• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

1 aylık yavru sevda papağanıma bebek maması yedirdim, ağır gelmiş olabilir mi şuan çok halsiz

Melis26

Yeni Üye
1 aylık yavru sevda papağanımın kalça çıkıklığı var. Ondan mı bilmiyorum ama diğer yavru kardeşine göre gelişimi çok yavaş. Sanıyorumki anne ve babası çok beslemiyor. Böyle olunca bende dün gece toz bebek bebek mamasını suyla karıştırıp 4 yada 5 çay kaşığı yedirdim, ağır gelmiş olabilir mi? Bugün çok halsiz ve sürekli uyku halinde, kafasını kaldıramıyor. Ben açlıktan mı halsiz kaldı acaba diye düşünüp bugün tekrar mama damlattım ağzına. Bu sefer hem mamayı hemde babasının beslemiş olduğu yemleri bi çok kez kustu. Mama serçe parmağımın tırnağı kadar bi büyüklükte lapa bi halde görünüyor ağzında. Sonra kusuyor işte onu. Bunu görünce şüphelendim mamadan dolayı mı oldu diye 😔 Buarada o fotoğrafta görünen beyazlık nedir? Ama bu mama yedirmemden sonra olan bişey değil, küçüklüğünden beri ensesine doğru hem sağ tarafında hemde sol tarafında o şekilde yumuşak ve resmen balon gibi bi şişlik var. Kursak desem boynunun altında olmaz mı? Bunlar enseye doğru.

Grpet

Müdavim
Üretici
verdiğiniz mama dan kaynaklıda olabilir baska durumda olabilir ki böyle bir maceraya atılmanız hata besleme yapcaksanız beşeri ürünü değil kus ürünü ile yapın şişlık kısmına gelirsek hava dolu ise kursak yanlara doğru sisebilir buda kursak mantarına işaret eder veterinere gösterin derim

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Görünen beyazlık kursak. Üzerine yattığı için muhtemelen kenarlardan görünüyor. Bebek maması yerine haşlanmış yumurtanın sarısını ılık su ile yoğurt kıvamına getirip verebilirsiniz. Ama yavrunuz varsa herzaman elinizin altında el besleme maması bulundurun derim ben.

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
1 aylık yavru sevda papağanımın kalça çıkıklığı var. Ondan mı bilmiyorum ama diğer yavru kardeşine göre gelişimi çok yavaş. Sanıyorumki anne ve babası çok beslemiyor. Böyle olunca bende dün gece toz bebek bebek mamasını suyla karıştırıp 4 yada 5 çay kaşığı yedirdim, ağır gelmiş olabilir mi? Bugün çok halsiz ve sürekli uyku halinde, kafasını kaldıramıyor. Ben açlıktan mı halsiz kaldı acaba diye düşünüp bugün tekrar mama damlattım ağzına. Bu sefer hem mamayı hemde babasının beslemiş olduğu yemleri bi çok kez kustu. Mama serçe parmağımın tırnağı kadar bi büyüklükte lapa bi halde görünüyor ağzında. Sonra kusuyor işte onu. Bunu görünce şüphelendim mamadan dolayı mı oldu diye 😔 Buarada o fotoğrafta görünen beyazlık nedir? Ama bu mama yedirmemden sonra olan bişey değil, küçüklüğünden beri ensesine doğru hem sağ tarafında hemde sol tarafında o şekilde yumuşak ve resmen balon gibi bi şişlik var. Kursak desem boynunun altında olmaz mı? Bunlar enseye doğru.
Merhabalar, maalesef kuşlar insan bebekleri için dizayn edilmiş mamayı sindiremezler. İçinde şeker, süt, peynir suyu tarzı kuşlar için alerji yapıcı bir çok madde var. Versele laga nutribird a21 elle besleme maması ile 3 no elle besleme ucu alarak kursaktan, kursaktan yapamam derseniz de şırıngayla besleme yapmanız lazım.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
İnsanlar için olan ilacı az dozaj verirsin yanında vitaminler, probiyotik ve karaciğer koruma verirsin zararından korumuş olursunuz ama bu insan gıdaların azı olmuyor yani beslemek için o kıvamı bulabilmek için mecburen aynı oranı Hazırlamak lazım ve içeriğindeki protein, şeker, süt tozunu sindirimde bir 5 kg bebek bile zor sindirirken 50 -60 Gr kuş nasıl sindirebilsin.. Lütfen bu tür şeyleri verirken uzmana danışın.

Melis26

Yeni Üye
Hepinize verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Bidaha asla bebek maması vermiyorum çok üzgünüm. Annesi değilde babası besliyor gördüğüm kadarıyla. Kuşum şuan düne göre daha iyi durumda. En azından dünkü gibi hep uyumuyor ve ayakta dikilebiliyor. Sürekli beslesinler diye ağzını açıyor. Sadece gözleri gerçekten çok bitkin duruyor, canlı bi bakış değilde gözlerini kısarak uykulu gibi bakıyor. Kuşumun daha çabuk toparlanabilmesi için ne yapabilirim? Boynundaki beyazlık sizlerin dediğiniz gibi kursakmış sanırım, bugün o beyazlık da kayboldu.

MUGUET

Yeni Üye
Hepinize verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Bidaha asla bebek maması vermiyorum çok üzgünüm. Annesi değilde babası besliyor gördüğüm kadarıyla. Kuşum şuan düne göre daha iyi durumda. En azından dünkü gibi hep uyumuyor ve ayakta dikilebiliyor. Sürekli beslesinler diye ağzını açıyor. Sadece gözleri gerçekten çok bitkin duruyor, canlı bi bakış değilde gözlerini kısarak uykulu gibi bakıyor. Kuşumun daha çabuk toparlanabilmesi için ne yapabilirim? Boynundaki beyazlık sizlerin dediğiniz gibi kursakmış sanırım, bugün o beyazlık da kayboldu.
Merhaba öncelikle Duygu hocamın yukarıda dediği gibi Versele laga nutribird a21 elle besleme maması alın ve papağanınızı besleyin ki anne ve babanın yeterli beslemediğini söylüyorsunuz. Yeterli beslendiğinden emin olmanız gerekiyor öncelikle.

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Versele laga nutribird a21 elle besleme maması, 3 no elle besleme ucu alalım lütfen. Anne baba az besler ya da beslemezse siz beslemelisiniz

Melis26

Yeni Üye
Kuşları gözlemliyorum MaşaAllah anne ve baba ikisi de çok güzel besliyor. Elle beslemeye gerek kalmadı ancak şunu fark ettim, yavru papağanın burun delikleri tıkalı duruyor. Mama verdiğimde burun deliklerinden mama çıkmıştı, silmiştim ben de. Sanırım onlar içerde kurudu. Napabilirim?

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Kuşları gözlemliyorum MaşaAllah anne ve baba ikisi de çok güzel besliyor. Elle beslemeye gerek kalmadı ancak şunu fark ettim, yavru papağanın burun delikleri tıkalı duruyor. Mama verdiğimde burun deliklerinden mama çıkmıştı, silmiştim ben de. Sanırım onlar içerde kurudu. Napabilirim?
İyi haberlerinize sevindim. 😊 Eczaneden serum fizyolojik ve bebekler için burun aspiratörü alın. Bir damla damlatıp aspiratörle çekin her iki burun deliğini ayrı ayrı

Melis26

Yeni Üye
Çok teşekkür ederim. Şimdi yeni bi sorunum var :( yavruların tüylerini yoluyorlar yeni bir başlık açtım yardımcı olursanız sevinirim

Üst Alt