• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

1.5 yaşında dişi sultan ele alışır mı

Kemal Gül

Yeni Üye
Akvarist
Ekli dosyayı görüntüle 39386
Karşınızda Köpük, 1 yaşındaki sultan papağanıma bir arkadaş almak istedim ve bu dişiyi buldum, kendisi 5 günün ardından hala oldukça ürkek, benden korkuyor ve sevmiyor ancak erkek sultan papağanımla birbirlerinin tüylerine düzeltmeseler bile aynı kafeste kavga etmeden durabiliyorlar. Yine de ben gün içinde belirli aralıklarla kafes ziyaretine izin veriyorum sürekli aynı kafeste kalmaları için daha çok erken bence. Yaşını almış ve ele alışık olmayan bir kuş olduğu için korkularım var, çoğu kaynak uzun ve istikrarlı bir ilgi ve eğitimden sonra evcilleşebildiğini söylüyor ancak ben yine de sizin fikrinizi almak istedim. Erkek sultan papağanım el beslemesi olduğu için tam bir yılışık, kısacası kendisi bana çok az evcilleştirme deneyimi kattı, tavsiyeleriniz nelerdir?

Şahsen evcillesmemesi benim için bir sorun değil zaten sürekli yanıma gelmesi gibi bir zorunluluğum yok, en azından evde saldıktan sonra kafese geri koymam için parmağıma çıkması ve bana saldırmaması yeterlidir, şuana kadar 1 kere kafesten yanlışlıkla çıktı ( erkek kuşum girip çıkıyor diye açık bırakmıştım kapısını, önceden hiç yeltenmeyen Köpük dışarı çıktı) kafese geri sokmak isteyen delikanlı nişanlım tutunca kendisini ısırdı, ısırdığını öğrenmiş olduk ama kanatacak kadar ısırmıyor, onun bilgisini de yaşayarak öğrendik :giggle:

efe1903

Tutkulu
Yaşına geldiğinden bence ele alıştırmak biraz zor olabilir.

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Evet gerçek bir sabır ve sevgiyle uzun vadede alışması mümkün, ama dışarı çıkmaya, kendinize alıştırırsanız bu süreçten sonra eş tutması, kuluçka vs dönemleri uzayacaktır eğer yavru almak istiyorsanız bence kendinize alıştırmayın

Kemal Gül

Yeni Üye
Akvarist
Dişiden sonra köpüğün hareketleri değişebilir sizden uzaklaşabilir bunu da göz önüne almalısiniz kardeşim
Dişinin adı köpük, oğlanın adı erkek. Üreticiyle konuştum kendisine bu kuşun daha çok üretim için olduğunu ve biraz agresif olduğunu anlattım, kendisi sevkiyat olacağını ve değiştirebileceğimizi söyledi. Sizce erkek alıp 2 erkek sultan mı yapmalıyım yoksa dişi mi almalıyım, benden uzaklaşmasından sorun görmüyorum zaten ayrı ayrı ilgimi veriyorum ve aramızdaki bağ çok güçlü, kendisini kuş sandığından şüpheliyim, şuanki sorum 1 çift mi yoksa 2 erkek mi olsa daha iyi olur

Üst Alt