izliyorum :
erkek kuşum tamamen normal sadece yem yerken fare gibi viyk viyk bir ses çıkarıyor çok ince ötüyormuş gibi onun dışında herşeyi normal çok hareketli ve herşeye kur yapıyor
dişi kuşumda ishal ve kusma vardı ishali virkon s ve diyazme tedavisi ile düzeldi kusma 7 günde 4 defa gerçekleşti gerçekleşirken görmedim dişinin kustugundan da emin değilim fakat erkekte hiç böyle bir davranış görmemiştim resim ekliyorum kusmugu görün diye top gibi beyaz bişey ile birbirine yapışık yemler, dişi kuşta bazen nefes alırken insan gibi derin derin aldıgını duyuyorum her zaman olmasada ara sıra yapıyor nefes alırken kuyrugu çok hafif titriyor bazen ağzını açıp kapatıyor bir süre, üreticime sordum (güvenilir biridir) normal oldugunu söyledi. ama dişi kuşum da sağlıklı gibi hareketli tüm gün bişeyleri kemirmenin kendi tüylerini düzeltmenin derdinde yetişkinlik tüyleri çıkıyor ne zaman baksam tüylerini düzeltiyor kuşlarım 2 aydır aynı kafeste bir sorun varmı yokmu bu davranışları normal mi anlayamadım kafeste olması gereken herşey varEkli dosyayı görüntüle 5449Ekli dosyayı görüntüle 5450Ekli dosyayı görüntüle 5451

Son düzenleme:

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Merhaba fotolar çok sağlıklı değil yani eğer imkanınız varsa kanatlı uzmanına götürün eğer imkanınız yoksa buraya video ekleyin bakalım

Samilbaki

Aktif Üye
Merhaba fotolar çok sağlıklı değil yani eğer imkanınız varsa kanatlı uzmanına götürün eğer imkanınız yoksa buraya video ekleyin bakalım
Dışkısı ful su gibiydi baya toparladı iştahı yoktu iştahıda düzeldi epey kafasındaki ve sakallarında ki tüy tüpçükleri 2 haftadır bitmedi tüyden çıkamadı tüye gireli 1.5 ay oldu
Erkeğin çıkardığı sesi yem yerken denk getirmem gerekiyor çekemedim, ama onun normal hali de o olabilir 4 yıldır benimle kapaklı yemlik te yiyordu belkide o sesi ben duymamıştım şimdiye kadar bilemiyorum dişinin de öyle nefes alması çok sık olmuyor 2 aydır benimle toplasam 5 6 kere duymuşumdur öyle insan gibi sesli nefes aldığını ama ağzını açıp kapattığını hemen hemen her gün görüyorum
Bide dişi kuş kafesin içindeyken genelde sessiz kafesten çıkarıp bu tüneğe koyunca keyifli keyifli ötüyor kafese de girmek istemiyor hiç
Bu son eklediğim videoyu da yaklaşkk 2 ay önce çekmiştim kafesleri birleştirmeden ağzını açıp kapatıyor dediğim olay burda

Son düzenleme:

Ahmet D.

Tutkulu
Emektar Üye
Erkek normal gibi geldi fakat dişi kuşu göze pek hoş gelmiyor. En sondaki videodaki durumu genellikle ısı ve nem değişikliklerinde yapıyorlar fakat hangi derecede ne şiddetle yaptığı bilmek gerekir. Gözlem yapmalısınız. Büyük ihtimal şuan olmasa bile ileride erkekte de bazı belirtiler gösterebilir. Suluğunu günde 2 defa değiştirin(suluktan daha çabuk bulaşır). Virkon s dezenfektan, diazyme ise probiyotik [yeni içerikleri artık probiyotik değil] yani bunlar destekleyici takviyeler diyebiliriz. Ben düzeldiğini düşünmüyorum. Gerekirse Solunum yolu ve Mantar ilacı kullanılmasından yanayım. Tüyden çıkma olayı aslında tüylerin gerekli boyuta gelmesi ile belli olur bazen tüyü koruyan kapsül sert yapıda olduğundan düşmüyor. Tüy kökünde kan yok ise elinizle hafifçe ovalayarak dökebilir ardından banyo verirsiniz.

Son düzenleme:

Samilbaki

Aktif Üye
Erkek normal gibi geldi fakat dişi kuşu göze pek hoş gelmiyor. En sondaki videodaki durumu genellikle ısı ve nem değişikliklerinde yapıyorlar fakat hangi derecede ne şiddetle yaptığı bilmek gerekir. Gözlem yapmalısınız. Büyük ihtimal şuan olmasa bile ileride erkekte de bazı belirtiler gösterebilir. Suluğunu günde 2 defa değiştirin(suluktan daha çabuk bulaşır). Virkon s dezenfektan, diazyme ise probiyotik yani bunlar destekleyici takviyeler diyebiliriz. Ben düzeldiğini düşünmüyorum. Gerekirse Solunum yolu ve Mantar ilacı kullanılmasından yanayım.
hangi ilaçları nasıl kullanmalıyım

Ahmet D.

Tutkulu
Emektar Üye
Tam teşhis koyulamadığı için solunum yolu olasılığı ile başlayabiliriz. @Şehmus BAKIR abinin de yorumlarını alalım.

Samilbaki

Aktif Üye
Tam teşhis koyulamadığı için solunum yolu olasılığı ile başlayabiliriz. @Şehmus BAKIR abinin de yorumlarını alalım.
kuşu aldığım yer serindi 17 derece ortalama, eve getirdiğimde ortalama 20-21 derece olan odama aldım diğer kuşumun yanına ayrı kafese üreticim bir süre imkanın varsa başka odaya al dediği için 1 gün sonra arkadaki odaya götürmüştüm orası da 17-18 dereceye felan düşüyor geceleri köşede kaldıgı için iyi ısınmıyor oda. bende ayırmak için oraya koymuştum serin havaya alışık oldugunu düşünerek bu hatayı yapmam sebep olmuş olabilir mi solunum yolu felan çıkarsa
mantar çıkarsa da sebebi şu olabilir mi; kuşlar kafeste nerede duruyor anlayana kadar kafes tellerinden suluklarına birkaç gün dışkılamışlardı, dışkıyı gece suluga yapıyorlardı bende sabah temizliyordum pislemeyecekleri yeri ayarlayana kadar 2-3 gün sabahları dışkı vardı sulukta yani

Ahmet D.

Tutkulu
Emektar Üye
Tamamen olasılık üzerinden düşünüyoruz olabilir de olmayabilir de. Tabi ki sulukta dışkı gibi durumlar zamanla nemli olduğundan bakteri ve mantar gibi enfeksiyonlar oluşturabilir. Şu 1-2 gün gözlemleyin dişi kuşta ve erkek kuşta burunda akıntı, kusma, tıksırma gibi durumlar olup olmadığını kontrol edin.

Samilbaki

Aktif Üye
Tamamen olasılık üzerinden düşünüyoruz olabilir de olmayabilir de. Tabi ki sulukta dışkı gibi durumlar zamanla nemli olduğundan bakteri ve mantar gibi enfeksiyonlar oluşturabilir. Şu 1-2 gün gözlemleyin dişi kuşta ve erkek kuşta burunda akıntı, kusma, tıksırma gibi durumlar olup olmadığını kontrol edin.
İshal ve kusma olayı dışında kuş 1 - 1.5 aydır böyle ben normal olduğunu düşünmüştüm ama ishal durumu felan olunca hastalıktan şüphelenmeye başladım. takip edeceğim, hapşırma ara ara oluyor ama ona hiç takılmadım erkek kuşum 4 senedir bende hapşırma hep vardı günde 1 2 bazen günlerce hiç duymuyorum 1 kere hapşırıyor şiddetli veya ıslak olmuyor

rose76

Aktif Üye
kesinlikle mantar başlangıcı deep multimix alın. bu sadece vitamin değil kuşun bağışıklığık sistemi için bütün desteği içeriyor. kendi kuşumda da kullandım başkasının kuşunda da bu belirtiler olunca ona da önermiştim onun kuşu da iyileşti. normal suluğa bir çay kaşığı koyıyorum

Samilbaki

Aktif Üye
1 haftayı geçik süredir bana bir öneri de bulunmanızı ilaç söylemenizi felan bekliyorum bu açtığım 3. Konu üçünde de cevap alamadım hayvan bugün gene kusmuş artık ölüp gidince verdiğiniz tavsiye için teşekkür ederim

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
1 haftayı geçik süredir bana bir öneri de bulunmanızı ilaç söylemenizi felan bekliyorum bu açtığım 3. Konu üçünde de cevap alamadım hayvan bugün gene kusmuş artık ölüp gidince verdiğiniz tavsiye için teşekkür ederim
Kuşunuzun ağzında peynirimsi bir doku varmı.

Samilbaki

Aktif Üye
Kuşunuzun ağzında peynirimsi bir doku varmı.
Tam olarak nasıl birşeyden bahsediyorsunuz anlamadım ama parmağıma aldığım zaman elime dilini dokunduruyor kemirmeye çalısıyor yani ağzını açık görüyorum sürekli ve anormal bişey görmedim

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Tam olarak nasıl birşeyden bahsediyorsunuz anlamadım ama parmağıma aldığım zaman elime dilini dokunduruyor kemirmeye çalısıyor yani ağzını açık görüyorum sürekli ve anormal bişey görmedim
Kuşları ayırma şansınız varsa ayırın ishali devam ediyomu. Nefes almada güçlük çekiyomu. Kusma varmı gibi gozlemlemeleri yapın. Ben kursak mantarı ile solunum yolu enfeksiyonu arasında kararsız kaldım.

Samilbaki

Aktif Üye
Kuşları ayırma şansınız varsa ayırın ishali devam ediyomu. Nefes almada güçlük çekiyomu. Kusma varmı gibi gozlemlemeleri yapın. Ben kursak mantarı ile solunum yolu enfeksiyonu arasında kararsız kaldım.
dışkı genelde normal bazen su gibi oluyor kusma gün içinde olmuyor sabah kalktıgımda buluyorum ama her gün olmuyor konu içerisinde kusmuk ve dışkı örnekleri var nefes almada zorluk çektiğini düşünmüyorum ama 2 ay içerisinde birkaç defa insan gibi derin derin nefes aldıgını nefes sesinin duyuldugunu gördüm 2 aydır aynı kafesteler uzun süredir de belirtiler var tedaviye başlayacaksam ikisindede uygulayacağım sanırım

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
dışkı genelde normal bazen su gibi oluyor kusma gün içinde olmuyor sabah kalktıgımda buluyorum ama her gün olmuyor konu içerisinde kusmuk ve dışkı örnekleri var nefes almada zorluk çektiğini düşünmüyorum ama 2 ay içerisinde birkaç defa insan gibi derin derin nefes aldıgını nefes sesinin duyuldugunu gördüm 2 aydır aynı kafesteler uzun süredir de belirtiler var tedaviye başlayacaksam ikisindede uygulayacağım sanırım
Peki kusunuzda yem yemesine rağmen bı zayıflık goruyomusunuz

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Ve şu içmesine dikkat edin aşırı su iciyomu buna bakin

Üst Alt