• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yavru Bakımı 1.5 Aylık Sultan Papağanı Bakımı ve Takviye Kullanımı Hakkında Sorular

Şans1

Aktif Üye
Merhabalar, yakın zamanda 1.5 aylık bir sultan papağanı sahipleniyorum. Kuş şu an elle besleniyormuş ve 15-20 güne yeme düşeceği söylendi. Evde hali hazırda bir muhabbet kuşum da var. Yavrunun sağlığını korumak ve gelişimini desteklemek için birkaç sorum olacak:

1. Takviye Programı: Elimde Entrobac ve Gerwit-W var. Yavru bir kuş için bu takviyeleri haftalık hangi günlerde ve ne dozda kullanmalıyım? Başka hangi takviyeleri (örneğin Sedochol, BT Amin Forte vb.) listeme eklemeliyim?
  2. Yeme Alıştırma: Yavrunun yeme düşme sürecini hızlandırmak ve aç kalmamasını sağlamak için kafesinde hangi tohumlar (aspur, daldarı vb.) ve mamalar bulunmalı?
  3. Hastalık Belirtileri: Bu yaştaki yavrularda 'kursak mantarı' veya 'kuruma' gibi risklere karşı hangi önlemleri almalıyım ve dışkı takibinde nelere dikkat etmeliyim?
  4. Bir de alacağım kuşların resmini ekliyorum bu iki kuştan birisi cinsiyeti hakkında cinsi hakkında yorum yapabilir misiniz?

Screenshot_2026-03-23-21-11-15-919_com.facebook.katana.jpgScreenshot_2026-03-23-21-11-39-434_com.facebook.katana.jpg
Tecrübeli arkadaşların tavsiyelerini bekliyorum, şimdiden teşekkürler.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba şimdilik gervit ve entrobac yeterli olur biraz daha palazlandığında tüy dönemine girince BT yi haftada iki verirsiniz. Ama sebze veriyorsanız multivitamin i her hafta vermek zorunda değilsiniz. Süreyi esnetip iki üç haftada bir verebilirsiniz. İlk etapta kolay kırabileceği yemler verin dediğiniz gibi aspur, daldarı gibi sonra yemi çeşitlendirirsiniz. Kursak mantarı yada kurumaya sebep olan hastalıklardan uzak durmak için bağışıklığı güçlü tutmak. Önlemi o maalesef. Oda takviye, sebze vs ile önlem almak. Sultanların cinsiyeti hiç anladığım bir şey değil tecrübeli arkadaşlarıma bırakıyorum. 🌸

Şans1

Aktif Üye
Merhaba şimdilik gervit ve entrobac yeterli olur biraz daha palazlandığında tüy dönemine girince BT yi haftada iki verirsiniz. Ama sebze veriyorsanız multivitamin i her hafta vermek zorunda değilsiniz. Süreyi esnetip iki üç haftada bir verebilirsiniz. İlk etapta kolay kırabileceği yemler verin dediğiniz gibi aspur, daldarı gibi sonra yemi çeşitlendirirsiniz. Kursak mantarı yada kurumaya sebep olan hastalıklardan uzak durmak için bağışıklığı güçlü tutmak. Önlemi o maalesef. Oda takviye, sebze vs ile önlem almak. Sultanların cinsiyeti hiç anladığım bir şey değil tecrübeli arkadaşlarıma bırakıyorum. 🌸
Çok teşekkür ederim 💜
Peki bu aylıktaki kuşlar uçar mı kanadında uçmasında problem olup olmadığını nasıl anlayacağım

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Çok teşekkür ederim 💜
Peki bu aylıktaki kuşlar uçar mı kanadında uçmasında problem olup olmadığını nasıl anlayacağım
Kanat altı tüyleri tamamlandıysa uçmaya artık hazırlardır. Görsel olarak kanatta düşüklük yada tüyleri bozuk değilse sıkıntı yoktur.

Üst Alt